Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

qwertasip... 

všechny recenze uživatele

Hledá se Nemo. Dlouho jsem se těšil na filmového NEMESISe a musím přiznat, že mě docela zklamal. Aspoň se tu objevily další postavy ze hry (především Jill a Carlos). Jinak je dvojka oproti jedničce o dost akčnější, bohužel na úkor děje, který už není tak ponurý a promyšlený. Příběh samotný se občas mění v bezhlavou (doslova bezhlavou) vyvražďovačku, což mě trochu mrzí. Kdybych nikdy nehrál hru Resident Evil 3 (mimochodem, není mi jasné proč byl druhý díl natočen podle třetího), nebyl bych asi tak kritický. ()

Evbad 

všechny recenze uživatele

Inu, pohádka se šťastným koncem, i když hlavní hrdiny bych nechtěl potkat v setmělé uličce. Oproti prvnímu dílu přibyly mraky zombíků, efekty vypadají efektněji a zbyl čas i na poučení pro děti - čím kdo zachází, tím také schází. ()

DansteR 

všechny recenze uživatele

"My name is Alice and I remember everything"...Co k tomu říct? Velmi slušné pokračování onoho průměrného zombie masakru. Milla opět oblékne pěkný kostým a pustí se do díla, navíc ji to sluší snad ještě víc než v jedničce. Jinak je to pořád dokola, děj začíná přesně tam kde jednička skončila a pokračuje se v zabíjení zombíků. Kdo nehledá nic duchaplného s přehledem to snese. Za zmínku stojí i ono monstrum lepené snad víc než to Frankensteinovo, ale také běhání po Torontské radnici. Minimálně stejně dobré jak první Resident. 70% ()

Paul36 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce má RE: Apokalypsa mnohem více akce a rychlejší spád. Od začátku až do závěrečných titulků je to parádní akční jízda, kterou jsem si maximálně užil. ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

ono neni to zas take hrozne. Len do zufalstva ma prihanali tie "spomalene" zabery rozmazane a slecna drsnacka pani policajtka. Milla spravne akcna, trosku divny Big Boss zombie s gulometom a raketami (potesila by scenka s jeho premenou) a rovnako hlupe dialogy ako v prvom diely. I napriek nizkemu hodnoteniu sa mi tato seria zacina pozdavat. Ale hviezdicky si este necham pre dalsie diely. Dufam ... ()

Richi007 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší jak jednička. Tady už člověk aspoň neusíná a začíná to být zajímavější. Potvory v kostele byly nejlepší. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Ptákovina směřující k jedinému cíli - natáhnout původní příběh a připravit zadní vrátka pro další díl. Naštěstí je tu Milla Jovovich. ()

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování prvního dílu. Pro Alice mám prostě slabost. K ní se navíc přidala Jill Valentine, která je možná ještě o trošku víc sexy. Film mě samozřejmě neseděl jen kvůli ženskému obsazení. Skvělou roli zahráli i muži, já osobně velmi kvitoval obsazení Mika Eppse a Odeda Fehra, kteří přinesli velké zpestření. I druhý Resident Evil má ve svém repertoáru plno zajímavých scén, za mnohé bych jmenoval seanci v kostele a nebo bojování s projektem Nemesis. Na úplný piedestal slávy to není, je zde i pár zbytečných scén (Jill Valentine na policejní stanci), ale to rozhodně nemění pozitivní dojem z Apocalypsy. ()

FireOfFilth 

všechny recenze uživatele

O proti jedničce dost nuda. Zmizel ten pocit tajemna a neznáma. Hrdinové se zde chovají opravdu stupidně. Cekově má tento film takový wtf momentů. Bohužel toto je zklamání. ()

Catella 

všechny recenze uživatele

Milla je borka, která se nenechá jen tak něčím zastavit. Přece ji při zombie apokalypse nezabije nějaká blbost, že jo. Takže například pád vrtulníku jí jen lehce přečísne vlasy a jede se dál. Moje teorie zní, že to měla původně být bondovka, jenže asi nesehnali dostatečně cool frajera, kterej by hrál Bonda. Takže se přidalo pár litrů krve, pobíhající mrtvoly a Milla a místo Bonda z toho máme novej díl Resident Evil. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Mierne vyšší level kvality, čo ma utvrdilo v 2* pre jedničku. Hororovejšie, akčnejšie a konečne vernejšie predlohe. Aj keď je to iba priemer tak podľa mňa celkom slušný. Väčšina výkonov stále smiešnych (vedec invalid) ale aspoň obsah už tak nevyznieva lebo bol očividne tvorený so uvedomelým zámerom tvoriť filmovú adaptáciu hororovej videohry. Efekty ujdú, masky/mejkap tiež lepší posun. Keby je toto prvá časť by sa ani nemali moc za čo hanbiť. Za mňa to Anderson hlboko nezvládol ba povrchne odflákol. A ten slow-mo na zombíkov mal znamenať čo?:D ()

Lester 

všechny recenze uživatele

Postavy plytké jak jen to papír dovoluje, zmatený střih,špatně nasnímané tmavé scény (většina filmu),zombie make-up tragický. Dětinský scénář a kopa nelogičností, Milla versus Nemesis to už je parodie. Pro fandy dobrého hororu je to ztráta času, pro vyznávače herní série je to urážka. Znovu. Ve srovnání s tímto o to víc zazáří filmy jako Úsvit mrtvých (2004). ()

X_B_D 

všechny recenze uživatele

Bezesporu lepší než jednička, která byla o dost nudnější. Milla je opět k nakousnutí a její souputnice Sienna za ní v kosení zombíků nezaostává. Šel jsem do kina s obavou, že to možná bude utrpení, jelikož některé recenze tomu nasvědčovaly, ale byl jsem příjemně překvapen. Po nějaké době zase jedno pokračování, které svého předchůdce zadupalo do země. ()

Ponocnej 

všechny recenze uživatele

tak jako uplny odpad to neni ale nevim jestli si to zaslouzi hvezdicku .... superhrdinove z jednicky jsou nahrazeny jeste lepsimi a alice ma vylepsene schopnosti daleko za hranici unosnosti mohli tam dat misto ni rovnou nejakeho X-mena... o poslednim fightu na pesti s nemesis radsi ani nemluvim ()

MaideN-SK odpad!

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo strašné, ale nie toto! Z Nemesisa urobili dobrého uja, z Jill (hlavná predstaviteľka celej série Resident Evil) urobili kravu ktorá nevie nič urobiť poriadne a dej je už úplne mimo. Bolo by v poriadku keby vytvorili niečo originálne, ale tak zle pospájané kúsky hry dotvorené klasickými holywoodskymi trapasmi ktoré človek predvída už asi 20 minút vopred... ozajstný odpad. ()

LooX 

všechny recenze uživatele

Ubohost,humus... Potom nékomu vysvětlujte,že počítačové hry nejsou zábava pro debily,když se pod jejich názvy točí takovéhle zhovadilosti.A zkuste někomu po shlédnutí tohoto ,,filmu" vykládat,že Resident Evil je špičková herní série s totální atmosférou.Vytlemí se vám,řka že jste debil. Zlatý Paul W.S. Anderson a první díl... ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama