Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

Ewík 

všechny recenze uživatele

24.1.2010-3* / říjen 2020: Poslední dobou mám touhu si připomenout klasiky, které vytvářely můj pohled na svět - a série Resident Evil nesmí chybět. Pořád je to pěkné odpočinkové pokoukání. A po těch letech jsem si teď konečně i všimla - Valery Legasov se motal kolem biohazardu už 15 let před Černobylem...hm. Pěkná chuťovka B-) ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Výplod chorého mozku, neuvěřitelná slátanina. Semtam akční scéna - samozřejmě mrtví dobrmani, přece nebudeme vymýšlet nějaké nové kudrlinky. Už se těším na další díl! ()

snake 

všechny recenze uživatele

Tak takhle sprasené pokračování jsem doopravdy nečekal. Alexander Witt pojal látku po svém a vznikla hodina a půl nudné akce, která je k tomu špatně natočená, děsivě sestříhaná a nemá ani kapku originality. A co spojuje jednotlivé akční sekvence? Děsivé (ne)dialogy, ze kterých mně po chvíly začali málem bolet uši. Ve filmu není ani kapka napětí, Nemesis je velice špatný vtip (nehledě nato, že ve hře byla aspoň strašidelná v tom, že před jejím příchodem se ve vzduchu začala vytvářet opravdu děsivá atmosféra) a herecké výkony jsou doslova na facku. Bylo mi úplně jedno jestli někoho z hrdinů ti zombíci sejmou, protože jsem neměl možnost je mít nějak rád. Spíše mě pekelně srali. Mila Jovovich se snaží tvářit děsně důležitě a rádoby drsně, ale doopravdy sem ji nevěřil ani slovo. Siena Guilory v roli Jill Valentine jsem málem přehlížel, podle mě dostala málo prostoru. No a ostatní herci vlastně nejsou důležití. Promiňte, tohle si má oblíbená hra doopravdy nezasloužila. Hlavně Resident Evil 2 jsem doopravdy miloval, a proto mi ve filmu chyběl hlavní hrdina hry Leon a hlavně ta báječná děsivá atmosféra. Tento film nemá absolutně nic. A dívat se hodinu a půl na akční videoklip, ještě k tomu děsivě špatně natočenej není rozhodně nic pro mě. Pro příště dám tvůrcům radu: Nepouštějte na režijní křeslo Witta, a hlavně dejte padáka scénáristovi Paulu W. S. Andersenovi. ()

Gekon 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá střílečka, která je o mnoho slabší než první film. Jednu hvězdičku navíc za Jill Valentine. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Pokračování známé řežby, ketré se mi zdá snad o něco lepší, než jednička. Inspirace PC hrou je mořná krůček kopředu v tvorbě akčních filmů, pokud to srovnáme s ostatními: Doom, Alieni atd....Tak co? které zpracování je podle vás lepší? No on taky ne každý paří FPS, že? 78% ()

deep 

všechny recenze uživatele

nechutně natočená sr**ka oproti které byl první díl vrcholným uměleckým dílem.scénář je absolutně debilní a mě osobně dost vadilo že nějakých 90% filmu nebylo pořádně nic vidět. ()

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně po všech stránkách horší než jednička. Ale jak už zde bylo někde poznamenáno, nulová očekávání nepřipouštějí žádné zklamání. A tak jsem si Apokalypsu celkem užil. Všechno to, co vyzdvihovalo jedničku, je pryč, ale zas takový průser to podle mého není. Pořád je tu Milla, navíc je tu i Sienna Guillory, která není tak sexy, ale zase má pěkný obleček (okolo naší fakulty v Plzni často patrolují dvě sličné policistky, docela bych je v něčem podobném chtěl vidět), a režie taky celkem uchází (i když samozřejmě vykrádá, kde se dá). Celkem zvládnuté špatné pokračování. ()

wef 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velký nadprůměr (alespoň ve své kategorii). A teď je mi líto, jak dlouho jsem se mu vyhýbal. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Zabíjení zombíků a pak hlavní bitva mezi Alice a Nemesis se mi zdá jako hodně slabé téma. Někomu se vyslovení "STARS" od Nemesis může zdát cool, mě připadá jako směšné. Je tam i pár vtípků, ty to už ale nevylepší. Film typu podívej se a zapomeň. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Ach jo, typické zpackané pokračování. Milla je tak cool, že se mi z toho chce zvracet. Nápad a příběh žádný, kamera otřesná roztřesená, hudba nevýrazná a scénář chybí. ()

CRYPT 

všechny recenze uživatele

Jediný díl, který mne jakžtakž oslovil. A to z jednoho prostého důvodu a to, že zde má být Jill (hrdinka, kterou jsem nějaký čas po dohrání Resident Evil 3 - Nemesis na PSX zbožňoval.) Jinak jako každý díl, propadák... ()

Daxus 

všechny recenze uživatele

Děs a hrůza, kterou nezachrání ani milá Milla. Všichni, krom hlavních hrdinů jsou potravou v sekvencích "efektních" kaskadérských kousků, které, slepeny v jednu spatlanou koláž, po deseti minutách nudí, nudí a nudí až běda. 10% za tu policajtku. ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Dvojka se mi rozhodně líbila o mnoho mnoho více než jednička. Více se rozvíjí prvotní příběh. Je zde hodně akčních a zajímavých scén. Ale v prvé řadě se mi velice líbí obsazení herců (pčedevším Oded Fehr), jejich postavy a také větší soustředění na Alice samotnou. Ovšem na druhou stranu co? Město plné zombie, pár lidí se snaží přežít, ale postupně umírají. A nad tím vším nějaký mamlas, který se chce jen pobavit tím, jak nějakou příšera zabíjí lidi a nebo jestli se dvě mutace zabijí nebo ne. 80% ()

Nightmare89 

všechny recenze uživatele

Najvýstižnejší spôsob ako zhodnotiť R.E.: Apokalypse spočíva v rozdelení divákov do troch skupín: 1. Jednotka sa vám páčila: Rozhodne budete minimálne rovnako spokojní ako v prvom dieli lebo úroveň zábavy je rovnaká! 2. Jednotka sa vás nudila a odradila: V tomto prípade je pravdepodobnosť toho, že si pozriete aj dvojku asi taká ako keby ste našli našich rómskych spoluobyvateľov na úrade práce. Dobre urobíte, je to pre vás mrhaním času. 3. Jednotku ste nevideli: Predstavte si Súmrak mŕtvych zmixovaný s tarantinovským zmyslom pre iróniu plus sexi duo Jovovich - Guillory a máte o zábavu postarané a to nemusíte vidieť ani spomínaný prvý diel! A práve preto sa ja radím do skupiny č.1, lebo scény ako napr. kostolný masaker, či cintorínové zmŕtvychvstanie vám ponúkne jedine logo Resident Evil. ()

kabeck 

všechny recenze uživatele

Tak na začátek bych asi napsal, že tento film je pro fandy kteří holdují kultu Resident Evil a mají rádi nadupanej film s mnoha efekty a akcí.Film má zajímavý příběh a herci hrají taky celkem slušně. Určitě se nejde nezasmát nad hláškami a gagy černouška L.J., který se do příběhové linie zamotá asi ve čtvrtine filmu.Milla jovovich hraje skvěle a role nabušené hrdinky se ,,superschopnostmi" jí celkem sluší a sedí. Monstrum nemesis, které vědci Umbrelly sestavili z ochránce přírody Matta (z prvního dílu) je celkem zajímavě udělané (takovou sílu a zbraně bych chtěl mít :D ). Soundtrack je taky celkem milý a milovníky tvrdší hudby určitě potěsí. Tak a ted zase mínusy: Na hlavní hrdince (Milla Jovovich) se mi vubec nelíbil ten její divný obleček. Rudé šaty z jedničky jí slušeli mnohem více.Myslím, že pokud se vám líbil první díl, tak dalšími díly určitě neopovrhnete ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Stále spousta akce, ale to napětí už trochu pokleslo a snaha na nahnání u lekacích momentů to moc nevynahradí. Za závěr, který byl opět udělaný přez velké oči, že co všechno bude do dalšího dílu mi moc nesedl a že by už zabíjela Alice i jen pohledem přez kameru? No už to není ani tak zombie filmeček, jako spíš takový druhý styl MATRIXU. 1. díl o poznání lepší. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

S druhým dílem Resident Evil se dostává vražedný vir z "Úlu" přímo do ulic Raccoon City, jenže výsledek je zhruba stejný. Od prvního dílu se liší jen tím, že Michelle Rodriguez nahradila Sienna Guillory, boj se přesunul do ulic a Milla Jovovich je snad ještě hezčí. Jenže jelikož se celý příběh odehrává v noci, ztrácí film v akčních scénách přehlednost, což pravou zombie apokalypsu dost narušuje, ale přesto je nakonec druhý Resident Evil o chlup lepší, než ten nepříliš výrazný první díl, přesto stále na 2* ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama