Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o smolaři Laneovi Meyerovi (John Cusack), který bojuje o přízeň své ex, která ho opustila kvůli kapitánovi lyžařského týmu. (HOODY)

Recenze (15)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Humorem mi snímek neskutečně připomínal italské komedie 80. let. Něco na způsob této klasiky. Jen zde malého, tlustého a ošklivého smolaře vystřídal relativně pohledný 19letý smolař Cusack. Bláznivá a v každém ohledu nesmírně přestřelená záležitost plná toho nejprudčeji inteligentního humoru. Já ovšem tento styl humoru rozhodně můžu. Vtipy se na vás tvůrci snaží chrlit při každé příležitosti a někdyk tomu ani tu příležitost nepotřebují. Kupodivu to však v drtivé většině případů funguje. Snímek není v našich končinách příliš známý, což je trošku škoda. Nesehnal jsem k němu ani české titulky, tak jsme se se spolusledovatelkou museli koukat s anglickými, což nám nevadilo, neboť jsme oba prudce inteligentní a vysoce vzdělaní mladí a krásní lidé. Během sledování jsem zjistil, že spolusledovatelka dokonce ovládá francouzštinu mnohem lépe, než mi dříve prozradila, a tak jsem dokonale rozuměl i francouzským pasážím a mohl si vychutnat plnohodnotný zážitek. Opravdu jsem se od srdce zasmál. Kdo se chce podívat na vysokou úroveň amerického středoškolského systému a povzdech při závěrečném zvonění, Cusackovu maminku, která disponuje takovou gastronomií, že by při pohledu na ní začaly plešatému Zdendovi znovu rašit vlasy, FattyPillowa 80. let, na Cusackova mladšího bratra - vynálezce a konstruktéra kosmických lodí, na autíčko které se 140 kg na zadním sedadle málem trhne rychlostní rekord, či pokud prostě jen vlhnete z pohledu na mladého Cusacka, tak byste tento film neměli rozhodně vynechat. Obrovské překvapení! Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film mě absolutně nebavil. Teen 80s komedie pro fanynky Cusacka asi, ale tu jednu musím dát za ten zpívající burger, kterej byl jedinej u kterýho jsem se zasmál. Jinak humor hodně mimo mě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá teen osmdesátka s mladičkým Cusackem, který se snaží získat bejvalku. Žádná klasika typu Snídaňového klubu nebo Ferrise Buellera. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Ono je to obyčejná komedie pro teenejžry, ale má opravdu zajimavý koncept. A jak píše Turtle, jakmile se na tu bejkovinu naladíte, tak už to vypnout prostě nejde. Za tu invenci hvězda vytahující film lehce z průměru ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Neskutočne uletená komédia, plná neotrelých vtípkov a bizarných situácií. Toto čisté šialenstvo, na čele s krásne nemotorným Johnom, nemusí vyhovovať každému, ovšem u mňa to bol zásah do čierneho. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Vykašlať sa na nejaké hranice a prejsť ďalej než za absurdnosť - to chce odvahu. Hollandovi to s jeho údajne autobiografiou vyšlo. Celkom by som sa pozrela na to, ako lyžuje na jednej nohe...Každopádne, 80. roky v USA boli rajom pre teenagerské romantické filmy. Je úplne jasné, že tu nejde o to, s kým Lane skončí - to je jasné od desiatej minúty filmu. Humor Better Off Dead funguje na základe trapasov - niečo, čo skutočne nemusím, no tu to jednoducho šlape. Veľkú zásluhu má na tom aj Cusack, ktorému tí zmätení, zúfalo zamilovaní chlapci proste idú. Skvelo ho dopĺňajú vedľajšie postavy a ich problémy, najmä priamočiary prevtelený FattyPillow. Táto romantika rozhodne stojí za to. Neroztopíte sa, no za to sa dobre zasmejete. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

John Cusak mal za rok 1985 urcite lepsi film The Journe of Natty Gann. Tu sa hodne trapi, reziser Savage S. Holland je len podpriemerny rutiner, ani jedna scena nestoji za to aby si ju clovek pamatal : 30 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

John Cusack hraje vždycky v trochu ujetých filmech. Ani tenhle není úplně normální, ale teenage komedie to je vlastně i klasická. Zábava to je, místy příjemně zmagořelá. Klidně bych to mohl vidět i znovu. 70% ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, u které jsem se náramně bavil. Lane Myer je mladý kluk, který je bezhlavě zamilován do krásné Beth se kterou nějaký ten pátek již chodí. Když ho ale nečekaně opustí kvůli kapitánovi lyžařského týmu, Lane je ochoten udělat cokoli jen, aby ji získal zpět. Raději by zemřel než by musel žít bez ní. Jednoduchý příběh, jenž ale okořeňuje plno pozoruhodných postav a jejich bláznivé a komické eskapády. Jako např. Laneovi rodiče a jeho mladší bratr, sousedka paní Smithová a její povedeně zakulacený synáček Ricky, který se musí postarat o pohlednou francouzskou studentku Monique, která přebývá u nich doma, tak i v neposlední řadě hlavní hrdina zoufalý a nešikovný Lane. Scén, u kterých jsem se opravdu zasmál, je tu spousta. Skoro nezapomenutelné jsou automobilové závody, lyžování, dvoudolarový hoch nebo zpívající hamburger. Milý, vtipný a v druhé polovině více romantický film s mladým Johnem Cusackem v hlavní roli. ()

Gallienus 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, je to již dlouho co jsem ho viděl, ale David Ogden Stiers jako otec hlavního hrdiny byl špičkovej. Některé scénky jsou nezapomenutelné, třeba ta, jak se Cusackovo jídlo doslova odplazí z talíře a všichni dělají jakoby nic. Možná jsem to hodnocení přehnal, ale já se tenkrát opravdu u filmu nasmál... ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátky je to hodně slabý počin. Vtipné to nebylo a ani jsem moc nechápal o co jde. Kluk očividně užívá silný matroš, protože má dost živé halucinace. Obživlé hamburgery hrající na kytary nebo živé kreslené postavičky na papíře, to je síla. Ještě k tomu musí ovládat teleportaci, protože v jednu chvíli je ve škole, najednou si lyžuje někde v horách a hned je zase zpátky. Zas tak blízko ty hory u Los Angeles nejsou myslím. 1+* ()

Turtle 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu jsem měl velmi zvláštní pocit. V prvních minutách mi to přišlo jako hrozná pitomost. Pak se má mysl naladila na emocionální stav životem frustrovaného středoškoláka a zbytek filmu jsem si moc užil. Film vlastně na všechno nahlíží z Laneovy perspektivy a proto je v něm spoustu věcí přehnaných a postavy působí jako parodie sama sebe. Hodně mi to stylem myšlení připomíná knihy C.D. Payna. ()

Reklama

Reklama