Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ja vim, ze napsat "Bylo to udesny, mel jsem chut odejit z kina" asi stacit nebude, ale je to ta nejpresnejsi vypoved, kterou mohu dva dny po zhlednuti tohoto veledila podat. Ve filmu se nastesti najde i par hezkych scen, ale jinak des bes. Kdyz uz zacne nejaka trochu zajimava akce, cely jeji naboj je zabity strihem a kamerou, pribeh dost kopiruje prvni dil, nic lepsiho nez zombie pejsci scenaristu ocividne nenapadlo (zacinam mit k Andersonovi averzi a pritom jeho Event Horizon miluju) a mutant Nemesis je docela... komickej. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Anderson nezůstal u režie, protože po skvělé první půlhodině se snímek zvrhne v přepálenou a příliš sterilní podívanou. Ani Milla už není tolik sexy jako v jedničce, naštěstí tu máme dračici Siennu Guillory, které to v tričku a kraťasech nadmíru sluší. Zpomalovačky jsou ještě horší než v jedničce a chaotický střih taky moc nepomáhá, ale vlastně jsem se i podruhé docela solidně bavil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď som bol na jednotke v kine, zostal som príjemne prekvapený a ešte i dnes jej s prižmúreným okom udeľujem pohodové 4*. Geniálny bol potom záver, ktorý dokorán rozkopol dvere pre bravúrne pokračovanie... ktoré sa nedostavilo. Veľa divákov hovorí, že Anderson je mizerný režisér a jeho filmy nemajú šťavu. Ja by som povedal, že sa to hodí skôr na Alexandra Witta. Dvojka je príšerný, fádny a nudný film. Scenár je biedny ako len vládze byť (ako môžu profesionálni vojaci nechať žiť infikovaného, o ktorom na 100% vedia, že sa zmení na zombíka?), akcia nenápaditá (okrem motorky v kostole si vlastne ani na nič iné nespomínam), triky nestoja za veľa, ani herci (s výnimkou Jovovichovej, ktorá ukáže našťastie na konci podobnú pôvabnú nahotinku, ako minule) . Najviac zarazí trápny titulný "desivý zloduch" Nemesis a smutný fakt, že o zombíkov v tomto zombíckom akčnom horore takmer vôbec nejde (!). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, který je naprosto o ničem. Ujetě začíná a i končí. Žádné přestavování, prostě jen tihle jsou opět špatní, tyhle dvě krásky nás zachrání a možná ukecají nějaké monstrum, aby porušilo svůj primary objective. To celé v tragickém pojetí jednoho kameramana co neumí točit bojové scény. Naprosto tragickým stříháním scén. Scénář(pokud se tomu v tomto případě dá takto říkat) dělá z Milly Jovovich mega cool drsnou supermanku a z celého filmu další důvod, proč (ne-)natočit další pokračování. Milla je slabá a její (podle mě mnohem mnohem hezčí) kamarádka Jill Valentine je bohužel přesto odsunuta do pozadí. Celý tento film je takový ujetý videoklip a je o dost jiný než jednička. Už dlouho jsem neviděl nic horšího a nudného než tento paskvil a snahu jednoho "muže ze štábu" o to dostat se do nebe... naštěstí snad navždy ví, že nesmí režírovat. ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Videoherná zmätočnosť, maximalizovaný bod stupidity série a záhrobné, ukážkovo nefunkčné hororové propriety. Survival rámec síce stvoril ďalšiu neohrozenú Laru Croft, ale Witt posúva režijnú neschopnosť v žánri na novú úroveň. Konfrontácia s nemesis prachsproste odbitá, invencia a um nijaký. Kontrastné sterilizované útroby vyumelkovaných budov seknú Mille viac. Jediným kladom je scenáristický mostík pre Extinction. 0% ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 51,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 129,3 mil. (NIRO)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama