Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

balba 

všechny recenze uživatele

Co dodat.Snad jen to , že pohádkový muzikál je plný radosti , veselosti , romantičnosti a napětí.Jen si musíme odmyslet historické souvislosti. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem milovala už od dětství a pro mě je to prostě srdcová záležitost. Vždycky jsem si tak nějak představovala, že Anastázie přežila a když jsem viděla tuhle pohádku, byla jsem s touhle "teorií" spokojená. Spousta krásných písní, velice chytlavých a někdy i vtipných. Krásně udělaná pohádka. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nádherná, prenádherná animácia, to musím pochváliť ako prvé, wow!!! A potom pekný klasický rozprávkový príbeh o hľadaní princeznej s troškou romantiky a ako v každej rozprávke, nechýba ani boj dobra so zlom. Na môj vkus tu bolo až priveľa temných síl a zlého čarodejníka (veď je to pre deti!!!), preto dávam 4 a pol * namiesto 5. Po muzikálovej stránke ok, ale nič extra zapamätateľné. Aj tak sa mi to veľmi páčilo a ešte sa rozplývam nad tou úžasnou animáciou. Anastasia ako hlavná hrdinka je tiež super, taká moderná princezná so sympatickým hlasom Meg Ryan, trochu mi pripomína Annu z Frozen.❄ Každopádne pekné a myslím si, že by si to zaslúžilo aspoň tých 80%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak odsuď je ten Bartok! Úplně jsem čuměl, když se tam objevil, protože jako děcko jsem měl celkem rád tu po něm pojmenovanou pohádku (byť si z ní teď nic jiného než Bartoka a nějaké kouzlení nepamatuji) a do teď jsem žil v domnění, že to žádné přiživení na slavnější značce není, ale kupodivu je. A bohužel musím říct, že kdyby se z toho úplně vyškrtl "nesmrtelný" záporák Rasputin a jeho poskok Bartok, který ho zpočátku poslouchá na slovo, ale postupem času začíná být spíš proti němu (což vygraduje do prázdna, vzhledem k tomu, že ve finále Aně nepomůže, jenom nezasahuje do boje a asi dvakrát ho okomentuje, byť celkem vtipně), tak je to celé hodně dobré. Nebo jinak - Bartok by nahradil roli toho psa, když už tam musí být nějaké to vtipné zvířátko a bylo by to ideální už úplně. Sice by to pak nemělo žádné fantasy prvky, žádný velký souboj dobra a zla v závěru, ale ono to ani není potřeba, protože už jen ten příběh Aňy s amnézií, která zapomněla skoro vše o její rodině, bohatě vystačí a se vším, co se rozehraje okolo něj, obzvlášť. Takhle tu Rasputin a všechna ta kouzla působí spíš nadbytečně a i když sekvence, kde nějak působí (jako třeba ta scéna s vlakem), nevypadají vůbec špatně, v závěru se plně ukáže, jak moc navíc zde byly a jak moc se tvůrcům nepovedlo je do toho celku víc začlenit, jelikož se odehrávají podivně odděleně, jako by v úplně jiném světě, než ten hlavní příběh. Právě kvůli téhle nefunkčnosti je z Anastázie jen průměrný animák, který je sice snaživý, ale svůj potenciál celkem zakopává do země. A přitom to opravdu mohla být naprostá pecka, která nejen že by se Disneymu vyrovnala, ale dost jejich filmů možná i porazila... Stačil jen pořádný scénář. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zasazení do doby je jedno z nejlepších, jaké jsem kdy v animáku viděl, ale zbytek je bohužel podprůměrný. A to dokonce i aminace, která mě kdovíjak neohromila. Příběh jako takový byl také dost tuctový a k tomu ty nic neřešící písničky, který byly spíš otravné. Dobře to uteklo, ale nebylo na co koukat. 55% ()

carly 

všechny recenze uživatele

milujem tie pesničky. aj ten príbeh. je to rozprávka, ale zároveň je to milo skutočné. a ten humor. Hank Azaria rocks no matter what ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

55. Zlatý Glóbus za rok 1997 - nominace (2) - Nejlepší filmová píseň - "Journey To the Past" - Hudba Stephen Flaherty, text Lynn Ahrens, Nejlepší filmová píseň - "Once Upon a December" - Hudba Stephen Flaherty, text Lynn Ahrens ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka (děti jistě dost ocení), ale jelikož připadám do staršího publika, tak musím říct, že je to dobrý průměr. Hudba báječná, ale jakmile uslyšíte český dabing, tak Vám budou vstávat chlupy na rukou (i v nose) z té hrůzy.. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tohle už navždy bude srdcová záležitost. Je to asi ten nejromantičtější a nejkrásnější kreslený film, co znám, a miluju ty písničky. Když jsem byla malá, milovala jsem Dimitriho, a to mi v podstatě zůstalo až do teď. Měla jsem to ráda i s českým dabingem, ale co to znám v originále, nedám na to dopustit, John Cusack, Angela Lansbury, Christopehr Lloyd...co víc k tomu dodat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animácia je prekrásna, hlavne tá pohybová, i ked menej make-up-u by zase bodlo ovela viac a všetko je až príliš vyčačkané. Námet i scénár sú ok, ale príbeh vyznieva nakoniec slabšie. A že to nie je Disney, by človek ani nepovedal. Hodnotenie: 65% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh s moderní atmosférou překvapí hlavně tím, že není od Disneyho. Má všechny vychvalované kvality disneyovek jako je skvělá animace, sympatická hrdinka, zábavný záporák a jeho poskok. Ale nechybí ani známé nešvary typu generických, stále stejných písniček a roztomilého zvířecího sidekicka. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Lechtivě popkulturní příběh, který útržek historie rozpustí v romantiku s vizuální i hudební estetikou 30.-40.let, narušovanou drobnými detaily pro diváky z hyperuniformních rodin. To vše v českém znění, které je snaživé ale hlavně v hudebních číslech hodně levné. Dětské 2* ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu, velmi povedená animace, překvapilo mě jak až Princka dospělá může být :). Rozpadající nemrtví záporák z lampičkou taky vcelku pobavil... Ale přesto všechno, je tam toho velice málo! I na Disney tehdejší doby... Nejhůř je na tom asi ten Nasvidanija konec... který to všechno mimořádně ne-efektivně zabil. Pro mě, nejslabší Disneyvka. Což je škoda, pač vizuál je naprosto okouzlující, dalo se z toho vymáčknout jistě i víc víc.... 40% Hudbu neřeším, tyhle pasáže jsem raději přeskakoval.. a že jí je tam víc než samotného děje. Je to prakticky muzikál... které vysloveně nesnáším! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem to zbožňoval, ale Anastázie je fakt průměr. Animace nádherná. Rasputin luxusní (jeden z mých nejoblíbenějších záporáků v dětství a čas mu naštěstí neubral), skvělá atmosféra carského Ruska, ale příběh je v tomhle animáku opravdu navýsost průměrný, i když obsahuje hromadu výtečných scén (prolog, vlak). A ta hudba mě taky nijak neuchvátila. Ale furt je to fajn. 65%. Bartok je skvělej taky. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Slušná disneyovka. Příběh a romance jsou tak akorát pro menší děti ale i dospělé. O písničkách se to bohužel moct říct nedá, ale tak třeba je to jen dabingem. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Animátoři 20th Fox se rozhodli konkurovat společnosti Disney a sáhnuli po matičce Rusi a slavném příběhu ztracené princezny Romanovců.Animace je skvělá a vizuálně je film na velmi vysoké úrovni,naprosto srovnatelný s těmi konkurenčními.S příběhem je to už slabší,scénář je nesourodý a nevyvážený,hlavně co se týče postav.Děj a hlavní linie filmu tak drží pohromadě hlavně díky několika dobrým nápadům a humorným postavám(Bartok).Co ale film zvedá je rozhodně hudba Davida Newmana,která je opravdu mistrovská a písničky,které se také velmi povedly.Skvělý je taé dabing a to jak originální,tak musím pochválit i ten český.Dlouho jsem tady váhal s hodnocením,ale nakonec dávám s čistým svědomím,hlavně díky animaci,zvukové a hudební složce filmu,jasně poetických 75%. ()

BetuSKA 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to celý takový hloupý, ale miluju toho přitroublýho bílýho netopýra a vůbec celej film jsem jako malá děsně žrala.... :) ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace a ještě krásnější písničky a to vše můžeme vidět na pozadí legendárního ruského příběhu z carské rodiny. Tohle se opravdu povedlo, asi první nedisneovský animák, který mě uchvátil. ()

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama