Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám rád bizarní podivnosti. Mám rád filmy, které se vymykají běžné produkci, což CELA nepochybně je. Mám rád vizuálně propracované filmy. Tarsem Singh neskrblil režijními nápady a kameraman si dal taky záležet. A když se k tomu připočte GENIÁLNÍ, taky hodně ulítlý a těžce nedoceněný soundtrack Howarda Shorea, pak je mé hodnocení zcela snadné. A Lopez hrát UMÍ!!! ()

k212 

všechny recenze uživatele

Úchylné lízatko na dobrou noc... Které sází jen a pouze na dva žolíky v rukou režiséra. Prvním z nich je originální výtvarná stylizace - počítaje v to všechny herce (kameramanu hold rovněž) a druhým je trefně neklidná a nervydrásající hudba od Howarda Shorea. Kdo slyšel separovaně zajisté potvrdí, že se samostatně soundtrack moc poslouchat nedá. O ději polemizovat nebudu, není nic moc, primární myšlenka a námět jsou docela originální, ale není s nimi nakládáno moc obratně. Na závěr podotýkám, že mé hodnocení je ovlivněno faktem, že jsem Celu viděla v kině a navíc v trochu veselejší náladě, takže emotivní požitek byl nejspíš lehce nadnesený. 70% - ***1/2" ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Vskutku bizarní podívanou nabídl Tarsen Singh a originalita se mu nedá upřít. Jen kdyby mohl pracovat s lepším příběhem, který by tak moc nekopíroval zaběhlá žánrová klišé o psychopatovi a federálním lovu na něj. Hlavní hvězdou je bezpochyby režisér, který brilantně kouzlí v psychedelickém duchu, do něhož přimíchává videoklipové prvky. Hezky se na to kouká, ale že bych si odnesl něco víc, to skutečně ne. A Jennifer Lopez hraje pořád stejně divně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zvrácený výlet do mysli sadistického vraha, který si vychutnává mimořádně krutou smrt unesených slečen – skleněná cela se začíná naplňovat vodou, okolo jsou kamery, nad jejichž záznamem i vyběleným mrtvým tělem oběti se následně bude náš psychopat s kroužky nastřelenými do zad ukájet. Při policejním zásahu upadne do katatonického stavu, což už je parketa pro Jennifer Lopez, která se na léčbu takto postižených pacientů zaměřuje. Detektivka je to prostá, podstatná je forma. Dravý Tarsem Singh přispěchal s vizuálními orgiemi a je fascinovaný zvrácenými fantaziemi. Takže se jeho výtvarníci, kostyméři a maskéři náležitě vyřádili. Přesto trošku nafouknutá bublina, trošku pseudointelektuálství v jinak scénáristické impotenci, každopádně rozhodně kvituju snahu něco v daném žánru vymyslet. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez tentokrát odhodila své uklizečské náčiní a romantický úsměv a naplno se vrhá do mysli šílence. Svět v kterém se objeví bych s okamžitou kritikou označil za úchvatnou směs odpornosti a zvrácenosti, vybroušenou do nejmenších detailů. Jen velká škoda, že tento svět je nám odkryt jen párkrát. Klidně bych na takových představách založil horrorový seriál, v kterém by se procházelo myslí vrahů, psychopatů a jiných zločinců. Moc rád bych se na to podíval:). Jinak Jennifer se snaží jak můž ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, ve které Catherine Deane (Jennifer Lopez) doma sleduje televizi, vysílají československo-franouzský snímek Divoká planeta (1973). (Stegman)
  • Během natáčení se ukázalo, že představitelka unesené dívky Tara Subkoff se neumí potápět pod vodou, aniž by si při tom držela nos (ačkoli předtím režisérovi tvrdila, že dřív byla plavčicí). Tarsema Singha to tak rozčílilo, že ji chtěl nahradit, ale už nebyl čas na přetáčky. (Ai.ma)
  • Nositel Pulitzerovy ceny a filmový kritik Roger Ebert zařadil snímek mezi 10 nejlepších filmů roku 2000. (Terva)

Reklama

Reklama