Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh zástupce starosty města New York Kena Lippera (John Cusack), který věrně slouží svému šéfovi, skvělému politikovi, jehož ambicí je dbát na osud města a svých voličů. Náhlá přestřelka, která zatáhne do hry policistu, dealera drog a nevinné dítě, způsobí v celém městě obrovský skandál a komplikovaná cesta k pravdě vede pouze přes politické minové pole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodne prumerny thriller, kteremu ani ucast megahvezdy Al Pacina nebyla nic platna - proste kdyz je nudnej scenar, nikdo s tim nic nesvede. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jedna přestřelka a jedna zbloudilá kulka. Starosta i nadále pronáší své brilantní proslovy „S něčím se jako starosta nikdy nesmířím, se smrtí policisty. S něčím se nikdy nesmířím jako člověk, se smrtí nevinného dítěte“.Jeho zástupce zatím sbírá informace, počítá mrtvé a ztrácí iluze.... „Zneužíváš postavení, ale vždycky pro správnou věc. Nebereš peníze. Jenom si buduješ postavení. Vlastní moc. K čemu bys byl lidem bez ní dobrý? Ale hluboko uvnitř víš, že je hranice, kterou nemůžeš překročit. Po tisíci případech a jedné dohodě navíc se hranice smaže.“ Průměrný thriller o korupci a vzájemných úsluhách, * navíc dávám za vynikajícího Johna Cusacka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale mam s timhle filmem jeden zasadni problem. Proste sem nedokazal pochopit, proc se do vicemene nedulezityho pripadu prestrelky mezi poldou a fetakem, kde zarvalo i maly dite, sere radnice. Proc si to poldove nemohli vyresit mezi sebou, pripadne pravnici a byla by to klasika o jednom spravnym, kterej se snazi najit pravdu. Ale to ne, tady se do vseho musi srat radnice, jak kdyby nikdo jinej neexistoval a pan zastupce starosty si hraje na velkyho detektiva. No ale krome tohohle se jedna o docela slusnej, i kdyz zase ne moc vybocujici z prumeru thriller, kde jsou sice i nejaky ty zvraty, bohuzel kdo je do toho vsechno zapletenej mi bylo jasny uz nekdy pred polovinou filmu. Becker nastesti obsadil paradniho Pacina a slusnyho Cusacka, ktery utahnou i ty nudnejsi mista. Akorat ta Bridget Fonda me silene rozcilovala. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na radnicích to bývá defacto všude stejné. Nejvyšším zájmem je mít moc a jejím prostřednictvím finančně i majetkově zabezpečit SEBE. Vyšší zájem je udržet se trvale u žlabu na prasečí stravu, abych mohl nejvyšší zájem co nejdéle prosazovat. Hraný zájem projevím o potencionální voliče tak dva měsíce před volbami, protože ti mi pak mým znovuzvolením dopomohou k dalšímu naplnění těch nejvyšších zájmů. No a ve zbylém čase o ně projevuji už jen přiměřený interest hraničící s nezájmem, neboť konec konců dobře vím, co je mým zájmem nejvyšším. Kruh zájmů se uzavírá, čest všem šafránovým výjimkám.. Na to, kolik Becker dostal dobrých karet ke hře (Pacino, Aiello, Landau, Fonda), předvedl nikterak vzrušivou, prachmizernou podívanou, utápějící se v příběhové i dialogové šedi. A nepomůže ani křišťálově čistý Standa Gross Cusack, ani božský Al, který umí změnit smuteční řeč v předvolební mítink.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jedna ulice, jeden policista, jeden drogový dealer, jedno dítě, několik výstřelů. Kombinace, která během několika vteřin ukončí životy tří lidí, zkázu přivodí ale hned několika dalším. Kdo poslal policistu do ulice za synovcem významného mafiána? Čí kulka vlastně zabila malého chlapce? A hlavně: Proč nebyl náš drogový dealer za své činy nikdy odsouzen a vesele si na svobodě pobíhal s podmínkou? Podobné otázky si klade i Kevin Calhoun jakožto zástupce starosty města, zatímco jeho šéf pokračuje ve své předvolební kampani do Bílého domu a pronáši srdcervoucí projevy. "Je tu jedna věc, se kterou se jako starosta nikdy nesmířím, a to je smrt policisty. Je tu jedna věc v životě, se kterou se nikdy nesmířím, a to je smrt nevinného dítěte." Al Pacino ještě pár let před Vyšším zájmem pod vedením Harolda Beckera natočil výbornou atmosférickou neo-noirovou kriminálku Moře lásky a já asi od Vyššího zájmu očekávala až moc. Ano, uznávám, je to politický thriller z vyšších kruhů podle skutečného příběhu, kam by se ten eroticko-pochybovačný nádech a výborná vizuální stylizace výše zmiňovaného filmu asi nehodila, ale to nelze brát jako omluvu toho, že je Vyšší zájem až moc průměrný a zmatený. John Cusack a Al Pacino ho sice tradičně tahají z vod zapomenutelnosti, ale když vám v průběhu závěrečných titulků naskočí otázka: "O čem to sakra vlastně bylo?", je tu něco špatně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Harold Becker (dnes devadesátiletý pán), sic navždy průměrný režisér, zato pokaždé dokázal poskládat hvězdnou hereckou sestavu. Tentokrát vypráví příběh zástupce starosty New Yorku, který vždy fungoval na hraně, ale po přestřelce, při které to mimochodem smrtelně koupil šestiletý chlapec, rozplétá intriky na nejvyšších místech. Střílel drogový dealer s pořádnými škraloupy, který nicméně dál směle obchodoval pouze s podmínkou. Průměrný scénář si odškrtává položku po položce, výsledek výrazněji nestrhne, takže potěší víceméně jen veleuznávaná legenda amerického filmu (například nad rakví malého chlapce je to jeden velký koncert). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov s Al Pacinom, ktoré som zatiaľ nevidel. Už podľa hodnotenia som nečakal žiadnu senzáciu a tak som aj dostal priemer, ktorý so očakával. Pacino tradične v dobrej roli a istý čas bolo nejakým nepísaným pravidlom, že musel mať v každom filme nejaký silnejší monológ. Dostal ho aj tu, konkrétne pri pohrebe nevinne zastreleného chlapca. Týmto filmom výraznejšie naštartoval kariéru J. Cusack, ktorý hrá hlavnú postavu. Film celkovo priemer, ktorý nedokáže strhnúť ani rozdať emócie. Film chce rozdávať múdra o tom, ako sa dá z minulosti poučiť, ako dobro vyhrá nad zlom a podobné sračky, ale v politike je to vždy inak. Všetci vieme ako by to malo byť a ako to je...60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ani opět nadprůměrný "Big" Al nezachrání tuhle slabou politickou omáčku. Z poslední doby jsem viděl určitě lepší Broken City. Navíc nemám rád Cusacka. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

hodně politické, málo dramatické a napínavé. Dosti necitlivě vystřihané scény, které chybí ve vývoji filmu. Nebýt skvělých herců a kvalitního natočení - podprůměrný snímek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak to v politice chodí. Můžete být světci a léčit lidi, pečovat o město, zkrášlovat, velebit...pak stačí jeden jediný průšvih a vše je smáznuto. Jste-li čestní ovšem. Nečestní to ustojí a jedou dál. Stačí se podívat kolem sebe. Mně osobně duo Al - Cusack velmi sedlo. Já mám pro Ala slabost a užívám si ho skoro vždycky. Nebylo to super skvělé jako jiné filmy s ním, ale bylo to dobré! Otázkou je, zda bych si toto řekl i kdyby tam Al a Cusack nehráli... * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé a jeden z nejslabších snímku Al Pacina. Jeho herecký výkon rozhodně vše zvedá, ale nudné drama zachránit nemůže.. 4/10 = 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zablúdená guľka netrafila iba jedno dieťa, ale jej trajektória okrem ďalších mŕtvych zavadila aj o klasické klišé vrátane záverečného zvratu. Ten odhadnete zrejme tak do 20. minúty, ale tu nejde o to, či je to predvídateľné, ale že to má v rámci príbehu svoju logiku. Dialógy najmä medzi Cusackom a Pacinom sú výborne napísané a zachraňujú aj menšie či väčšie nedostatky. Ľudia a ich vzťahy, to nie sú tehly, to je malta mezi nimi, ktorú nevidíte. Neprávom zabudnutý a vo svojej dobe neúspešný triler, ktorý sa medzi konkurenciou stratil. Pokiaľ máte pre podobné urban trilery z deväťdesiatok slabosť, nebudete mať s Vyšším záujmom problém. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší. I když na začátku mi to přišlo jako těžká trapárna s amaterským scénářem a nezvládnutou režií a hudbou od disneyho, tak v průběhu jsem se do toho celkem vsáknul a nějaký scény či dialogy mi přišli docela zvládnutý. Nejvíc mě asi zaujal projev Al Pacina na pohřbu, i když mi to přišlo dost přitažený za vlasy. Herecký výkony mě asi na tomhle filmu bavily nejvíc (zejména Danny Aiello). Film má i dobrou atmosféru. Problém je asi v tom, že film se veze na stejné vlně a bojí se přitlačit na pilu. Všechno je tak odlehčený, že to pak divákovi přijde nezajimavý. Bohužel opět film, co mohl mít šanci jen kdyby se z toho vyklubalo něco víc. Konec opět trapnej. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Politiku nemám ráda ani v životě, natož ve filmu a nevěřím v politika na špici bez pochybné cesty na vrchol. To jak chutná moc, netřeba dál rozvádět. Nebýt pravdivé podstaty příběhu, vyšel by z toho trapný naivní pokus o napravení padlého anděla. Tušila jsem, kde má terč svůj cíl, ale ten srdceryvný doják v závěru, všemu nasadil pověstnou korunu. A tečka za očistnou lázní v podobě politických ambicí mladého snaživce, vše totálně dorazila. Pohled na Ala mě nezklamal, Cusack se opravdu snažil. Menschkeit v Babylónu.(NY) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víš, co tenhle La Guardia říkal ?? Vždycky když můžete udělat nějaké dobro, přijdou hodní lidé a zpackají to.. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Uuuuu to byla úmorná záležitost a celou dobu jsem přemýšlel, co vedlo k tomu, aby snímek vůbec vznikl. Scénář je jakým si pokusem o chytře budovanou zápletku s politickou tématikou, ve které se nedaří vůbec navozovat napětí nebo jako-li vygradovat pointu. Když k tomu připočtu strašnou předvídatelnost, tak se divím, že jsem to vůbec dokoukal. Chtělo to určitě lepší uchopení, svižnější tempo a méně dialogů směřujících do země nikoho. Jediným pozitivem je ústřední dvojice, která se vydala na maximum, zvlášť Cusack hraje na maximum.......4/10 ()

Reklama

Reklama