Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2022: Nejlepší a nejvíc přestřelený díl série s Milou.----- Druhý díl zombiácké série oproti hororově jedničce přitvrdíl co se týče akce a coolovosti. Místy je nechtěne vtipný a s hororem má pramálo společného. Je však proklatě zábavný a hezky se u něj odpočívá. Navíc Nemesis je prima záporák a holkam to fakt sluší. --------- s odstupem pěti let bohužel musím jít někam k 50%, no :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná zbytečný díl, pro mě lepší než jednička. Milla předvádí efektnější komba a zaujal mě především vynikající Nemesis. Celkově mě dvojka pobavila. Bylo vidět stovky zombíků na jednom záběru překvapily vynikající dějové zvraty, které v jedničce nebyly. Příběh sice místy odbíhá od jedničky, ale alespoň jsme viděli něco nového...70% ()

Reklama

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Videoherná zmätočnosť, maximalizovaný bod stupidity série a záhrobné, ukážkovo nefunkčné hororové propriety. Survival rámec síce stvoril ďalšiu neohrozenú Laru Croft, ale Witt posúva režijnú neschopnosť v žánri na novú úroveň. Konfrontácia s nemesis prachsproste odbitá, invencia a um nijaký. Kontrastné sterilizované útroby vyumelkovaných budov seknú Mille viac. Jediným kladom je scenáristický mostík pre Extinction. 0% ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šmíra. Šílená kamera, stupidní scénář, nehorázné promrhání nabízeného materiálu. Zrovna druhý díl Residenta nabízel svým umístněním (město po zombie apokalypse) nádhernou podívanou. I pouhý příběh z videohry by stačil... Ta napínavá atmosféra, ten existenciální pocit neustálého strachu a ohrožení, ty kulisy zdemolovaného města a touha zjistit, co se vlastně stalo... Kam se to proboha ztratilo? Ne, ne a ještě jednou NE! S tímhle na mě prostě nechoďte. Typický film, u kterého jenom sedíte a koukáte na hodinky, kdy ta kravina konečně skončí. Radši dvě hodiny koukání se na představení somálské břišní tenčnice než tohle... ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Nervák Resident Evil som hral, ale s filmom porovnávať nebudem, nie je to fér. Film totiž nemôže ponúknuť to, čo je estetike videohry vlastné a čím videohra predčí možnosti filmu - ak sa v hre zastavíte na relatívne bezpečnom mieste, všetko naokolo pokračuje vo svojej zlovestnej existencii, takže hustota atmosféry narastá geometrickou rýchlosťou. Ak pauznete film, zostane fotografia bez zvuku, z ktorej atmosféra pozvoľna vyprcháva. Takže z iného uhlu. Prvý diel mal omnoho lepší scenár a ešte lepšie spracovanie, dvojka je menej prehľadná, zato je tu omnoho viac akcie, takže rozhodne nenudí. Nehovorím, že nadupané tempo je predpokladom úspechu, ale tu sa pracuje s parádnymi monštrami (no nie až tak dobrými ako v Silent Hill) v čele s technokratickou ikonou Nemesis, pri pohľade na ktorú som si mimovoľne prekrížil ramená na hrudi (bezhlavá zombie s pílou v Evil Dead 2 je len zábavná, Nemesis s big fucking gun je i pekne desivá a z hľadiska klasickej mytológie mi celý ten dizajn pripadá akosi zmysluplný). V prípade zombies mi vadí to, čo bolo necnosťou tak ospevovaného Snyderovho filmu - prácu maskérov nie je kvôli rýchlemu strihu takmer vidieť, no na rozdiel od "Úsvitu mŕtvych" tu mŕtvi aspoň nebehajú ako na medzinárodných majstrovstvách. Techno horor, ktorý sa síce legendou nikdy nestane, no do tzv. filmového bahna má naozaj ďaleko. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Kostel, v němž postavy našly azyl, se stavěl 7 týdnů. (viperblade)
  • L.J. (Mike Epps) drží dvě zlaté pistole Desert Eagle Mark XIX ráže .44 Magnum, ale Nemesis (Matthew G. Taylor) nesprávně vidí, že se jedná o model VII. (dc125)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama