Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Dobré, překvapivě dobré.... Když pominu fakt, že snímky z prostředí leteckého provozu pro mě mají nezaměnitelné kouzlo(a téměř vždy jednu hvězdičku navíc). Lačné ženské oko potěšil pohled na dva velice přitažlivé mužské. Plus tradičně dobrá Cate(I když na jejím a Angelinině místě by mohla být prakticky jakákoliv herečka). Nechápu, proč to má v popisku ,,komedie", rozhodně se nedá říct, že jsem se u toho válela smíchy. Na druhou stranu se mi vážnější tón filmu zamlouval. Pěkně odsýpal a příjemně gradoval a nebýt toho ,,uzpívaného" konce, dala bych hvězdiček i pět. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film vhodný pro promítání za letu. 1) Nechápu moc ten hluk, neustálé vyrušování a zmatek na pracovišti. Předpokládám, že dispečeři pracují na zřejmě velmi krátké směny a střídají se, zatímco zůstávají na pracovišti...a kibicují a koukají přes rameno ostatním? No nevím..._____ 2) Krizové okamžiky se střídají s chvílemi, kdy jakoby dispečeři neměli do čeho píchnout, a tak mají čas věnovat se proslovu šéfa, představení nového pracovníka, vzájemnému (mně dost nepříjemnému) popichování či dokonce rvačce. Během té doby očividně zůstává jejich pracovní pole na obloze nepokryto a tak si zatím mohou piloti dělat, co chtějí. No nevím..._____ 3) Střední část filmu je trochu nudná, ale ke konci snímek opět získává na tempu._____ 4) Řeknu bez mučení, že značný podíl na mé celkové spokojenosti s filmem musím přičíst dvěma přitažlivým chlapům. Mluvím o 33letém Johnu Cusackovi (dosavadní frajer Nick) a 44letém Billym Bobovi Thorntonovi (nový frajer Russell), kterým to fakt slušelo. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nick Falzone (John Cusack) je špičkový letový dispečer. Ve své práci je jedním z nejlepších (také ho všichni obdivují), má krásnou ženu Connie (Cate Blanchett) - prostě super život. Až jednoho dne na dispečinku přijmou nového kolegu, Russela Bella (Billy Bob Thornton), který sice na první pohled vypadá jako ňouma, ale hned dokáže, že ve své práci je mnohem větší machr než Nick (což Nicka pěkně štve). Navíc, na jednu party přivede Russel svoji ženu Marry (Angelina Jolie), která je s přehledem nejhezčí panička v okolí (kromě toho, že to Nicka taky štve, tak se s ní pro jistotu ají vyspí). To, že má Nick před s sebou někoho úspěšnějšího způsobuje, že začíná dělat chyby, a málem přichází o vše, co do té doby získal - práci, ženu, celý svůj život.... Mike Nevell natočil film, který se na první pohled tváři jako hloupá komedie, nicméně pod slupkou je něco daleko víc. Tohle totiž určitě může potkat každého z nás, pokud jste úspěšní, vždycky se může najít někdo ještě lepší. Jen otázka je, jak se k tomu postavíte - zda budete závidět, nebo se s tím naučíte žít. Nevellovi se skvěele podařilo zvolit ústřední dvojici, kapku neurotický John Cusack, ale hlavně skvěle flegmatický Billy Bob Thorton. Dokonalá je scéna, kdy se Cusack snaží udělat dojem svoji riskantní jízdou v autě, a Thorton mu u toho usne. Obě ženské postavy jsou zde tak trochu do počtu, za zmínění snad stojí, že zanedlouho po dotočení tohoto filmu se Angelina Jolie a Billy Bob Thorton vzali i ve skutečnosti. ... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně neuchopitelné, rozpačité, dlouho jsem netušila, co si o tom myslet, o co se filmaři vlastně snažili. Byl to mix komedie, thrilleru, drama a já nevím čeho všeho ještě. Ale důležité je, že ani jeden žánr nebyl v žádné scéně svou čistou podobou. Například komedie - bohužel jsem nenašla nic, co by mě přimělo k i jen ledabylému úsměvu, spíš jsem si říkala, ať už se to všechno konečně vybarví. Buď to měli udělat celé vážnější nebo zapracovat na dialozích, scénáři obecně (ten stál za starou belu) a hlavně teda přidat vtip, jinak je to naprosto sterilní příběh. Nebyl mi sympatický ani jeden hrdina. Angelina Jolie tady byla jaksi oteklá a vypadala spíš jak kdyby ji vytáhli z nějaké stodoly a navlíkli jí do šatů pro ku*vu. Thornton hrál zádumčivého tajuplného poloindiána a taky tak nečitelný zůstal i do samého konce. Jediné co mě překvapilo pozitivně, byla Cate Blanchett. Zezačátku jsem ji vůbec nepoznala, ale jinak hrála klasicky dobře. Trochu nechápu, že film s tolika dobrými herci má tak ubohý děj. Přitom prostředí kontrolorů letového provozu, kde se ti maníci starají, aby se letadla ve vzduchu nesrazila a všechny v pořádku a včas usedly na runway je plné napětí, stresu a příležitostí, které ale tenhle film vzal, smuchlal je a hodil do kanálu. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

"Sugarless gum, sugarless gum, sugarless gum, sugarless... gum gum gum income become... Continental 962 heavy, turn left heading 140." I když je ten film jen takovej naivní romantickej cajdák, způsob, jakym mystifikuje lid o tom našem úžasnym džobu řídících letového provozu dočista miluju a je mi jedno, že dočista iracionálně. Billy Bob Thornton si to navíc prakticky ukrad pro sebe v kreaci tak bizarní, že se díky tomu nejvíc podobá skutečnýmu člověku. Film pro zasvěcené publikum. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama