Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Zajímavosti (29)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 51,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 129,3 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. srpna 2004 v Tokiu. (Varan)
  • Natáčelo se od 6. srpna do 10. října 2003 v Německu a v Kanadě. (Varan)
  • V novelizaci, již napsal Keith R. A. DeCandido, je uvedeno, že Alice (Milla Jovovich) se příjmením jmenuje Abernathy. Toto slovo je piktského původu a znamená „ústí řeky Nethy“. V žádném dosavadním díle filmové série se toto nedovíme. (t.mon)
  • Kritik Roger Ebert napsal: „Film je naprosto nesmyslná ztráta času. Je to mrtvé pásmo bez zájmu, důvtipu, imaginace nebo dokonce zábavného násilí a speciálních efektů.“ (Terva)
  • Herečka Milla Jovovich (Alice) se v audio komentáři k předchozímu dílu Resident Evil (2002) zmínila, že ve filmu ukázala bradavku, což dokazuje její oddanost pro věc. Režisér Paul W.S. Anderson k tomu dodal, že kdyby byla opravdu oddaná, tak by ukázala obě. Herečka to tedy udělá na konci tohoto dílu. (akisha)
  • Poslední díl, jenž byl vydán na VHS, ale zároveň první, který byl uveden i na Blu-ray. (viperblade)
  • Moderátorka počasí Terri Moralesová (Sandrine Holt) oznamuje, že vlna veder ve městě Raccoon pokračuje. S tímto nápadem přišla Milla Jovovich (Alice), aby její postava mohla být spoře oděná. Film se naneštěstí točil v listopadu, navíc ve studeném Torontu. (viperblade)
  • Kostel, v němž postavy našly azyl, se stavěl 7 týdnů. (viperblade)
  • Film měl být původně pojmenován podle PS hry "Resident Evil 3: Nemesis" (1999). Po uvedení a kasovním neúspěchu filmu Star Trek X: Nemesis (2002) tvůrci ale podtitul změnili. (viperblade)
  • Krátkou upoutávku ve formě reklamy společnosti Umbrella „Regenerate“ si stáhlo 8,5 milionů lidí. Ve filmu vidíme logo společnosti na autobusu. (imro)
  • Major Timothy Cain (Thomas Kretschmann) řekne (v 70. minutě filmu) dvakrát „Finish him“, což v překladu znamená „Doraz ho“. Tím odkazuje na snímek Mortal Kombat (1995), který režíroval scenárista a producent filmu Paul W.S. Anderson a který je rovněž podle známé videoherní série. (imro)
  • Geneticky upravený supervoják Nemesis (Matthew G. Taylor) vysloví slovo „Stars“, což v překladu znamená „Hvězdy“. Nemesis je hypotetickou sesterskou hvězdou (hnědým nebo červeným trpaslíkem) našeho Slunce. (imro)
  • Film s rozpočtem 45 milionů amerických dolarů za první víkend v USA vydělal 23 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama