Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

Dogmeat 

všechny recenze uživatele

I jeden díl večerníčku má lepší scénář a atmosféru. Závěr je naprostým vrcholem, kdy jsem po jeho shlédnutí nemohl z rozčílení celou noc spát. Ani ta akce se moc nepovedla. To jsou scénáristé dnešních špičkových seriálů (Lost, BSG..) tak drazí? ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Už to bylo o dost lepší jak jednička, ale přeci jenom pořád docela nudný a chudý na nějaký pořádný efekty. Jsem hrozně zvědav na Zánik, snad to bude to nejlepší z celé série, jinak mě to hodně zklamalo!! 55% ()

Morico 

všechny recenze uživatele

Mnohem horší, než první díl. Na to, že je to vlastně o zombíkach, moc prostoru nedostaly a Nemesis vypadá, jak kdyby zrovna utek od Madame Tussauds. Nicméně jsem se celou stopáž nenudil, takže aspoň ty dvě hvězdy. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Ta hromada trapně drsňáckých a pseudocool scén tuhle zombiárnu naprosto ničí. No čekám, co bude dál. Můj plán sjet všechny díly bude asi slušná fuška. ()

HokejovySvaz 

všechny recenze uživatele

Proč si to dělám? Proč svůj čas radši nevěnuju nějakým kvalitním počinům? A ne nutně kinematografických, ale i třeba herních, knížních, komiksových, atd. Občas fakt proklínám, že jsem velký fanoušek nějaké značky, protože pak mám kolikrát nutkání zhlédnout (popř. zahrát nebo přečíst) všechno co z takové franšízy vyšlo. Letos jsme se dočkali RE: Welcome to Raccoon city a já byl pěkně nasraný. A se mnou pár mých známých a přátel, kteří měli obzory víc rozšířené a viděli i původní filmy s Millou Jovovich tvrdili, že její filmy byly teda lepší než tahle více ''věrná'' adaptace. Welp nebudu lhát chytnul jsem se toho. Režiséra Andersona znám moc dobře, přeci jenom zrežíroval můj velmi oblíbený Mortal Kombat film z roku 1995, který je za mě taková béčková klasika už. Ale Residenti mi rozhodně nesedli. Nebudu lhát první díl jsem si celkem i užil. Klasické béčko své doby, slow motiony, cool akční hrdinové, občasné popadání za břicha při některých scénách (laserová místnost top notch XD), debilní příběh a naprosto pohledná Milla, která měla pár hodně zajímavých scén( ͡° ͜ʖ ͡°). A nejvíc wtf je že mi bylo přeci jen trochu líto, že Michelle (ne, nehodlám se pokusit zapamatovat si jméno její postavy) se nakonec toho šukecu nedočkala LUL. A pak jsem se koukl na druhý díl a to jsem málem nerozdýchal, protože jsem se z toho smíchu téměř udusil. Co si budem, herní předloha nikdy neměla přelomové nebo geniální příběhy a zápletky. Ale aspoň byly konzistentní a měly (většinou) logiku a dodržovaly předem stanovené pravidla a jejich postavy byly sympatické a jsou dodnes ikonické a všichni fanoušci série je milují. Tady se na to kompletně vy**ali. Tohle je tak extrémně stupidní, že jsem to fakt začal brát jako nějakou parodii na hry, protože po scéně s motorkou v kostele už to prostě nešlo. To že postavy, které tu přetáhli z her vypadají, jak kdyby je někdo objednal z AliExpressu je už asi tak nějak očekávatelné. Akce je tu přepálená fakt už moc a Nemesis je dokonce ještě větší nesmysl než Birkin na konci RE:WTRC. Jediný, co tu nějak stojí za zmínku je L.J. JO! Fakt jsem si zapamatoval jeho jméno. Většinou nesnáším postavy, které jsou vtipné vsuvky, ale ten tady do tohohle stupidního kola sr***k, tak perfektně seděl, že to byl automaticky největší hrdina celého filmu XD O tom debilním finále a konci radši už nic psát nebudu. Tady končím, nehodlám tomu věnovat další pozornost a čas. Bylo to tak hrozné, že jsem fakt místama seriózně uvažoval, zdali jsem nebyl na ten nový Resident Evil: Welcome to Raccoon city až moc přísný. No, to zjistím zítra, protože to uvidím znova, jelikož kámoška si nedala říct... Do hajzlu... ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Od tohoto dílu sem čekal průměrný Akční sci-fi horor ale dostal jsem hodně dobrý hororový film. Příběh je velmi dobrý postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Atmosféra tu je opravdu hodně dobrá a temná, napětí zde je a je hodně povedené, kamera je na vysoké úrovni a akce tu je přímo fantastická. Za mě 8/10. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Prostě resident evil no..... na atmosféru jedničky se Apokalypsa kouká pěkně zdálky ale světlé momenty tento film má určitě...Nemesis je zpracován velmi věrně...a Sienna Guillory je fakt kus.. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

víte co je víc než jedna skotačící holka v přiléhavém oblečku? jsou to dvě holky :-) tak tady máme další zombie vyvražďovačku, kde to žije, zombíci znovu umírají, hrdinové přežívají, láska zvítězí nad umbrelou a na úplném konci zas nevím na čem jsem, nejspíš si otevřeli vrátka k dalšímu vykonstruovanému dílu, kde se bude moct běhat skákat a střílet, ale na oddech při vypnutém mozku je to hezké pokoukání... Zvláštní je, jak jsou moje hodnocení relativní, před 5ti lety sem tomu dal jen jednu hvězdu (9.8.2014) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Scéna kde Alice beží dole mrakodrapom je proste dychberúca... Po natočení jednotky a zisku cez 100 miliónov dolárov si už mohli dovoliť viac a je to vidno vo všetkých smeroch... Každému fanúšikovi videohier bude určite veľa scén povedomých, no nie úplne známich, čo je tiež dobre... Jednoznačne najlepší film vychádzajúci z počítačovej hry... ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Opět o trochu hororové atmosféry míň a o tunu akce navíc. Je to hloupé, ale odsejpá to, takže na 50% to dá ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Tak to je snad ještě lepší než první díl... Na konci sem jen zůstal sedět s otevřenou hubou a natěšen na trojku.... Pravda, opět zmutovaní psi.. mohli vymyslet něco jinýho, ale to tempo.. ta akce... ten soundtrack... Hodně rychle se tahle série stává mojí oblíbenou... ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Pěkný, možná lepší než první díl. Je temnější, má víc nápadu a víc zombií. Jako každý správný hororový druhý díl, i tady nesmí chybět "neporazitelný" záporák, ve kterém navíc hlavní hrdinka pozná bývalého přítele. ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama