Reklama

Reklama

Alchymie duše - Série 1

(série)
Jižní Korea, 2022, 25 h (Minutáž: 69–80 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

V zemi Daeho žije známý potížista Uk (Jae-wook Lee), člen šlechtického rodu Jangů. O svém narození skrývá nepříjemné tajemství. Setkává se s Mu-deok (So-min Jung), elitní bojovnicí, jejíž duše je uvězněna ve fyzicky slabém těle. Ta se stává jeho služebnou a tajně ho učí bojovým uměním. (mikki089)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sestry Hongovy vytvořily v titulu Alchymie duše fikční fantasy svět, co mě baví a začátek je neskutečný nášup (hostovačka co má Joo Sang Wook jako nejvyšší mág je velmi povedená), první epizody seznámí s místním světem mágů a jejich bojových schopností. Mladý asasin Naksu (sympatická a schopná Go Yoon Jung) se hodlá místní aristokratické elitě pomstít, aniž by tušila, že je součástí většího spiknutí několika mágů, využívajících alchymii duše, tedy stěhování duší do nových těl. Samozřejmě to má svoje limity potřebujete nové tělo, doplňovat energii (kterou vysáváte z ostatních a tím je zabijete), jinak zkameníte... Společenstvo mágů proti čarodějnictví bojuje, ale netuší co se na ně chystá a musí hlídat konkurenční frakci mágů i královskou rodinu kvůli dynamice moci. Příběh je košatý s mnoha charaktery, sestry Hongovvy si neodpustily některé svoje oblíbené stereotypy (které mě v tomto případě už tolik nebavily, láska staršího páru, takový divný goofy humor v některých případech). Naopak jsem nadšen hereckým výkonem hlavní dvojky Jung So Min musí dělat submisivní služtičku Mu Deok, mluví přízvukem, umí být sarkastická, vtipná a stále se dostává do složitých situací, protože její pán Jang Wook (Lee Jae Wook) chce být mágem a zlomit rodinné prokletí. Musím říct, že mě překvapilo jak je Lee Jae Wook dobrý herec a krade celou show postupně a nenápadně zcela pro sebe! Což je patrné hlavně v druhé polovině seriálu. Některé díly bych nemilosrdně krátil a přece jen se v poslední čtvrtině dostavuje jistá únava nedostatek nápadů, romantická linka hlavního páru se podle mě moc nevyvedla, bylo to ok, ale spíše takový nenápadný pokus vybudovat hlubší vztah a zápletku. Nebylo to špatné, ale tohle není hlavní deviza seriálu, vztah hlavní dvojky je učedník a mistr. Většina akčních scén fakt dobrá, byť některé jsou zase odfláknuté (příliš viditelné dráty a zrychlování, čínský neduh posledních let, já si na vás posvítím soudruzi:). Je to rozmáchlá epická fantasy s pár neduhy, kdy prostě linky některých postav nejsou moc zajímavé, nebo plynou příliš pomalu a ty barokní kila se mi na sérii nezdají, je toho prostě moc ve stopáži a začíná to být příliš rozvláčné (i jiná díly sester Hongových co mají dlouhé epizody, tímhle problémem netrpěly, ale můžeme to přičíst hektickému pracovnímu tempu a nedostatku času vše dobře promyslet). Všechny tyhle neduhy zase kompenzuje velkolepé finále s cliffhangerem jak Brno... Takže celkově jsem potěšen nad většinou hereckých výkonů, kostýmy, písňové OST nic moc, instrumentální OST mě rozhodně pár motivy zaujalo a hodí se sem. Nezbývá, než se těšit na druhou sezónu. Zaokrouhluji ze 3,5 na 4. ()

Still_I 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkový dojem mám asi jako ze seriálu Ztraceni - ať už tvůrci nakonec přidali cokoliv, stejně to nikdy nedávalo smysl. Brutální - a zbytečná - stopáž. Začalo mě to bavit až asi po 5. díle (po pěti hodinách!). Kdyby 20 epizod stáhli na 10, bylo by to koukatelné. Velké množství zbytečných a nedořešených "side questů", místo držení se hlavní linky. Která ve finále ani nijak nedopadla. Snaha o vysvětlení, jak funguje magie tohoto světa se minula účinkem, když se pak s pravidly hýbalo, jak se zrovna komu hodilo.... Snad první K-drama, kde jsem si fakt přála, ať hlavní pár neskončí spolu. Dynamika mistr-žák byla prostě divná. Na hl. hrdinku jsem si zvykala dlouho, byla nesympatická... Můžu vyzdvihnout pár vtipných momentů a hezký vizuál. Tím to ale končí. ()

Reklama

Galerie (146)

Zajímavosti (1)

  • Scéna rozloučení Mu-deok (So-min Jeong) a Naksu (Go Yoon-Jung) se Seo Yulem (Min-Hyun Hwang) u altánku se natáčela v zahradách Garden of Morning Calm. (JenYu)

Reklama

Reklama