Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Anastasia je jeden z mých nejoblíbenějších animovaných filmů. Poprvé jsem ho viděla jako malá, a to když mi ho pustila moje maminka a dívali jsme se na něj spolu. Teď si vždycky při shlédnutí tohoto snímku, vzpomenu na tu hezkou vzpomínku. Takže pokud mám hodnotit, je to velice krásná "pohádka" zasazená někde mezi realitou a fantazií. Nepostrádá vtip, lásku, boj dobra se zlem, a hlavně moc hezké písničky. Vždycky se mi tento animák hrozně líbil a asi navždy líbit bude. Je hezky propracovaný. nakreslený a má silný příběh. Chvílemi je smutný a chvílemi zase veselý. Nemá chybu. Ráda se na něj znovu podívám, protože vím že to pokaždé bude stát za to. - "So many lives were destroyed that night. What had always been was now gone forever. And my Anastasia, my beloved grandchild... I never saw her again." ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem milovala už od dětství a pro mě je to prostě srdcová záležitost. Vždycky jsem si tak nějak představovala, že Anastázie přežila a když jsem viděla tuhle pohádku, byla jsem s touhle "teorií" spokojená. Spousta krásných písní, velice chytlavých a někdy i vtipných. Krásně udělaná pohádka. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Moje velká láska z dětství stráveného u videa. Skvělé písně, dabing, animace. Ani to nemusel být Pixar. Nebýt otravného Bartoka, jednalo by se vlastně spíš o animák pro dospělé. Po letech oceňuji i snahu o vykreslení jak ruských, tak částečně francouzských reálií. A na mapě zobrazující putování našich hrdinů uvidíme i Československo! :) ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, i po několikátém zhlédnutí mě to dostalo (a už to je dlouho, co mi bylo 10 let) a určitě má na tom, lví podíl ideální délka. Jasně, některé písničky jsou zbytečné a otravné (hlavně „Co si zpívá celý Petrohrad“ a „Já se budu učit, když mě budeš učit“). Dalším mínusem je dětinský netopýr Marduk s tim psíkem. Samozřejmě, setkání ústřední trojice v carském paláci a celý úsek v Paříži dělají s výše zmíněným jen kosmetické chyby. ()

Manarit 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná pohádka. Musím přiznat, že jsem půl života žila v tom, že je od Disneyho a považovala jsem to za slabý odvar jeho princezen vzhledem k příběhu a příliš reálné kresbě. Když se na to podívám jako nedisneyovku, kresba je povedená, skutečně hezká. Bohužel jestli mi na pohádce něco vadilo, je to hlavní hrdinka Anastasia. Byla pro mě natolik na nervy jdoucí, že bych se na to znovu nejspíš nepodívala. Další rozpor vidím v tom, že celou dobu se pohádka nesnaží být naivní a nablblá, což je velké plus, jenže to zabíjí až příliš naivním koncem - zkrátka jsem měla pocit, že pohádka neví, jestli být grimmovská nebo disneyovská a tak míchá obojí. Pro děti až příliš drastická a pro dospělé až moc dětská, toho je škoda. Hudba je krásná, pohádka má spád a děj se velmi posouvá. Jak jsem říkala, moc oceňuji to, že se nesnažila zlehčovat a povraždění carské rodiny nijak nezastírala, stejně tak Rasputin byl na pohádkovou potvoru hodně děsivý. Netopýrek jako by vypadl z disneyho děl, paráda. Pro někoho, kdo hledá neotřelé dílo, určitě dobrá volba. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)
  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama