Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2022: Nejlepší a nejvíc přestřelený díl série s Milou.----- Druhý díl zombiácké série oproti hororově jedničce přitvrdíl co se týče akce a coolovosti. Místy je nechtěne vtipný a s hororem má pramálo společného. Je však proklatě zábavný a hezky se u něj odpočívá. Navíc Nemesis je prima záporák a holkam to fakt sluší. --------- s odstupem pěti let bohužel musím jít někam k 50%, no :-) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Akční jízda, která jako jedinná z trylogie dodržuje dosti striktně zásady videohry. A to jsem opravdu ocenil. Prostředí, postavy, jednotlivé scény, kamerové záběry, pohyby postav a herců ... vše připomíná videohru a tak to má být, pokud se natáčí film právě dle nějaké videohry. Nulový scénář je nahrazen téměř neutuchající akcí. Mnohem lepší speciální efekty než v otřesném prvním díle a celkově mi to přišlo i promakanější než díl třetí. Výjimečný díl z otřesné filmovo-videohrení trylogie. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné béčko, které po solidním rozjezdu, kdy se vrátíme do Racoon City těsně před vypuknutím epidemie, upadne do nudy, která mu vydrží až do nepovedeného konce (souboj Alice s Nemesis). Zběsilý střih a rozmazané zpomalené záběry vám znemožní výraznější zážitek z většiny akčních scén (ty ale stejně nejsou nic moc), nevystraší vás ani bezpočet lekaček a jediná poloha ve které RE: A funguje, je ta nechtěně komická. Ale jestli bude nějaký Resident Evil: Velký třesk, myslím, že si na něj čas asi najdu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Milá Milla Mysticky Masakruje Masu Malomyslných Mutantů... Ale to je tak všechno, kdysi mi to bohatě stačilo na 3 hvězdičky, jenže dnes už ne, protože jako starší a moudřejší chlapec vidím, že film nemá téměř žádnou hodnotu, tvůrci si s nim evidentně nedali moc práce a vyjma aranže akčních scén, by se snímek dal klidně označit za docela amatérskou prácičku. Působí jako různě poslepované akční scény dle slaboduchého scénáře, kde průměrná režie je ještě plus. Záchranou tedy budiž, že přeci jen v celku, pokud se člověku nechce přemýšlet, je to aspoň nějaká zábava. 5/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Především - todle je konečně Zombie film. Neříkám, že horor, protože horor to není. Je to akční slátanina vykrádající první díl, 28 dní poté..., Úsvit Mrtvých, a hafo dalších filmů. Ale aspoň to má ten apokalyptickej nádech spojenej s přítomností zombie ve městě, což byla zásadní věc, kterou první díl postrádal. Prvních cca 20 minut je OK. OK to přestane být, když se do hry vloží kecy o projektu Nemesis a digitální zůdy v kostele. Co sakra dělaj v Zombie filmu digitální zrůdy... V tu chvíli jde celý film do horoucích pekel. Začíná děj, který nemá logiku. Začnou se rojit otázky, které nemají logické vysvětlení. Střih nemá kontinuitu (některé scény také ne - pošlou ženskou prohledat druhé patro budovy, která má dvě patra, ale v dalším záběru ta ženská leze do "svého patra" z nějakého jiného, ještě vyššího), akce je hloupá a většinou tak akorát dlouhá, že už si začnete uvědomovat, jak strašně moc hloupá je. Herecké výkony jsou tragické, nejlíp z toho vychází Mila Jovovich, která ze sebe i v tomdle paskvilu dokázala vykřesat velmi solidní výkon a pak Sienna Guillory, která je prostě pěkná, ale hraje jak zombie. A úplně nejsmutnějším faktem je, že mě to poměrně bavilo. Stydím se a jdu si hodit mašli. P.S. Dost dobrá hudba. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Film měl být původně pojmenován podle PS hry "Resident Evil 3: Nemesis" (1999). Po uvedení a kasovním neúspěchu filmu Star Trek X: Nemesis (2002) tvůrci ale podtitul změnili. (viperblade)
  • Poslední díl, jenž byl vydán na VHS, ale zároveň první, který byl uveden i na Blu-ray. (viperblade)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama