Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

curunir 

všechny recenze uživatele

Najprv by som mal povedať, že prvú časť tohoto ,,filmu" som doposiaľ nevidel (ani potom netúžim) a k dvojke som sa dostal len čistou náhodou. I keď v pokračovaniach väčšinou býva niečo, čo spojuje predchádzajúci diel, Resiident Evil nič také nepotrebuje, čo je na jednej strane aj fajn a tiež si myslím, že ak by som videl aj jednotku moje hodnotenie by nebolo pravdepodobne nijak zvlášť pozmenené. Samotný film je béčko najhrubšieho zrna (alebo aj niečo viac) a snaží sa vykrádať všemožne čo sa len dá. Zombíci, vírus, zmutované beštie, kde všade som to už videl? Aspoň aká-taká dejová línia tu je v podobe záchrany malej dcéry vedca. Inak Milla Jovovich je jedna z najhorších herečiek aké poznám, vyzerá ako z koncentráku ale silu má za 10 chlapov, okrem toho aj jej inštinkty ala Ripleyová sa mi vôbec nepáči, rovnako ako všadeprítomné spamaľovanie husárskych kúskov s príšernými zvukovými efektami a klipovým strihom. Zdá sa, že u tohto filmu snáď ešte viac platí, že niektoré filmy stačí vidieť naozaj iba raz. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ze série Resident Evil navazuje tam, kde skončila jednička a je zde více věcí z herní série, hlavně třetího dílu (Resident Evil 3 Nemesis), odkud je převzat hlavní protivník Alice, Nemesis. Objeví se zde i hrdinka z jmenované hry Jill Valentaine, tým S.T.A.R.S. (hlavně Carlos Oliveira) a město Raccoon City. Filmek je víc akčnější než je jednička. Bohužel jsou ale střihy kamery v některých situacích až moc rychlé a spíš kazí akční scény. Stejně jako jednička se to moc fanouškům série líbit nebude, protože to zas není přesně podle hry, a je to akční film a ne horor. Já to beru jako filmovou sérii, která si z her bere jen něco a proto jsem si fim užil. Za mě 75% :) ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

I keď som 8.10.2013 dal tomuto akože veľkofilmu 3*, dnes to musim zmeniť. Je to riadna kokotinka, najprv som nechápal ako sa sem dostala scéna z návratu mrtvých, lebo to ožitie na cintoríne bolo už naozaj veľa. Lenže film v kokotinkach neprestal, ale kŕmil nás až do samého konca. A tak tejto časti som definitívne ukončil licenciu, lebo to bolo celkovo už o hubu. A môže sa to tváriť ako ťažká akčná petelica, ale v konečnom dôsledku je to len hnusná ničím zaujímavá zombie blbosť. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Co to přejmenovat na: "Režisér je debil : A pokakali psa" .To je příšerný tuhle blbost dokoukat. Ona i jednička není žádný skvost. Nebýt Jovovich tak to po pár minutách vypnu. Radši si lidi skoukněte trojku to je sice béčko , ale plně to respektuje a krasně baví. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Cože?Tohle jako někdo vypustil do světa jako hotový film,za který by měl někdo dokonce zaplatit aby ho viděl?????Brrrrrrr ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce určitě krok dopředu. Dvojka již víceméně rezignovala na snahu o horor, a tak přináší "jen" krásně vystajlovanou akční jízdu. Podzemní laboratoře vystřídalo město, což je další krok vpřed, jako kulisa mi přijde mnohem atraktivnější. Příběh žádný zázrak není, ale jakožto můstek spojující jednotlivé scény funguje dostatečně, tudíž nemám důvod si stěžovat. Akce je tentokrát skutečně parádní - co na tom, že je dělaná tak, aby vypadala co nejvíc "cool", mě to baví. Logika tady odjela na dovolenou, a pokud jí nebudete hledat, tak si užijete koláž scén mnohdy tak nádherně absurdních, že se často přistihnete s připitomělým úsměvem na tváři. Milla protentokrát oblékla ještě přiléhavější sexy kostýmek, do arzenálu přidala dva pěkný meče, a vydala se do ulic masakrovat hordy zombíků. Záleží jen na vás, zda vypnete mozek a film si tak užijete. /80% a 4*/ ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Soucítím s fanoušky herní série Resident Evil, pořád je to ale lepší než co o pár let později potkalo Silent Hill (konkrétně mám na mysli Silent Hill: Revelation 3D). Milla Jovovich je ale dobrou akční hrdinku, stačí si vzpomenout na o pár let mladší Ultraviolet. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pomineme-li, že nejsem příznivcem zombie tématiky a zřejmě stejně jsem příznivcem krásy a hereckého umu Milly Jovovich (kde by jí byl bez manžela konec), tak jde jen o pokračování předchozího dílu. To je sice jasné, ale tohle pokračování je zbytečný "další díl". Možná, než takovéhle kouskování, mohlo se to splácnout do dílu jednoho a finito. NIcméně přiznávám, že, ačkoliv je to bezmozková ptákovina hrubo-béčkového stylu, není to zase až taková srágora, jak jsem o sérii mínil, když jsem jako první díl (asi) viděl část čtvrtou. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pokračováni bylo trochu slabší než první díl,ale pořád to ještě jde.Mezi hlavní hrdiny se zařadili ještě Jill Valentine,což je asi nejznámější herní postava Resident Evilu,a pak také Carlos Oliveira,s kterým se setkáme také ve třetím dílu.Akčních scén přibylo,což filmu rozhodně pomohlo,ale přibylo hlavně těch zpomalených scén,které mi prostě nesedí.Nemesis byl skoro jako ze hry,jen s málo úpravami,ale objevila se v něm aspoň špetka lidskosti,což uvidí ti,kteří film ještě neviděli.Hodnocení:65% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Keď už nič iné, jednička mala aspoň sem-tam nejaký náznak hororovej atmosféry (za čo môže prevažne prostredie obrovského podzemného zariadenia, od ktorého nikdy neviete čo očakávať) a bola ešte ako-tak realistická (v porovnaní s ostatnými dielmi). Dvojka je oproti nej čisté scenáristické zlo, ktoré sa snaží byť za každú cenu tak veľmi cool, až je vlastne vtipné. Čo scéna, to bullshit, jedna absurdnosť strieda druhú a dialógy sú tak odveci mimo, až sa človek ani nestačí diviť. Resident Evil: Apocalypse je príšerný sci-fi bordel a ešte viac príšerný film, z ktorého odpadávajú mozgové bunky, no súčasne je to tak veľmi primitívne, až si v určitom bode uvedomíte, že vás tá debilina vlastne aj docela baví. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Přehlídka akčních scén typu: "podívejte, co nového jsme vymyseli. No nejsme úžasní?". Odpověď zní: "Ne, nejste úžasn"í. Žádný příběh, logika, a ani jedna postava mě nezaujala, natoli abych ji držela palce. Klidně ať si je požerou všechny, aspoň bude klid. Milu Jovovich jsem neměla nikdy moc ráda a tenhle film mi to jen potvrdil. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Racoon City, hned v prvních záběrech, jsem zavzpomínal na doby, kdy se Resident Evil stal obrovským hitem. Byla to hra při které běhal mráz po zádech. To jakým způsobem dokázala hra vyvolat pocit nejistoty a nebezpečí je těžko popsatelné. Při filmu jsem takový pocit neměl ani jednou, tak tedy spíše než horor jde o akční biják. Což dokazuje i Alis, která je díky mutaci, evoluci jak se to vezme, mrštnější a silnější než Lara Croft!! Takže zatímco hra těžila z momentu překvapení, strachu a útoku záhrobní potvory v ten nejnevhodnější okamžik. Film je postavený na masách zombíků a slušných jatkách. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Pokračování této ságy je trochu odlišné než díl první a to hlavně díky výměně režiséra , který přistoupil k dané látce po svém a musím přiznat , že mi zcela nesedla jeho kamera. Nutno říci , že se jedná o zřejmě nejslabší část ze všech třech , které byly doposud natočeny. Oproti prvnímu dílu je zde rozhodně více akce , která má ovšem značně kolísavou tendenci (od skvělých momentů až po zpackané a nechtěně úsměvné , ale té dobré akce je přece jenom více) , přibyla nám k Alice další (slušně se pohybující a dobře zmobíky likvidující) postava a to členka speciální jednotky S.T.A.R.S. jménem Valentinová (moc jí to sekne) a hlavně zdatný a drsně zmutovaný protivník (který vzniknul mutací aktivisty Matta z prvního dílu). Dějově je snímek slabší (čisté béčko) , ovšem s ničím se moc nemaže a prakticky od začátku do konce se stále něco děje a tudíž není čas se moc nudit. 71% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Videoklipová onanie, ve které nefungují ani zombie, ani akční scény. Jediné, co se na filmu povedlo, je obsazení Sienny Guillory. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Dvojka znatelně horší, nežli jednička. Slabší scénář, hodně debilní kamera a místy, jakoby režisér nevěděl, co chce. Každopádně je to zpět svižná akce, občasná lekačka, úžasná Milla, solidní zvukový doprovod a velmi zdařilá choreo a efekty. Film sem tam proložený uzemňující hláško (na mrtvého psa: "zůstaň") rozhodně nenudí... ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

No je pravda,že dvojka je z celej série asi najslabšia.Ale aj tak obstojná.Ten mutant Nemesis sa mi dosť páčil a zaňho dávam o hviezdičku viacej.Ostatné dve potom dávam opäť za skvelú Millu a občasne dosť vydarenú akciu,hlavne tú,ktorá sa odohrávala v kostole,tá bola parádna.Sci-fi akčné béčko,rovnako ako jednotka,ale teraz oveľa horšie v mnohých smeroch.Atmosféry vyľudneného mesta,plného zombie a mutantov tam niet pomaly žiadnej.A to ma zaráža./55%/ ()

Seifer 

všechny recenze uživatele

BOZE!!! Tohle ze je Resident Evil? Kde jsou ty casy, kdy jsem se plizil po policejni stanici a bal se otevrit jakekoliv dvere, nebo kdyz jsem utikal jen s pistoli v ruce a Nemesis za mnou rozrazel dvere. Takovy przneni predlohy jsem uz dlouho nevidel. Jo vlastne videl, v jednicce. Bohuzel dvojka je jeste horsi. Sama "cool" akce bez atmosfery. Ty dve hvezdicky jsou jen za Lickery a za par scen, ktery byly presne podle RE3 a Code Veronica X, jinak totalni ODPAD!!! Uz aby vysel Resi 4. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je akčnější a sledování mě bavilo. Nenudil jsem se, zombie pejsci se zase objevili, navíc aji zombie děti! Je to jako bych sledoval počítačovou hru a to přece jde! V pohodě pokračování, které se povedlo. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl z celé série. Hlavní zombie mrcha vypadala jako pochodující poleno, které má namísto větví kulomety té nejtěžší ráže a celkově to tady bylo co se akce týče slabé, až na pár vyjímek. Nebavilo mě to už po půl hodině a modlil sem se, aby ta Apokalypsa fakt nastala a ten film skončil. Co se plusů týče, tak akce OBČAS stála za to a v tomhle případě spíš herečky stály za to, než herci. Sienna Guillory byla drsná dračice a skvělý protějšek Mille Jovovich. Tenhle díl už nikdy víc. ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama