Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za pěkné mutanty a druhá za běhání Milly Jovovich po zdi a za hudbu. Jinak je zajímavé, že v tomhle filmu přežívají především ženské postavy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Správná bojovnice proti čemukoli má být štíhlá, nepříliš oděná, v sexy obuvi a s pořádnou bouchačkou. Alice i Jill tohle splňují a tak jsem v tomto pokračování mlácení, střílení a pečení zombíků našel dvojnásobek zábavy. Co na tom, že to bylo o ničem, když se na to celkem příjemně koukalo? Nic, protože já umím vypnout mozek naprosto brilantním způsobem. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Anderson nezůstal u režie, protože po skvělé první půlhodině se snímek zvrhne v přepálenou a příliš sterilní podívanou. Ani Milla už není tolik sexy jako v jedničce, naštěstí tu máme dračici Siennu Guillory, které to v tričku a kraťasech nadmíru sluší. Zpomalovačky jsou ještě horší než v jedničce a chaotický střih taky moc nepomáhá, ale vlastně jsem se i podruhé docela solidně bavil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Milá Milla Mysticky Masakruje Masu Malomyslných Mutantů... Ale to je tak všechno, kdysi mi to bohatě stačilo na 3 hvězdičky, jenže dnes už ne, protože jako starší a moudřejší chlapec vidím, že film nemá téměř žádnou hodnotu, tvůrci si s nim evidentně nedali moc práce a vyjma aranže akčních scén, by se snímek dal klidně označit za docela amatérskou prácičku. Působí jako různě poslepované akční scény dle slaboduchého scénáře, kde průměrná režie je ještě plus. Záchranou tedy budiž, že přeci jen v celku, pokud se člověku nechce přemýšlet, je to aspoň nějaká zábava. 5/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda videoherní série RE, takže mi to nedá, abych se po dlouhé době, jež uplynula od jediného (a posledního) zhlédnutí Resident Evil: Apocalypse, nevyjádřil k této odpornosti, bezostyšně špinící dobré jméno RE. Už první díl mě zklamal, že měl máloco společného se světem RE (kromě zombies, Umbrelly, psů a nechutně digitálního Lickera). Ale aspoň byl solidně zpracován a jako popcornová zábava celkem ušel. Dvojka se vydala opačným směrem. Režisérské kopyto Witt chvályhodně nacpal do filmu spoustu postav a scén z jednotlivých herních dílů RE, avšak natočil to takovým způsobem, že jsem v kině nevěděl, jestli se mám smát či brečet. Film je mišmaš chaoticky a zrychleně sestříhaných, přitom ještě mizerně natočených akčních scén, směšných monster a hereckých nemehel, až se mi z toho místy dělalo blivno. To afektované poleno Sienna Guillory že je neohrožená a sympatická Jill Valentine?! A kam se podělo to ve hře nesmírně děsivé monstrum, setkání s nímž většinou znamenalo pro hráčem ovládanou postavu smrt, supersilná a hrozivá Nemesis, ve filmu legrační gumový paňáca?! Ó hrůzo!! O Mille Jovovich je i škoda mluvit.. Na filmu mi byly sympatické jen scény přenesené z her, i když mizerně provedené (na dramatický souboj výsadkového komanda Umbrelly a policejní jednotky s přesilou zombíků ve fantastickém intru ke třetímu videohernímu RE nikdy nezapomenu, ve filmu to vypadá směšně), Carlos Oliveira a dvě málo zmršené akce (tedy v intencích žánru průměrné). Za to dávám tu jednu hvězdu. Jinak všechno ostatní fuj, fuj a ještě třikrát fuj!!! Za tohle "veledílo" by tvůrci filmu zasloužili hodit do klece plné hladových zombíků. ()

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Dodatok 'Apokalypsa' celý film krásne vystihuje. Možno začínam mať príliš vysoké nároky, no tento zlepenec 'akčných' scén ma skutočne dojal k slzám. Nemám nič proti filmom, kde mozog len prekáža, ale toto bolo na mňa už priveľa. Dobre, nemusí to byť práve Americká krása, ale neprítomnosť deja by potom mala byť nahradená aspoň originálnymi a dynamickými bojovými sekvenciami, pri ktorých by vybuchlo pár zombíckych makovíc. Bohužiaľ, nestalo sa. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Především - todle je konečně Zombie film. Neříkám, že horor, protože horor to není. Je to akční slátanina vykrádající první díl, 28 dní poté..., Úsvit Mrtvých, a hafo dalších filmů. Ale aspoň to má ten apokalyptickej nádech spojenej s přítomností zombie ve městě, což byla zásadní věc, kterou první díl postrádal. Prvních cca 20 minut je OK. OK to přestane být, když se do hry vloží kecy o projektu Nemesis a digitální zůdy v kostele. Co sakra dělaj v Zombie filmu digitální zrůdy... V tu chvíli jde celý film do horoucích pekel. Začíná děj, který nemá logiku. Začnou se rojit otázky, které nemají logické vysvětlení. Střih nemá kontinuitu (některé scény také ne - pošlou ženskou prohledat druhé patro budovy, která má dvě patra, ale v dalším záběru ta ženská leze do "svého patra" z nějakého jiného, ještě vyššího), akce je hloupá a většinou tak akorát dlouhá, že už si začnete uvědomovat, jak strašně moc hloupá je. Herecké výkony jsou tragické, nejlíp z toho vychází Mila Jovovich, která ze sebe i v tomdle paskvilu dokázala vykřesat velmi solidní výkon a pak Sienna Guillory, která je prostě pěkná, ale hraje jak zombie. A úplně nejsmutnějším faktem je, že mě to poměrně bavilo. Stydím se a jdu si hodit mašli. P.S. Dost dobrá hudba. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční jízda, která dobře navazuje na stejně dobrou jedničku, možná že tohle je ještě lepší, protože tady neni skoro žádnej čas na vydechnutí, akce střídá akci, výbuch střídá výbuch a Milla střídá Millu, po celou dobu filmu jsem se skvěle bavil a užíval si tu akční řež, ale přece jenom to mohlo být ještě lepší, jen kdyby dali ještě víc prostoru Mille Jovovich, akce s ní je opravdu vynikající. Ta akce by sama o sobě byla dobrá, ale ještě je parádně podpořená kamerovými vychytávkami, který tomu ještě dodaj šmrnc, kameraman si s tim opravdu pěkně pohrál, někdy to možná už trošku přeháněl, ale většinou se mu ty záběry povedly na výbornou. Jediným tak trošku mínusem je slabej scénář, ale u takovýhleho filmu nemusí být scénář nijak zvlášť propracovanej, jen stačí aby nebyl úplně stupidní a to se povedlo ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné béčko, které po solidním rozjezdu, kdy se vrátíme do Racoon City těsně před vypuknutím epidemie, upadne do nudy, která mu vydrží až do nepovedeného konce (souboj Alice s Nemesis). Zběsilý střih a rozmazané zpomalené záběry vám znemožní výraznější zážitek z většiny akčních scén (ty ale stejně nejsou nic moc), nevystraší vás ani bezpočet lekaček a jediná poloha ve které RE: A funguje, je ta nechtěně komická. Ale jestli bude nějaký Resident Evil: Velký třesk, myslím, že si na něj čas asi najdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zmatený amatérský exkrement, při kterém jsem se cítil, jako bych náhle oněměl a díval se na koncert klavíristy, který před pár dny přišel o všechny končetiny. I když tady ti ploužící se kousavci představují jen křoví, nevidím nejmenší důvod, proč by si měl režisér Witt myslet, že je divákova mozková činnost na jejich úrovni.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelný blivajz, kterým Witt málem pohřbil slušně se vyvíjející sérii. Zběsilou akci vystřídala akce nudná a epilepticky sestříhaná, maskéři si při tvorbě záporáka vybrali slabší den a ani Milla nebyla zrovna dvakrát cool. A Siennu Guillory bych během prvních pěti minut upálil za prznění filmového pásu. Never more!!! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než jednička. Navíc tu zombies dostaly mnohem míň prostoru, naopak víc prostoru dostala obludná Nemesis (vypadá jako příšera z 50. let) a směšné hlášky (nechtěně směšné, samozřejmě). Milla tu také vystupuje mnohem míň než v jedničce. Doufám, že trojku bude režírovat a psát někdo zdatnější. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější a nejtrefnější komentář na tohle dílo je přímo od jeho distributora, který ho má jako hlavní úvodní claim na plakátu .... "Noční můra neskončila" ... . A je to pravda... ten film je fakt noční můra, byť je možná o malinko snesitelnější než jednička. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Hi-tech zombie zábava, ktorej najväčšia a pritom zásadná chyba tkví v neprehľadnosti obrazu - spôsobená neustálimy nočnými scénami - možno s cieľom vytvoriť temnejšiu atmosféru. Na to však by nebola potreba, pretože dejovo sa jedná o duchaprázdny pop-corn. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úpadok filmu je značný, ale pozerateľný priemer si drží s veľkým prehľadom. Určite to však nie je pre zmenu režiséra, to skôr predebilnený scenár, žiadny mega záver a zbytočne komplikovanú akciu. Pár scén ju síce drží parádne nad vodou, ale hneď na to ju podkopáva nejaká debilná scéna, ktorá vystrelí z hlavy všetko dobré, čo bolo dovtedy datočené. Faktom ale zostáva, že Milla je aj tak stále jediná action-woman, ktorej tú akciu verím. 55%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo pôvodný diel sa ešte stále snažil pôsobiť celkom seriózne, s gradovaným dejom a nejakým tým napätím a atmosférou, toto pokračovanie sa vydalo úplne iným, maximálne béčkovým štýlom, kde už je možné vlastne všetko, čo väčšinou vôbec nemusím, ale v tomto prípade mi to teda mimoriadne sadlo. Tu vlastne ani nejde o nejaký plnohodnotný príbeh, hlavná zápletka dostane priestor až neskôr a ani vtedy mi nepripadá viac, než len také nepodstatné pozadie, ale film ťaží z úplne iných kladov. Prenesenie deja do uzavretého mesta, v ktorom už zombie prevzali kontrolu a spoločnosť Umbrella robí neustále problémy bol výborný nápad, pričom tu netreba vôbec na nič čakať a tak už od úvodných minút nasleduje jedna vydarená scéna za druhou. Síce to často pôsobí úplne samoúčelne, aby to bolo za každú cenu čo najviac cool, ale ono to funguje. A tak film síce vlastne je len sledom samostatných scén, ktoré spolu držia len úplne obyčajným dejom bez väčšieho potenciálu, ale našťastie všetky tieto scény sú výborné s vysokou úrovňou zábavnosti. Za celý čas som nenarazil ani na jedinú, ktorá by ma nebavila. A navyše je to podporené aj skvelými postavami, z pôvodného dielu už síce zostala len Milla Jovovich, ale aj tá je tu dosť odlišná, predtým sa ešte držala pri zemi, no už sa z nej stala regulérna akčná hrdinka a podporujú ju aj perfektný Oded Fehr, ktorý je mojim najväčším obľúbencom celej série a Sienna Guillory. Zvyšné postavy mi už prišli len priemerné, ale to mi tentoraz vôbec nevadí, hlavné trio si bez problémov vystačí aj samo a vytvorili tu vynikajúci tím. Ale poteší aj hlavný záporák, Thomas Kretschmann síce nemá moc priestoru, ale charizma mu nechýba a navyše je to vlastne jediný výraznejší záporák série, ktorý nemal potrebu meniť sa na zmutované monštrum. Po akčnej stránke si určite nemôžem sťažovať, je jej tu plno, tu vlastne po celý čas jedna akčná scéna strieda druhú, pričom poteší veľká rozmanitosť a slušné technické prevedenie. Jedine tých pár súbojov sa mi moc nepáčilo, hlavne kamera v nich nestojí za nič, ale inak je na všetky tie prestrelky, explózie, tiché likvidácie a cool scény radosť pozerať. A keby som mal vybrať niečo konkrétne, tak určite stret polície a špeciálnej jednotky s hordami zombií alebo aj celé finále. Takže ja som aj tentoraz veľmi spokojný, síce pôvodný diel bol celkovo kvalitnejší, ale Apokalypsa je zase zábavnejšia a akčnejšia, jednoducho vydarené béčko, ktoré som už videl veľakrát a stále sa pri ňom zabavím. 81% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak dvojka předčila jedničku. Bohužel však příběh zdaleka nebyl tak nápaditý a tak se na to dá s chudí podívat jen jednou nebo dvakrát. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nevím ... ale je normální zívat u akčního, vědecko - fantastického, hororového thrilleru a ještě k tomu s Mílou? Jsem to dnes na oslavě asi přehnala se Chardonnay a minerální vodou a nebo jsem to jen nepochopila. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak nevim...vrátil sem se z kina a vůbec netušim, jak bych residenta 2 měl ohodnotit - akce to byla přímo náserová. Ale, bylo tam moc málo scén se zombíky, hodně "reálií" ze hry tam bylo hodně přeměněno (ale možná je to dobře, protože ani fanoušci série nebudou vědět JAK TO SKONČÍ), navíc se Anderson nevyvaroval klasických klišé...rasení s Nemesisem je pěkné, ale zakončení LAST rasičky je více než předvídatelné. Prostě....AvP v zombie vydání - mnoho záporů, ale k*rva, je to přece RESIDENT. Navíc si tvůrci (minálně) jednu scénu vypůjčili přímo ze hry, ale ne ze 3. dílu (Resident Evil: Nemesis), ale z RE: Code Veronica X (z intra). K postavá - Alice se mi zdála dobrá (prostě klasika "horko-chladnokrevná" až na dřeň), Jill - tak to je katastrofa.....herečka pěkná, ale zdá se mi, že jí vytáhli z nějakého pornáče (hláška v autobuse: "Fuck me.." mě v tom jenom utvrzuje;o), Mike Epps alias "každý americký film (na žánru nezáleží) musí mít hláškujícího negra" plní svou roli....celkem dobře a nakonec malá Ashfordovic holčička - KATASTROFA - horší to už snad být nemohlo, to já bych tu roli zahrál líp i kdyby mi přitom dávali extra dávku klystýru po každých 5-ti vteřinách...Nemesis-ten neměl chybu, vypadal skoro stejně jako ve hře (dokonce měl i stejné equipment i ohoz). Resident 2 ani nezklame a ani nenadchne...prostě zlatá střední cesta. Pro normální smrtelníky by to měla být zábava a pro fanoušky série "zábava" (ovšem z jiných důvodů). Jen sem zvědavej, kdy se ve filmu konečně objeví dr. William Birkin... ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama