Reklama

Reklama

1923

(seriál)
  • USA 1932 (pracovní název)
Trailer 1

Série(2) / Epizody(16)

Ve stopách Yellowstonské rodiny Duttonů z počátku 20. století v USA čelí další generace pandemii, historickému suchu, konci prohibice a nástupu Velké hospodářské krize, zatímco dále prozkoumávají hornatý západ. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fantastický epos rodiny Duttonových začíná bolestivým pádem a pomalým prohráváním. Harrison Ford jako Jake, živoucí pomník starého světa, monolit bojující se moderním světem je naprosto dokonalý. Stejně tak Hellen Mirren jako panímáma, která si hned v úvodu zavře dveře do nebe. Celou domácí linku směle válcují pasáže z Afriky kde sledujeme návrat Spencera Duttona domů a jednu z nejpovedenějších romancí co jsem v posledních letech viděl. Už aby tady byl 1924. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série – 6/10 –  Sheridanovo 1923 ve mně skutečně silně zarezonovalo. V tomhle ohledu tomuto seriálu patří všechna čest naší dosud obyvatelné planety. Jako málo který jiný mě totiž dokázal nejprve totálně napnout a zaháčkovat a následně nehorázně zklamat, otrávit a vytočit do běla. Všechny tři dějové linie jsou zajímavé, zábavné a výtečně sehrané i nasnímané, nicméně způsob, jakým jsou (ne)dány do kopy, je příšerný. Zprvu jsem se to slovo zdráhal použít, ale ono je to skutečně tak amatérsky a netečně slepené do gigantického 3v1, že to snad musela dělat banda netalentovaných necitů (necita, tj. člověk, který pro to nemá cit). Celým seriálem vás provází vzrušující příslib toho, že se alespoň 2 dějové linie v jednom bodě propojí a nastane jakés takés extatické vyvrcholení. V půlce série se na to už dychtivě těšíte, v 5. epizodě to nemůžete vydržet, v 6. epizodě se dostavují první nálevy hořkého zklamání, v 7. už jen nechápavě kroutíte hlavou a 8. závěrečný díl s sebou nese totální scénáristické fiasko, repetitivně natahovanou diváckou prudu a fatální filmařské selhání alespoň minimálně diváka odměnit za 8 hodin strávených nad tímto zbytečným flopem. Tři dějové linky se zkrátka vůbec nespojily a ani nedošly k jakémukoli přijatelnému rozuzlení, pouze vyčpěly do vesmírného vzduchoprázdna s tichým příslibem brzkého pokračování. 1923, aneb 8 hodinová snaha natáhnout 4 epizodní děj na dvojnásobnou délku. Místy bylo skutečně k smíchu, jak se scénárista (pozor, to je zase ten Sheridán) účelově snaží prodloužit zejm. jednu z dějových linek, kdy cestujícímu páru, který se vrací domů, neustále hází do cesty nové překážky, jednu střelenější než druhou. Na cestě se s nimi například potopí loď, musí se vzít, následuje konfrontace s ex přítelem dané ženy, jež vyústí v souboj, který skončí smrtí toho ex přítele, načež manžel upadne v nemilost jeho veličensta a je odvezen kamsi na pevninu... Prostě totální krávovina. Sice nádherně natočená, skvěle zahraná, ztvárněná... ale pořád bída. Předchozímu 1883 to nesahá ani po kotníky. Přirozeně se rád zase mrknu na 2. sérii, ale pořád mi zůstane v ústech pachuť po těch reklamách uprostřed mého rozkoukaného pořadu, které se protáhly na 4 epizody. Je to ostuda, takhle okázale dojit seriál, který měl na to být kvalitním. Ostuda a hlavně nehoráznost. Top hláška: „You are our only hope. You must hurry, Spencer.“ Běž, Spencere, a utíkej rychle! Abys tam do konce seriálu stihnul doběhnout... ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Tak ako 1883, aj tento Yellowstonský prequel mi prišiel slabší, ako hlavný seriál a to mám radšej historické filmy/seriály než tie zo súčasnosti. Najväčším mínusom je celá tá romantická africká línia, úplne zbytočná a nudná, kým si zvyšok permanentne udržiaval moju pozornosť, tieto pasáže moju pozornosť úplne strácali, nič ma na tom nedokázalo zaujať, vrátane ústrednej dvojice. Stratený syn mal docestovať domov v prvej časti a hneď by to malo väčší spád. Najviac ma bavila cirkevná indiánska škola, len som nechápal, ako to súvisí s Duttonovcami, každopádne by si táto téma zaslúžila svoj vlastný seriál, to by mohlo byť na plný počet. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Roztříštěnost na tři příběhy s tím že všechny jsou i tak roztahané že se nestihnout spojit v jeden a uzavřít v rámci jedné série to zabíjí. Sheridanův problém obecně, líbí se mi jeho styl a témata, ale všechno má utahané jak telenovelu - přinejmenším seriály tedy, první Sicario bylo ok, tam si to pohlídal Vileneuve, a k Wind River ten pomalejší styl seděl. 1883 bylo také lepší, pomalé, ale se sevřenějším a čistě uzavřeným příběhem - ale u něj platí že už si ho znovu asi nikdy nepustím. A tady je ta roztahanost úplně zbytečná -  ze tří nesouvisejících příběhů indiánka nepotřebovala víc než jeden díl, pokud tam vůbec má nějaký účel, a Ford s Mirren, bez ohledu na mou nemalou úctu k nim, taky nepotřebovali zdaleka tolik prostoru, ta jejich linie je dost nuda. Jen lovec s holkou v Africe mě bavili hodně, a kdyby čistě jejich příběh natočil jako film, byl bych asi nadšený... i když je to samozřejmě kýč jak blázen. Je to hezký kýč. 6/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nebýt naprosto zbytečné (pro děj absolutně nepodstatné) a roztahané africké linky, s největší sobeckou, nezodpovědnou a rozmazlenou ultrapizdou Alex (která přebírá cenu za největší piču v dějinách televize po Skyler z Breaking Bad), tak bych šel s hodnocením výš ... jinak je to v podstatě Yellowstone, kde se hodně řeší milostné vztahy, nevím jestli Sheridanovi krachuje manželství, že to tam tak na sílu cpe ... ale v druhé sérce už prosím ne, děkuji. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je stejně jako 1883 (od r. 2021), další prequel k Yellowstone (od r. 2018), vyprávěn herečkou Isabel May, která si v 1883 také zahrála roli Elsy Dutton. (Punisher)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

Reklama

Reklama