Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Prostředí tohoto leteckého dispečinku je semeništěm recesí a černého humoru mezi lidmi, kteří někdy v dost labilním psychickém stavu "bdí" nad bezpečností leteckého provozu. Rivalita dvou kohoutů na jednom pracovním i soukromém smetišti stojí na postavách Thorntona a Cusacka, kteří jsou i se svými pomstičkami a hříčkami někdy politování, někdy zábavní. Já jsem se bavila, ale nedoporučuju sledovat před nástupem do letadla. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přeromantizovaná slátanina, která často filozofuje a nudí. Nezachrání to ani skvělí herci a že jich tam je požehnaně!! Chtělo by to prostě lepší scenář. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo přišel na označení komedie, ale co, stejně to byl dobrej film. Pár fórků bylo opravdu vydařených, BB Thornton je prostě klasa, John Cusack překvapivě dobře zpívá a Cate a Angelina jsou tak...divně hezké:) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mě příliš nepobavila. Billy Bob Thornton jako neprůstřelný tvrďák vypadá nevěrohodně, John Cusack není komediální typ, navíc samotný scénář zrovna nepřekypuje zajímavými nápady ani dialogy, takže to vychází jen za dvě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle moc zabavny nebylo. I kdyz to byl celkem dobrej napad udelat film z kontrolni veze, tak to co bylo ze zacatku zajimavy, zacinalo postupne nudit. A kdyz se tu do toho nedeje prakticky nic jinyho tak to je hodne spatny. Mohla to bejt dobra komedie, jenze Cusack s Thorntonem nijak zvlast nesouperi, jen Cusack magori a Thornton je furt v klidu. Ale zahrany to bylo slusne. Hlavne Cusack hral skvele, Thornton moc prilezitosti nedostal. I kdyz jsem se parkrat docela nasmal, tak to nebylo dost na to, abych si trouf to oznacit za komedii. Aspon, ze kdyz se tam objevi Angelina Jolie tak se je na co divat. Na tri to bude, ale docela dost sem se nudil. ()

movie 

všechny recenze uživatele

O tom, že když se ve vašem okolí objeví někdo lepší než VY, může vás to slušně rozválcovat, vypráví tahle lehká komedie, kterou se distributor snažil vydávat za "blýznivou". I přes parádní výkony ale snímek místy nudí a stopáž delší jak dvě hodiny je v jeho případě vražedná! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí letištní věže moc neni a je to celkem originální nápad. John Cusak i Billy Bob Thornton jsou výborní a v podstatě ten film táhnou, ale že by byly nějak vtipný to zase ne, takže ani nevim proč je to vydávaný za komedii. děj neni moc propracovanej a s blížícím se koncem to začíná být takový dost divný, ale stále to je koukatelný ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má v sobě tolik potenciálu, že mi je až líto mého průměrného hodnocení. Bláznivá Runway je testosteronová show, jejímž aktéry jsou dva sokové v práci, profesionálním životě a lásce - Nick (John Cusack) a Russell (Billy Bob Thornton). Nápad zasadit příběh do leteckého kontrolního střediska je vynikající, ale zpracování už na tak vysoké úrovni není. Holt idea je jedna věc a realizace druhá. To ale nic nemění na tom, že se zde odehraje většina děje. Stále nejsem přesvědčen, zda obě hlavní postavy jsou ve své práci tak dobří, jak nás přesvědčují, čímž se dostávám ke kolonce hereckých výkonů. John Cusack jako vždy skvělý, ale neví, zda hrát komediálním či dramatickým stylem a tak to často střídá. Billy Bob si opět vystačí pouze s jedním výrazem (a to i když je shozen ze židle a nakopán do zadku), obě ženské představitelky - Cate Blanchett a Angelina Jolie - jsou až příliš patetické. Dvě dlouhé hodiny mohly být prostě ještě lepší. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vidím to na naprosto průměrné rodinné drama z konce devadesátek. Film je koukatelný, ale není ničím vyjímečný. Mocenský souboj rivalů, hlavních dvou hrdinů je celkem zajímavý, bohužel však v poměrně zdlouhavém a spíše nudném provedení bez jediného vtipu, či humorné scény. Jelikož bych celku udělil zhruba 50%, přikláním se nakunec pouze ke 2 hvězdám. PS: Kdyby to nebylo více než 2 hodiny dlouhé, pravděpodobně bych udělil 3*. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Předně nevím, proč komedie.. ale co, to je jedno...Cusack i Thornton byli oba výborní! Takový lepší film na neděli.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Super film s mým snad nejoblíbenějším hercem Johnem Cusackem v hlavní roli. Film jsem viděl podruhé, a znovu to byl super zážitek. John Cusack zde svým ztvárněným leteckého kontrolora Nicka prostě vyniká a já si to právě díky němu parádně užil. Navíc dostal skvělého protihráče v podání brilantního Billyho Boba Thorntona. A k tomu sexy svůdná Angelina Jolie. A navíc vtipný děj z neotřelého a originálního prostředí. To je prostě film, který jsem si vychutnal a ještě mnohokrát vychutnám. Možná jsem ovlivněn účastí Johna Cusacka v tomhle filmu, ale nemohu jinak, než dát maximální hodnocení. Tohle je prostě můj oblíbený film a rád si ho kdykoliv užiju znovu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žijete-li v přesvědčení, že jste největší bourák široko daleko a náhle se zjeví kolega, který má viditelně větší péro než vy, může to být velice nepříjemný útok na vaši psychickou stabilitu. Téma z prostředí letových dispečerů nabízelo plno příležitostí k smíchu, BíBí Thornton je správný řízek... tak proč to, doprdele, byla taková zoufalá nuda? Možná proto, že John "Postrádám charisma" Cusack oslní málokdy a místo humoru se děj věnuje banálním manželským problémům a neurózám. Jedna hvězdička za těch pár (tedy dvě) suchých uchechtnutí, jedna za slušné obsazení (akorát ten Jeník Kusák měl být nahrazen někým šmrncovnějším), zkrátka slabý průměr. 49% ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě tento film příliš nezaujal a dívala jsem se jen kvůli Johnu Cusackovi. Ale při každém dalším sledování se mi líbí o něco víc. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Herci své role zahrály slušně, ale jen díky nim stojí tento film za zhlédnutí, především díky Thorntonovi. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Priserny dej a priserne herecke vykony. Nenechte se nalakat na zvucna jmena nebo zdanlive zajimave prostredi leteckeho dispecinku, neb zplacete na vejdelkem. ()

Reklama

Reklama