Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alison (Anne Hathaway) má vše na co si vzpomene. Stále víc ji ale fascinuje pouliční životní styl a hip-hopová kultura. Spolu se svou kamarádkou Emily se začnou přátelit se členy pouličního gangu. Velmi rychle narazí a uvědomí si, že i nevinný čin může mít vážné následky. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Arx 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný film na který se stojí podívat hlavně kvůli krásné Anne Hathaway. Ve filmu jsou sice dobré a zajímavé momenty ale jinak jde spíše o zbytečný film na který 5 minut po projekci zapomenete. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to vypadá jako ambiciózní projekt tvůrců, kteří toho chtějí říct až příliš, ale nemají ani kvalitní scénář, natož ponětí, čemu chtějí dát větší důraz a co naopak jen letmo naťuknout. Což je škoda, protože se zde sešla slušná řádka zajímavých mladých hvězdiček (Anne Hathaway – naplno dokazující svůj talent i při pronášení nicneříkajících vět scénáře, dále pak Bijou Phillips, Freddy Rodríguez, Joseph Gordon-Levitt), které mají co nabídnout. Jenže takhle jen jezdí v nadupaných bourácích bez většího důvodu tam a zpátky, pronášejí plytké dialogy a dělají nesmyslná rozhodnutí. Tvůrci nás mezitím atakují hluchými a nutno podotknout i zbytečnými scénami. Nejednou je divák svědkem nějakého rozhovoru, který najednou.. prostě skončí. Nikam děj nebo třeba charakter postav neposune. Dvakrát škoda.. Co se nicméně povedlo jsou promluvy Anne Hathaway do kamery, vnímáme její osamělost, neukotvenost, nestálost.. právě proto prchá ze svého zazobaného „zázemí“ do pouličních gangů, do skutečného života, kde se dá ale velmi snadno narazit!! Newyorská dokumentaristka Barbara Kopple nakonec lépe zvládla druhou polovinu snímku.. 55% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

hiphopující mexikáni v nátělníkách, tequila z litrovejch lahví a kopce různých drog, jedna z idylek dnešní Ameriky. A do toho bílí smradi, kteří jsou v pubertě a tak strašně se nudí...hnus. Jen za kozy AH dávám jednu* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do takového filmu by dnes Anne Hathaway už jistě nešla. S kolegyní Bijou Phillips se předhánějí, která ukáže víc prsa. Takže o nějaký kousek nahoty je postaráno. Mohlo být dokonce i postaráno o kontroverzi. Všechno tomu nasvědčovalo: vždyť režírující Barbara Kopple je zkušená dokumentaristka, což by se na filmu nějakým způsobem mělo odrazit. V tomto ohledu ten střet dvou kultur, respektive dvě naivní a zvídavé puberťačky z lepší společnosti vs. nevyzpytatelný hispánský gang pouličních drogových dealerů, je sice natočen na hraně nezávislého filmu, ovšem chybí pevnější režijní otěže. A závěr nemusel působit tak nejasně. Nechápu, co to režisérku napadlo, že celou zajímavě vyhroceně vyvíjející se scénu hodí do zatmívačky a dopřeje divákům jen zvuk. Film je pak daleko pozoruhodnější svým obsazením, jež čítá známou omladinu, která se za ty roky posunula k hvězdnému statusu. Anne Hathaway to obrázkově sluší, ovšem za hip-hop kamarády zde má Josepha Gordona Levitta a Channinga Tatuma, v té době neznámé herce. Matt O´Leary, Mike Vogel a Freddy Rodríguez, který dostal z mladíků největší prostor, to do áčkové ligy nedotáhli. Dobrá, film nepůsobí obehraně, má své zajímavé jádro příběhu, má kvalitní hereckou podporu, určitě se lépe mohl vypořádat s dramatickou stránkou, která poměrně stagnovala. A jelikož Anne Hathaway už dávno není tak svěže hezká, můžu její status krásy zakonzervovat ve vysokém hodnocení. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o znudenej bohatej bielej americkej mládeži, ktorá by chcela byť chudobná a čierna, zostal niekde na pol cesty medzi Tobackovým Black and White a Hardwickeovej Trinástkou. A ten ženský prístup je tu cítiť možno ešte viac, čo sa negatívne podpísalo hlavne na výbere hercov (trápnejšiu gangsta dvojicu ako Levitt/Tatum som nevidel od poslednej časti Zkurveného piatku). Celkovo ale Havoc nie je zlý film; predovšetkým Anne Hathaway podáva dosť vyrovnaný výkon, len som od dokumentaristky Koppleovej čakal niečo menej mainstreamové a tendenčné (aj keď to je možno tým, že nepoznám jej predošlú tvorbu). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Moralita pro zpovykané dětičky, která si sama se sebou neví rady. Absolutně nedotažené - co chlapec natáčející vše na video, co se pak stane s obviněním ze znásilnění....? Působí jako zfilmovaná příručka, proč se vyhnout drogám a špatné společnosti a co k nim vlastně mládež přivádí. /3. 12. 11./ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ani kvůli Anne se to nedalo, bylo to slabé a někdy dost nudné ale přeci po všech ohledech se to dalo přežit ale i tak. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Typický projekt talentovaných a nadšených mladých tvorcov s minimom skúseností. Ak im toľká snaha o úprimnosť vydrží aj v momente, keď budú mať operovanie s dramatickými prostriedkami filmu v malíčku (bez toho aby ich tieto spútali), je sa na čo tešiť... Nie že by som zrovna túžil po krvou pretekajúcej celospoločenskej obžalobe, ktorú by z takéhoto námetu vysekal napríklad Spike Lee, istá nedotiahnutosť snímku je ale vo viacerých ohľadoch markantná a uberá mu na pôsobivosti. Dobre rozhodené, potom už len narýchlo pozbierané kocky. Mať to tak lepšie prepracované postavy, nápaditejšie dialógy a aspoň štipku citu pre atmosféru, bol by z toho mládežnícky hit a kult jedným razom! Možno nabudúce... (aj Catherine Hardwicke si najprv musela odbiť Trinástku, kým oživila Legendy Dogtownu) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Slabé. Snaha zachytit atmosféru v gangu vyznívá do prázdna. Herci jsou spíše podprůměrní a Anne Hathaway by měla svoje bradavky ukazovat v lepších filmech než ve snímku o mladý znuděný holčině, co chce změnit gang. Když to srovnám se všemi těmi filmy typu Kidulthood apod., tak je to jen parodie na tyhle filmy. Je to ploché (oproti hrudníku Anne - když ona se tam prsí fakt každou chvíli :D), nicneříkající a má to dost divnej konec. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Dvě dorostenky z lepší čtvrti chtěly do gangu. Přišlo jim to jako dobrý nápad - s partou latinos totiž měla být větší zábava, než s těma uchama ze třídy... Neprošly. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

psychoanalyza californskych zbohatlickych teenagerov? celkom podarene useky vyliatia duse hlavnej hrdinky pred kamerou...ale je tam viditelnych aj dost hluchych miest ako napr. vztah allisoninych rodicov, kt. su tam takpovediac zbytocny...a je to aj napriek svojej dlzke trosku utahane, ale cenia sa tam realisticke zobrazenie tvrdych scen.... ()

numi 

všechny recenze uživatele

V první řadě Anne Hathaway. Tahle holka asi udělá kariéru. Jinak je Havoc jakousi studií americké zbohatlické mládeže, která hledá únik ze svých zazobaných škol a ještě zazobanějších domovů. A hledá jej na samotném okraji Los Angeles. V chudobných ghettech mezi členy pouličních gangů, kteří do jejich nudně pustého a osamělého života napumpují plné obrátky. Většinou díky dvojitým panákům čehokoli, půlgramu tohohle nebo cigaretky támhletoho. Takhle vypadá první hodinka a je to nuda k uzoufání. Ale je to nutné zlo, které staví základy docela slušnému závěru, který jakoby mávnutím zázračnou hůlkou Harryho Pottera nabere neuvěřitelně na obrátkách a na zajímavosti. Určitě by šlo první hodinku sestříhat a druhou naopak rozvinout, ale to by taky šlo obsadit pár hvězd, zaplatit režiséra "zlatokopa" a nacpat milióny do propagace. Havoc zůstává jinde a sluší mu to tam. Tři a půl. [červenec 2006] ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu velmi podobný Třináctce, která byla taky poměrně dost strhaná kritikami a přitom podle mého názoru nebyla zase až tak špatná. První polovina filmu je sice o něco slabší a snaží se především vizuálně zapůsobit, v čele s odhalující se Anne Hathaway (která umí být i neprinceznovsky sexy) a cool záběry, ale druhá polovina pozvedává film do ligy slušných dramat. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém působí Anne Hathaway sexy! A tím veškeré klady téhle vykonstruované mrdky končí. 2 zazobané mladé čubky mají dost pozlátka a začnou koketovat s mexickýma rádoby-gangsterama. Když při jedné party dojde na šoupání, Anne se cukne, kdežto kámoška se rozšoupne a dá si rovnou gangbang. Bohužel během toho zjistí, že se jí to vlastně nelíbí... ty poctivé mexické chlapce samozřejmě obviní ze znásilnění, i když to nána sama chtěla. Zbytek si domyslí i choromyslní. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za tu spíše podprůměrnou ukázku, jaký je to hrozný vopruz být v Americe teen potomek bohatých a profesně úspěšných rodičů – vlastně většinou jen otců, protože tam, kde chlap vydělává opravdu velký prachy, je manželka/matka v domácnosti, přesto ale na svou dceru nemá čas (ostatně, o čem by si asi ty dvě mohly spolu povídat, když dceruška má přes svůj mladý věk už mnohem bohatší sexuální zkušenosti než zamindrákovaná matka, která je z toho „příšerného“ života co vede na práškách .. rodiče tedy milovanému potomkovi ochotně nasypou prachy, ale čas na něj nemají .. další * je velmi, velmi zasloužená pro milou Anne Hathaway za Allison Lang .. a poslední třetí * je pro Bijou Phillips za Emily .. bez těch dvou dívek, které zahrály své party opravdu skvěle, bez jejich krásy a ochoty se o ni podělit, by vlastně ani nebylo na co se tu dívat … ()

balba 

všechny recenze uživatele

Vzrušující a napínavý film.Je to příběh o dvou bohatých popelkách , který vychutnávají krásu života a přitom tvrdě narazí.Dobré téma a i herecké obsazení. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Hrubý chyby ve scénáři a v režii tenhle zajímavej snímek se skvělou Hathaway srážejí do hlubin průměru. Konec nepovedenej, ale poslední slova výstižná. Taky skvělým výběrem byl Freddy Rodriguez, který gangstera zahrál opravdu výborně. 60% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem dlouho odkládala hlavně kvůli Anne, kterou moc nemusim. Nakonec jsou přece jenom sebrala odvahu a podívala se na to. A musim říct, že právě Anne celý film zvedá o level výš společně s JG- Levittem, který ale hraje jenom vedlejší roli. V tomhle filmu mi Anne poprve dokázala, že umí hrát- takže by si možná místo princezen a podobných měla vybírat trochu jiný žánr. Tenhle film mě nakonec mile překvapil a i když to nebyla žádná skvostná podívaná- mělo to příběh, zajímavé zápletky a nečekaný konec. Slabší 3 hvězdy. ()

Reklama

Reklama