Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joker (Daniel Wu) pracuje ve firmě na počítačové hry a potřebuje přijít s něčím dobrým. Vůbec se mu nelíbí projekt jeho kolegy, který představuje po všech stránkách dokonalou a sterilní postavu ženy. Joker chce něco jiného, více reálného. Na diskotéce potká Ling (Angelica Lee), která se mu zalíbí. Chce ji více poznat a postupně zjišťuje, že bude ideální vzor pro jeho hrdinku do jeho hry Princess D. (Vavča)

(více)

Recenze (3)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedinou vadu na tomhle filmu vidim v tom, že mě nedokázal až zas tak moc pohltit jako ostatní, ale jinak se jedná o hodně zajímavou a netradičně se vyvájející romanci s božskou Angelicou Lee, která si myslim ale moc nezaslouží zařazení k sci-fi, i když ze začátku to je trošku tajemný, ale rozhodně to neni ani future, ani nic mysteriózního, jen z toho má člověk takovej sci-fi pocit, když se tam prezentuje a vytváří počítačová hra, na který dělá hlavni postava Daniel Wu. Za zmínku ještě stojí perfektní Anthony Wong Chau-Sang v roli otce a tenečního mistra, viděl jsem v něm tak trošku sebe v tanečních, tančil jsem vždycky podobně nádherně a ladně, všechny ty otočky, úkroky, prostě korková fantazie, akorát škoda, že se vždycky mělo tančit něco jinýho než sem tančil já ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Princess D je pre mna velmi prijemnym prekvapenim a velku ulohu zohralo to, ze som nevedel do coho idem. Cakal som azijsku romancu a tou film aj je, avsak nieje tym, co si pod pojmom azijska romanca vacsina ludi predstavuje. Netradicny namet - herny dizajner hlada predlohu pre model do svojej pocitacovej hry - sa mozno na prvy pohlad (hlavne pocas uvodnych minut) zda trochu uleteny, no neskor sa z neho stane zdroj hlavnej myslienky a neokukanych scen. Mimo vyborneho ustredneho dua film prekvapivo tiahnu dopredu aj vedlajsie postavy. Popravde, tento film si ani neviem predstavit bez Antonyho Wonga a jeho uzasne napisanej a zahranej postavy instruktora tanca. Podareny je aj Edison Chen a to ja ho vobec nemusim. Sila spociva aj v emociaonalnej rovine, ktora neutoci na citlivych divakov a nesposobuje privaly slz, ale naopak obsahuje vela jemnych a roznorodych nuancii a na svoje si nepridu len snilci a romantici, ale aj ti ktori si lubuju v komplexnejsich pocitoch. Toto je jeden z filmov, ktore by som ziadnemu z kamaratov neodporucil, aj ked som si vedomy jeho kvalit. Proste som si nejak nasiel k nemu cestu, vytvoril si k nemu taky maly osobny vztah a nachvilu som sa v nom ukryl. A najradsej by som bol, keby tu ten film zostal tak ako je - v sedych farbach, bez obsahu a s osamotenym komentarom. (9/10) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách svěží a neobvyklý film. Dva bráchové, ten strarší má přezdívku Joker(Daniel Wu) pracuje ve firmě na pc hry a potřebuje přijít s něčím dobrým, jeho brácha Kid(Edison Chen) pracuje jako poslíček, oba cítí, že by potřebovali pohnout se životem trochu zásadním směrem. Joker potká na diskotéce neobvyklou dívku Ling (Angelica Lee), pracující jako dj a prodavač drog. Pořádně ho to k ní táhne, protože je rozhodně zajímavá a představuje pro něj ideální vzor pro jeho novou hru Princess D. Ling má na krku hodně starostí, přesto dělá co může , aby to vyřešila. Po čase začne s Jokerem na hře pracovat. Tolik tedy k příběhu, hudba je velmi příjemná, prostředí denního a hlavně nočního Hong-Kongu podmanivé. Je zde v roli otce obou bratrů vynikající Anthony Wong Chau-Sang, vyučuje tanec a pokouší se vzpomenout, proč to vlastně stále dělá. Výborné přechody mezi snovými, fanatstickými, pc herními sekvencemi a skutečným světem. Jak psal Kitano, je to film se škálou velmi komplexních emocí a ty charaktery si prostě zamilujete, k tomuhle filmu asi nebude pro každého lehké najít si vztah. Tento film navzdory svému žánrovému označení působí mnohdy velmi realisticky a neždímá nějak prvoplánově a vyděračsky z diváka emoce, jak se to často děje zejména v korejských produkcích. Angelica Lee je prostě výborná ve své roli, Edison Chen a zejména Daniel Wu je také dobrý. Těší, mě nápaditost, příjemné tempo plynutí i napínavé situace, které se během filmu objeví. Film mě naprosto pohltil a velmi rychle si našel cestu do mého srdce, zapomenete na okolní svět...... ()

Reklama

Reklama