Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tohle už navždy bude srdcová záležitost. Je to asi ten nejromantičtější a nejkrásnější kreslený film, co znám, a miluju ty písničky. Když jsem byla malá, milovala jsem Dimitriho, a to mi v podstatě zůstalo až do teď. Měla jsem to ráda i s českým dabingem, ale co to znám v originále, nedám na to dopustit, John Cusack, Angela Lansbury, Christopehr Lloyd...co víc k tomu dodat. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Animátoři 20th Fox se rozhodli konkurovat společnosti Disney a sáhnuli po matičce Rusi a slavném příběhu ztracené princezny Romanovců.Animace je skvělá a vizuálně je film na velmi vysoké úrovni,naprosto srovnatelný s těmi konkurenčními.S příběhem je to už slabší,scénář je nesourodý a nevyvážený,hlavně co se týče postav.Děj a hlavní linie filmu tak drží pohromadě hlavně díky několika dobrým nápadům a humorným postavám(Bartok).Co ale film zvedá je rozhodně hudba Davida Newmana,která je opravdu mistrovská a písničky,které se také velmi povedly.Skvělý je taé dabing a to jak originální,tak musím pochválit i ten český.Dlouho jsem tady váhal s hodnocením,ale nakonec dávám s čistým svědomím,hlavně díky animaci,zvukové a hudební složce filmu,jasně poetických 75%. ()

Reklama

GlaDOS 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem jako malý na tomto filmu ulítával. Natočil jsem si ho na VHSku a písničky přetočil na kazetu do walkmana. Divím se, že tu má tak slabé hodnocení. Byl skvěle naanimován, příběh byl správně romanticko-pohádkový a i písničky nebyly k zahození. Co si ale tak teď vzpomínám, některé písničky byly zase docela zmršené dabingem a proto asi to modré hodnocení tady. Mám chuť se na to znova podívat v originále. A udělám to. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se scénáristé trochu víc zajímali o historický základ námětu a vykašlali se na provařeného RasPutina, který už byl v tu dobu rok po smrti, mohli z filmu udělat nezapomenutelný hit, minimálně ve východní Evropě. Stačilo, kdyby hlavním padouchem udělali Lenina. On přece vedl bolševický puč, nenáviděl Romanovce a nařídil jejich likvidaci. Navíc se dnes podobně rozpadá v tom svém mauzoleu. Takhle je to jen pohádková jednohubka, byť pohodová, s několika zábavnými momenty a jednou solidně napínavou akční scénou. ()

Jestrab 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět, který je tady zpohádkovněn tak, jak je v pohádkách zvykem. Netušil jsem, že to někdy řeknu, ale hudební doprovod zde poráží velkou konkurenci z Disney. Bohužel někdy jsou scény napsané tak líně a bez nápadu, že mam nutkání vlézt do DeLoreanu, odjet do minulosti s mojí poličkou s kořením a hodit jí přímo na první verzi scénáře. Těžko říct, jestli to bylo brzkou uzávěrkou nebo nízkým rozpočtem, ale film má tak moc prázdného místa. Jestli by si nějaký animák z devadesátek zasloužil remake, tak je to tento. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)
  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama