Reklama

Reklama

Björk at the Royal Opera House

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2002

Režie:

David Barnard

Hudba:

Björk

Hrají:

Björk

Obsahy(1)

Záznam koncertu z Royal Opera House v Londýně, pro který si Björk pozvala mj. harfistku Zeenu Parkins nebo elektronické duo Matmos. Koncert se odehrál 16. prosince roku 2001. Na disku se dále nachází půlhodinový dokument, mapující celosvětovou tour Vespertine.

Playlist: 1. Frosti
2. Overture
3. All Is Full Of Love
4. Aurora
5. Undo
6. Palmstroke
7. An Echo, A Stain
8. Hidden Place
9. Cocoon
10. Unison
11. Harm Of Will
12. It's Not Up To You
13. Pagan Poetry
14. Possibly Maybe
15. Isobel
16. Hyperballad
17. Human Behaviour
18. Joga
19. It's In Our Hands (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (9)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Emocionální nářez dokáže Björk vytvořit za všech okolností - když zpívá klidné až ambientní skladby, i když najede na svižnější tempo. ;o) A když se dá Björk dohromady se zvukovými šílenci Matmos, harfistkou Zeenou Parkins či grónským ženským sborem (Inuit Choir), tak můžeme čekat jen a jen netradiční a kvalitní zážitek. A to, co všichni hudebníci předvedou v závěru koncertu (skladba It's in Our Hands), to je přímo fyzický útok na emoce - sonický nářez za hluku harfy, epilepticky zmateného lámaného beatu a hlasu divy současné hudby, Björk. Bravo... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nádherný koncert s neodolatelnou Bjork a jejími hosty - harfistkou Zeenou Parkins, elektronickými úchyly Matmos a grónským dívčím pěveckým sborem. Výjimečný zážitek. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Bjork je skvělá, když jí svítí očička a vidím jak se tím baví mám husí kůži. Matmos jsou zajímaví se všemi těmi udělátkami. To co dělá Zeena Parkins v poslední skladbě, to je teda něco. Střih celého koncertu je výborný a velmi dynamický. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Björk na svých koncertech často dělá to, co hodně lidí nemá rádo - zpívá ve svém vlastním tempu, podle citu (jazzový feeling, chcete-li). Ještě více to zdůrazňuje svými gesty (viz Possibly Maybe). Mně to nevadí, protože každý koncert je pak opravdu jedinečný. ()

Reklama

Reklama