Reklama

Reklama

Alchymie duše

(seriál)
  • Jižní Korea Guwoneui Tongyeok (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Mocná čarodějka v těle slepé ženy narazí na muže z vlivné rodiny, který chce, aby mu pomohla změnit jeho osud. (Netflix)

Recenze (18)

ER 

všechny recenze uživatele

Výpravný seriál se spoustou kouzel, humoru a asijské mentality. Forma je bez debat skvělá, ale děj se spoustou magie je trochu vláčný, humoru je místy až hodně, tak jako všudy přítomná epická hudba. Nevyvážené tempo příběhu je velikou slabinou seriálu, zápletka o převtělené kouzelnici jeho plusem. Vyšší rozpočet, jenž je vidět i na efektech, taktéž celkovému dojmu výrazně pomáhá a je pádným důvodem, proč seriál boduje u asijského diváka a nejen. I tak je pro mně problém se ztotožnit s "pohádkovou" mentalitou příběhu a to jsem příznivec Opičího krále. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

To bylo tak hezké :D Fakt. Pohádkový příběh, výprava, za kterou se nemusí stydět ani film, hezké kostýmy, casting, soundtrack... Že se jedná o echt kvalitku značí i dvě série, kdy v korejské produkci je zlatý standard jedna o cca 16 dílech. Tady šli ale i do té druhé, asi aby mi udělali radost. Sice už v ní nebyla má oblíbená Mu-dok, ale i k nové slečně jsem si našla cestu. Sem tam by to sneslo nechat střihače trochu úřadovat, jako u všeho z korejské produkce, ale je to jen malá výtka. ()

Reklama

bulinka 

všechny recenze uživatele

A je to tu! Konečne seriál, kde sa Lee Jae-Wook môže oslnivo ukázať. Pre mňa je tu dokonalý :). Neskutočne ma baví, ako sa tvári, ako rozpráva, ako frfle :D a keď ma neskutočne dlhý rýchly monológ. Fascinuje ma ako dokáže rýchlo rozprávať :D. Jung So-Min som videla hrať po boku Seo In-Guk v The smile has left your eyes. V porovnaní s tým seriálom, je toto mega rozdiel ale v tom , že tu hrá úplne iný typ postavy. Presun z melodrámy do polohy vtipnej, komedickej, prísnej až nemilosrdnej postavy. Spoiler: Dej a príbeh je super, len sa obávam druhej série, keďže tam už Jung So-Min nehrá. Škoda, že neurobili viac priestoru pre hlavné postavy potom ako sa konečne zblížili. Niekedy ma tí Kórejci štvú, že v tom najlepšom rozbehu to nejak umrtvia, stopnú, a začnú riešiť viac iné veci. Ale inak kúzelnícke efekty super. Bojové scény sú jedny z mojich naj! Dúfam, že aj soundtrack druhej serie bude taký dobrý ako bol v prvej. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sestry Hongovy scénáře umí. Seriál od nich možná nevytvoří pokaždé seriál roku, má však vždy zajímavou myšlenku a děj. Alchymie duše stojí na myšlence kouzla, které umožní, aby si dvě osoby vyměnily těla (povětšině se tak děje, když někdo umírající touží žít věčně a zabere tělo někomu jinému). Připočítejme středověké prostředí a trénovanou vražedkyni, která se dostane do slabého těla slepé dívky. Protože sama není schopna bojovat a kouzlit, přijme žádost být mistrem a přijmout učedníka, který jí umožní odblokovat energii. ■ Pouze 4* dávám, protože to bylo místy nuceně vtipné a protože lídr frakce Songrim byl, když přišlo na city, až přehnaně velký tragéd. Nicméně se těším na dalších 10 epizod, avízovaných na konci roku! ()

mas0n 

všechny recenze uživatele

Zatím to vidím na 4*, uvidíme co přinese zbývajících deset dílů, které Netflix uvede v prosinci tohoto roku. Na začátku se děj trochu vleče, ale postupně se to přece jen rozjede. Velmi slušné CGI (na seriál) a povedené bojové scény. Dějové zvraty můžou šokovat jen diváka, který poprvé v životě zapne televizi, ale je to celkem zábava, i když víte vše tři díly předem. Skvělý záporák v podání Jo Jae-Yoona. Zbytek obsazení se taky snaží, většinu scén si ale krade pro sebe Jung So-Min, i když někdy trochu (po korejsku) přehrává. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (4)

  • Spisovatelky a scenáristky sestry Hong jsou známé tím, že se inspirují (nejenom) korejskými legendami, pohádkami či skutečnými historickými událostmi. Proto v příběhu hlavní postavy Jang Wooka (Jae-wook Lee) nalezneme prvky z korejské legendy o dámě Dohwě a mládenci Bihyeongovi (orig. „Lady Dohwa and Bachelor Bihyeong“). (mikki089)
  • Scéna rozloučení Mu-deok (So-min Jeong) a Naksu (Go Yoon-Jung) se Seo Yulem (Min-Hyun Hwang) u altánku se natáčela v zahradách Garden of Morning Calm. (JenYu)
  • Do hlavní ženské role byla původně obsazena Hye-eun Park, která však odstoupila kvůli velkému stresu. (mikki089)

Reklama

Reklama