Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

obitus 

všechny recenze uživatele

To ze u akcniho filmu chybi scenar by mi vubec nevadilo, ale kdyz absentuje i akce je to hodne divny. Ne ze by tu nebyly pokusy, ale jsou vzdy ubity zbesilou kamerou a chaotickym strihem. Co se nepodarilo dokurvit reziserovi (vazne uz toho moc nezbyvalo) s prehledem nici herci. Obligatni cernoch vtipalek a cernoch tvrdak mi uz v americkym filmu ani tak nevadej, ale to co predvadi Sienna Guillory jako Jill prekonava snad i Michelle Rodriguez z prvniho dilu. No a pak je tu jeste Milla, obcas se znicehonic objevi, pokusi se vyskocit, kopnout, bouchnout nebo tak neco a zas zmizi. Chvile, kdy neni na platne patri k nejlepsim, takze jsou jenom hrozne. Fanousky miniatur by mozna mohlo potesit, ze na chvilku ukaze i spuntiky, ale normalniho cloveka to jen nuti k smichu. Sracka. ()

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Dodatok 'Apokalypsa' celý film krásne vystihuje. Možno začínam mať príliš vysoké nároky, no tento zlepenec 'akčných' scén ma skutočne dojal k slzám. Nemám nič proti filmom, kde mozog len prekáža, ale toto bolo na mňa už priveľa. Dobre, nemusí to byť práve Americká krása, ale neprítomnosť deja by potom mala byť nahradená aspoň originálnymi a dynamickými bojovými sekvenciami, pri ktorých by vybuchlo pár zombíckych makovíc. Bohužiaľ, nestalo sa. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie natočil oveľa menej zručný režisér ako jednotku no ale koľko je tu akcie a stále sa niečo deje a k Mille sa tentoraz pridala aj Sienna – takže ja na čo pozerať. Čo už ten film je natočený tak ako je, po prvom zhliadnutí absolútne neprehľadná akcia a nejaký tý nemŕtvy tu hrajú už len druhé husle ako aj samotná Milla. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční jízda, která dobře navazuje na stejně dobrou jedničku, možná že tohle je ještě lepší, protože tady neni skoro žádnej čas na vydechnutí, akce střídá akci, výbuch střídá výbuch a Milla střídá Millu, po celou dobu filmu jsem se skvěle bavil a užíval si tu akční řež, ale přece jenom to mohlo být ještě lepší, jen kdyby dali ještě víc prostoru Mille Jovovich, akce s ní je opravdu vynikající. Ta akce by sama o sobě byla dobrá, ale ještě je parádně podpořená kamerovými vychytávkami, který tomu ještě dodaj šmrnc, kameraman si s tim opravdu pěkně pohrál, někdy to možná už trošku přeháněl, ale většinou se mu ty záběry povedly na výbornou. Jediným tak trošku mínusem je slabej scénář, ale u takovýhleho filmu nemusí být scénář nijak zvlášť propracovanej, jen stačí aby nebyl úplně stupidní a to se povedlo ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2022: Nejlepší a nejvíc přestřelený díl série s Milou.----- Druhý díl zombiácké série oproti hororově jedničce přitvrdíl co se týče akce a coolovosti. Místy je nechtěne vtipný a s hororem má pramálo společného. Je však proklatě zábavný a hezky se u něj odpočívá. Navíc Nemesis je prima záporák a holkam to fakt sluší. --------- s odstupem pěti let bohužel musím jít někam k 50%, no :-) ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Natáčelo se od 6. srpna do 10. října 2003 v Německu a v Kanadě. (Varan)
  • V novelizaci, již napsal Keith R. A. DeCandido, je uvedeno, že Alice (Milla Jovovich) se příjmením jmenuje Abernathy. Toto slovo je piktského původu a znamená „ústí řeky Nethy“. V žádném dosavadním díle filmové série se toto nedovíme. (t.mon)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama