Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

To slabé hodnocení si nezaslouží a o pár procent by to mohlo být lepší. Dvojka residentu už není ten lekací horror jako jednička, je to spíš akční horrový thriller, ale vůbec to nevadí. Akce je v celém filmu dost a ani chvíli jsem se nenudil. Nemesis se někomu nemusí zdát, ale je taková jako ve hře. Dvojka, ať už je jakákoliv, připravila živnou půdu pro trojku, která se rovněž vydařila. P.S.: Silikonovou krásu nemusim, ale Milla by mohla zvažovat alespoň o malých implantátech. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Pokračování RE bude rozhodně pro spoustu diváků znatelně horší než předchůdce. Podle mého nazoru je ale spíše úplně jiné (což je jen dobře). Hutná atmosféra, Andersonova naléhavá režie a větší příklon k hororovému žánru - typické pro jedničku, ve dvojce střídá non-stop akce, zběsilý střih, akce, prudký spád a zase akce... Ne každému to bude vyhovovat - osobně jsem s tím problém neměl, i když styl jedničky je mému srdci přeci jen o něco bližší. Scénař a herecké výkony jsou zde až druho(třeti... čtvrti)řadé - takže to nemá cenu komentovat... ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to už asi před pěti lety,tak si z toho moc nepamatuju,ale vím,že mě to nijak nezaujalo,konec byl divný.Ale dobrá byla akční scéna s příšerama v kostele. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal za 3*, ale jednu prostě musím přidat za do puntíku zfilmované intro RE3 :-)) ... a k samotné Nemesis, holt ona ta potvora tak prostě ve hře vypadá, takže v tomhle ohledu jsem byl spokojen. Absence Andersona na režisérské židli je ovšem neodpustitelným hříchem, takže pro příště znovu a lépe ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

První díl už to není, ale stejně dobrá možná i lepší akce. Dějová linie se rozvíjí. Mila je ještě víc sexy než předtím. Do toho se ještě na scéně objevila kouzelná S. Guillory. Pořád se mi to líbilo. ()

t.mon 

všechny recenze uživatele

No tak to je nářez. Po docela nudné jedničce přichází dvojka opět s Millou Jovovich v hlavní roli (kdyby v prvním díle nebyla ona a smrt 4 nebo 5 lidí laserem, tak bych tomu asi dal jenom 2 hvězdičky). Nemesis i zombíci jsou parádně udělaní,Milla svou roli hraje báječně. Nevím, proč to není v červeném. Taková krása. Kdo tomu dává míň než 4 hvězdičky,asi to neviděl. Ti kdo dáváte odpad, se podívejte znovu. Tomuhle filmu dát odpad? Pche! Pro mě nejlepší díl z celé série. ()

Crackonosc odpad!

všechny recenze uživatele

Demence v nejčistší formě a ještě to má tak agresivní 3D, že z toho kurva bolej oči! Vážně, hloupých filmů se zombíkama už bylo dost, tak doufám, že tenhle megahřeb do rakve to utrpení nad sérií Resident Evil ukončí a největší ze zombie - vyžilá Milla Jovovich, konečne zmizí do zapomnění. Ta ženská neumí hrát a ještě se na ní nedá koukat. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

50% V jedničce béčková akce nevadila, tady je toho až moc, ke všemu bez sebemenšího citu a nápadu. POZN. Konečně viděna celá série postupně. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze čtyř (momentálně) pokračování série Resident Evil, to že se virus i zombíci rozříší na povrch, o tom nikdo nepochyboval, film má spád, ale jakoby ta řežba viděná v prvním díle, jaksi ztratila šmrnc a nápad, stejně jako atmosféra. Ani hudba již není tak skvělá. Nijak mě nepřesvědčila ani Sienna Guillory a to přerostlé frankensteinovské zombie monstrum mně spíše lezlo na nervy, než abych se jej bál! ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Je možné aby bol akčný sci-fi horor plný akcie a strieľania k posratiu nudná chobotovina? Nuž, tvorcovia druhého Resident Evilu sa rozhodli dokázať že sa to dá. Postavy na čele s dvoma neohrozenými superženami tu zmätene poskakujú ako blchy so zápchou a snažia sa jeden druhého zabiť v nezáživných, na hovno zostrihaných, tmavých a rádoby efektných akčných scénach. To ako Milla vtrhne do kostola na motorke skrz mozaikové okno je pošahaná snaha o cool zábery ktoré sú vo výsledku dosť smiešne, až trápne. Ani pridanie ďalšej pištolníčky Jill Valentine to zo sračiek nevytiahne, vlastne sa to vďaka tomu ešte rýchlejšie potápa. Vrcholom filmu malo byť monštrum Nemesis ktoré nevyzerá zle, ale je zlikvidované v tej úplne najhoršej a najnudnejšej scéne tohoto uspávacieho blábolu. Nezmyselne obsadený zombie dobermani sú tu zjavne len preto že tam proste musia byť inak by to nebol Resident Evil. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa nenastala, alebo aspoň nie tá, akú som si predstavoval. Postavy: 0, dej: 0, cool scéna: 1, atmosféra: 0. Aspoň Milla nabrala na sebavedomí a vizuál sa pevne usadil na áčkovej úrovni. Všetko ostatné je krute béčkové, miestami až komicky zábavné (Čo tam robil Jason Voorhees?). Umbrella je zlá a tým to končí, o jej minulosti sa dozvieme len zo 60 sekundového šteku doktora, čo pátra po dcérke, uviaznutej v zabarikádovanom gete. Našťastie nuda nehrozí, tempo si pokračovanie postráži svedomite, len po iných stránkach už nemá veľa čo ponúknuť, čím sa radí k rýchlo zabudnuteľným. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Myslím,že spojení OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ bude tím správným českým výrazem. Mám z toho úplně stejný pocity jako z AvP,bože a já se na to těšil jak malej kluk!!!To není fér.... ()

system 

všechny recenze uživatele

Musim se priznat, ze prvni dil byl pro mne uspokojujicim zazitkem, proto jsem tak tajne doufal, ze by to mohlo vyjit i na podruhe. A vysledek? RE:Apokalypsa pokracuje v trendu akcnejsich, zbesilejsich a co nejvic "cool" sequelu, ne ze by to bylo spatne, ale.... PS: ten hlavni zaporak, co vypada jako spatny klon Haliny Pawlovske, opravdu v pocitacove verzi existuje, tak se zase tak moc nesmejte:-) ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Alexander Witt- muž mnoha tváři. Tedy minimálně dvou. V jedné chvíli točí scény jak vystřižené z příručky "How to make a terrible movie"(např. příšerné akční scény z kostela a na hřbitově) a za chvilku mu nědělá problém točit dechberoucí lahůdkové scény a servítky si nebere ani při vychytané akci na lanech(výborná scény u brány, hodně cool přestřelka v Eastwood, souboje s Nemesis...). A pokud se v něčem vyžívá řekl bych, že to jsou zombie dětičky;) Škoda, že režiséra při jeho slabších chvílích a při scénách kde se "nic moc" neděje nepodržel scénář, snažící se sice tvářit jako slušná adaptace, ovšem ve skutečnosti akorát vykrádá čtyři hercí scény a zbytek nahrazuje "skelnou" vatou(je sice fajn, že se do filmu dostala také legendární Jill, ale musím také podotknout, že je pro děj absolutně zbytečná a že Milla by film klidně utáhla i bez ní, jinak tu taky postavy umírají jak na běžícím páse ale protože nemáte vůbec čas s nimi začít sympatizovat je vám jejcih smrt celkem ukradená). Nejsem žádný velký znalec herní ságy RE, ale třetí díl jsem hrál, a tak mě potěšilo pár odkazů(přestřelka na ulici mezi policíí SWAT UCvojáky a zombies je skoro okopírovaná z úvodního intra). Jak jsem řekl výše, zábavné scény se střídají s mrtvolnou nudou a film tedy od průměru zachraňují hlášky, efekty a Nemesis, která mě potěšila v každém detailu;). 59% a o dost lepší než Andersenova jednička, která si hrála na chytrou a promakanou záležitost, a při tom byla tupější než cokoliv co Witt natočil během svých "špatných" chvilek. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem až takový propad od prvního dílu. Apokalypsa mě zklamala a to hlavně kvůli toho, že to nebylo vůbec o ničem a vývoji příběhu to nijak nepomohlo. Strašný... 1/10 za slečnu valentine ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Na dvojku Residenta jsem se docela těšil a to z toho důvodu, že jednička byla povedeným napínavým hororovým filmem. Něco podobného jsem i čekal od pokračování. K mé smůle jsem zažil velké zklamání. Evil dvojka se metamorfoval do prachprosté tuctové akční vybíječky, kterých máme "na skladě" nepřeberné množství. Tento film nemá co nabídnout a od začátku do konce na mě působil prázdně, vyumělkovaně a hlavně nehororově. Atmosféra jedničky je někde v nedohlednu. Chtěl jsem udělit jednu star, ale nakonec se mi z nějakého podivného důvodu zželelo a dal jsem ještě jednu navíc. I když jsem přesvědčen, že si za tu hrůzu co film předvádí, ani dvě hvězdičky nezaslouží.Možná ano, ale jen s odřenýma ušima. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

RE nám tady trochu ztratil na kvalitě, řekl bych :) Sienna a Milla, jsou však naštěstí koukatelné a i na tu hrůznou kameru se dá zvyknout... ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Není nad to vypnout u takového filmu. Prostě když nastoupí Milla a začne střílet zombíky do hlavy, je to balet. Bezduchá střílečka, děj pokulhávající víc, než většina komparzu. Vypněte mozek, přivřete oči, vezměte si chipsy, nebo u toho dělejte něco manuálního. "Perem to tam horký!" ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama