Reklama

Reklama

VOD (1)

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

V džungli nenáročných stredorozpočtových béčok určite špička. Ony tie ženské v minisukni z veľkými kvérmi nevyzerajú vôbec zle. Pokiaľ to nedržia ako varechu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akční scény nemají nápad, švíh, dynamiku, jsou šíleně zbrkle sestříhané a víceméně člověka jenom nudí. Witt především neví kudy kam, takže se vlastně sám topí v zahnívajících vodách typické B produkce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná zbytečný díl, pro mě lepší než jednička. Milla předvádí efektnější komba a zaujal mě především vynikající Nemesis. Celkově mě dvojka pobavila. Bylo vidět stovky zombíků na jednom záběru překvapily vynikající dějové zvraty, které v jedničce nebyly. Příběh sice místy odbíhá od jedničky, ale alespoň jsme viděli něco nového...70% ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl se mi kupodivu líbil, druhý díl se mi snad neměl dostat do rukou. Je to totiž nebetyčný škvár, který je tak imbecilní a fušérský, že to až práská dveřmi. Ani Milla Jovovich to nedokáže vytáhnout z bláta. P.W.S. Anderson sice není žádný režisérský umělec, ale svůj film zvládl, narozdíl od Alexandera Witta. 0%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Chaotický akční scény, zachraňování školačky a nuda, to všechno v podání A. Witta, kdy ani zahnívající zombíci a krásně béčkový monstrum s okem sešitým sešívačkou Resident Evilu nepomůžou. Nepomůže mu totiž ani Thomas Kretschmann, kterýho žeru, a kterej zřejmě vymáčkl určitý procento z tý jedný hvězdy. Nevím, čím to je, že jedničku považuju za hodně nadprůměrný zombie béčko a dvojka je absolutní zombie odpad. Zřejmě protože ve dvojce nejsou studený a bílý laboratoře se svou typickou zombie atmosférou - místo toho je tu furt tma a nějaký nudný město - dále ani nabušená hudba nefunguje, chybí efektní scény jako např., naporcování laserem, hlavní herci až na výjimky (Fehr) nejsou tak obstojný, jako byla Michelle Rodriguez nebo Eric Mabius a ani Millin novej obleček se nemůže vyrovnat sexy rudé. On totiž ten Anderson opravdu může mít nějaký to procento tvůrčího umu, když ho zrovna osvítí zázrak. Witt je proti němu totální fušér. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Klady - Jill Valentine, částečně Alice, Jill Valentine, pár hlášek, Jill Valentine, známé prostředí a postavy věrně kopírující hru a konečně Jill Valentine...Vlastně Sienna Guillory. Jenže ono je tak lehké zapomenout, že šlo jen o herečku ztvárňující roli v nepovedené adaptaci kultovní počítačové hry, protože Sienna prostě je Jill ! A právě ona je tím největším pozitivem kvůli kterému bych se snad někdy mohl na "RE:Apokalypsu" znovu podívat...Připojuji se k hromadné gratulaci castingovému oddělení a chci Siennu v podobné roli vidět znovu (ale v něčem mnohem lepším...a opět s tmavými vlasy ;))!! Zápory - vše ostatní. Opravdu...Od nenápadité a často zmatené akce, přes nulové napětí až po tu největší slabinu - Nemesis...Prosím, někdo mi sestříhejte "mini Resident Evil 2" sestávající se pouze ze záběrů s Jill Valentine a pošlete mi ho - pak tomuhle filmu jednu hvězdičku přidám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut to vypadá, že se může jednat o slušnou oddychovku, jenže pak se na policejní stanici objeví Jill Valentine (neptejte se mě, kdo to je – je to úplně jedno) a neznalý divák už moc dobře tuší, kam to směřuje. Ještě je tu malý záblesk naděje, když se kdesi v laboratoři probudí sličná Milla Jovovich, ale pak.. Střílení do zombie, střílení do zombie a ještě taky střílení do zombie. Navíc ten střih??? Nejvíc mě asi rozčilovala ta počítačová a vědecká cool fakta, kterým stejně nikdo nerozumí (ani tvůrci). Takže sečteno podtrženo, máme tu naprosto zbytečné pokračování videoherní adaptace!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

No tento film se značně liší od jedničky... samozřejmě nemá ty samé kvality, ale nudily jste se pouhou minutu u tohohle?? Já bych řekl, že ne, protože pořád se něco děje.. skvělé akční scény mě nutí dát *****. Ať už je to jakkoliv velký brak, pro RE mám prostě slabost. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 45 000 000 $ Otvárací Víkend: 23 036 273 $ (v 3 284 Kinách) Tržby USA: 51 201 453 $ Tržby Celosvetovo: 129 394 835 $ ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Začal bych takhle: Resident Evil-Apokalypsa nebyla ani lepší ani horší než jednička. Skvělá atmosféra apokaliptického Rancoon City. Zombíci zase skvělí a nebylo jim co vytknout (velice mě překvapily ty zombie prostitutky). Alice celkem v pohodě a potěšila mě velice přítomnost Jill Valentine. Dalším momentem bylo to monstrum alias zmutovaný Mathew. S tím kdyby si grafici trochu víc pohráli nebylo by to na škodu, jinak tomu hororové prvky nechyběly. A já jsem byl s tímhle akčním RE2 poměrně spokojen. Nicméně to bylo pořád na úrovni jedničky ne-li trochu níž a tak dávám tři hvězdičky :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa okúňať a hneď na rovinu sa priznám, že som fanúšikom akčnej zombie horrorovej filmovej série "Resident Evil". Milla Jovovichová v úlohe odvážnej Alice mi prirástla ku srdcu. S radosťou som zhliadol všetkých šesť častí (ktoré boli doposiaľ vyprodukované). Páčia sa mi všetky diely, no vždy som tvrdil, že tento druhý je z nich najslabší. Po dlhšom čase som sa ku nemu vrátil. Znova som si pustil "Resident Evil: Apokalypsa", ktorý bol natočený v roku 2004. Po jeho pozornom, opätovnom zhliadnutí som sa len utvrdil vo svojom názore. Nie je to zlé, to nie. Avšak predsa len je to najmenej zaujímavý, najmenej podarený snímok z tejto výbornej série. *** ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu jak mohla tahle SRAČKA se scénářem jako od opice po operaci mozku, příšernou kamerou a smutně směšnou režií od někoho dostat víc jak jednu hvězdičku. Proti tomuhle odpadu kinematografie je Andersonova zprzněná jednička takřka geniálním dílem. P.S: Když mi bylo tak 12, psal jsem takové krátké sci-fi povídky a děsí mě, jak moc se podobají (dějově i kvalitativně) téhle obludnosti. Myslím že jsem měl kdysi něco z toho prodat do Hollywoodu :-D ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa asi riadili pravidlom, čím viac zombíkov, tým lepšie "pokoukáníčko" ... Opak bol pravdou. Mnoho stupidity zaobalenej do vedeckosti a napínavosti. Slzy odovzdanosti mi však tiekli dolu tvárou v úplnom závere ..... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek hry a tenhle film mě docela zklamal.Něco tak tupýho jsem dlouho neviděl.Scénář opět nulovej(i když to jsem od Andersona čekal),režie taky nic moc a efekty taky nejsou moc cool jak chtějí bejt.Jediný co moho pochválit jsou herci(teda až na dotěrnou Millu Jovovich).Oder Fehr je sakra cool a hezky se mi tak vzpomíná na Mumii.Ta herečka co hrála Jill(tak neznámá že si to jméno ani nepamatuju) byla přesně taková jakou jsem si Jill ze hry představoval(ne jenom na pohled ale i herecky).No a když jsme u té podobnosti z hrou, tak nesmíme zapomenout na Nemesise,kterej se jim náramně povedl a je asi největším kladem filmu.Celkově mě však tento horor stejně zklamal ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dvojka navazuje na to co rozjela jednička a úspěšně tuhle značku splachuje do ještě hlubší žumpy. O nějaký atmosféře nemůže bejt ani řeč. Na drsný souboje se zombíky rovněž zapomeňte. Tohle je spíš taková pohádka na dobrou noc. Škoda tahle série přitom mohla mít potenciál.15% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Neviem k RE2 napisat nic "inteligentne", tak ani nic nepisem... snad len tolko, ze scenar, rezia a herecke vykony by boli slusne v PC hre, nie vsak v kine. Ked niekto pristupi na hru (zatial neznameho a podla mna aj v buducnosti neznameho) rejzu, moze sa vytesovat pri brutalne preexponovanych akcnych scenach (pozliepanych bez rozmyslu), na krcovitych vyrazoch kvazihercov a neskutocnych logickych zhovadilostiach a moze sa celkom dobre zabavit. Ja sa vsak po tejto skusenosti uz nikdy s Wittom na jednom piesocku hrat nebudem. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie natočil oveľa menej zručný režisér ako jednotku no ale koľko je tu akcie a stále sa niečo deje a k Mille sa tentoraz pridala aj Sienna – takže ja na čo pozerať. Čo už ten film je natočený tak ako je, po prvom zhliadnutí absolútne neprehľadná akcia a nejaký tý nemŕtvy tu hrajú už len druhé husle ako aj samotná Milla. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na scénu v závěru filmu nastupuje můj oblíbený záporák Dr. Isaacs. U Apokalypsy mi přišlo že se mírně zhoršil obraz a to přestože oproti minulému dílu stoupnul rozpočet na 45 milionů. Jednička byla propracovanější, dvojka působí jako taková akční jednohubka, navíc hůře natočená. 40% ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

O triedu slabšie, než Anderson. Tam bola každá akčná scéna takmer audiovizuálnou žranicou a tu sú dve tretiny akcie nastrihané tak neprehľadne, že vlastne nič nevidíme, len tušíme, kto "vyhráva". V porovnaní s hrou je tu minimum atmosféry (v hre aspoň nejaká bola, aj keď na Silent Hill nemá), no Sienna Guillory je ako Jill Valentine naozaj perfektná voľba (oficiálne sa eda pridávam ku Geminiho gratulácií castingovému oddeleniu). Celý čas sa to tvári skôr na tie dve hviezdy, no posledných cca 5 minút je fantastických a úplne zdvihne ako náladu, tak aj výsledný dojem z filmu z "ach, zlatý Anderson..." na "no, nebolo to až také zlé..." ;) ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šmíra. Šílená kamera, stupidní scénář, nehorázné promrhání nabízeného materiálu. Zrovna druhý díl Residenta nabízel svým umístněním (město po zombie apokalypse) nádhernou podívanou. I pouhý příběh z videohry by stačil... Ta napínavá atmosféra, ten existenciální pocit neustálého strachu a ohrožení, ty kulisy zdemolovaného města a touha zjistit, co se vlastně stalo... Kam se to proboha ztratilo? Ne, ne a ještě jednou NE! S tímhle na mě prostě nechoďte. Typický film, u kterého jenom sedíte a koukáte na hodinky, kdy ta kravina konečně skončí. Radši dvě hodiny koukání se na představení somálské břišní tenčnice než tohle... ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama