Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tarsem na mě zapůsobil už nezapomenutelným klipem k Loosing my religion od REM, kde dokázal, že s náboženskými obrazy si dovede pohrávat více než nápaditě. Proto, když jsem zpozoroval, že je i režisérem velmi netradičního filmu, řekl jsem si: "To musím vidět." A skutečně toho nelituju. Celý film jsou vlastně nepřetržité vizuální orgie, v nichž se ovšem příběh netopí (jaká příhodná metafora:)), zdatně plave. Celý koncept je nesmírně originální a pokud nedávám plný počet, je to jen kvůli pocitu, že scenaristicky by mohla být uzda popuštěná ještě trochu víc. Tak či tak, už se moc těším na další režisérský projekt tohohle Inda! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

jeden z mála nestupídnych filmov s J.Lo, ktorý v rade mainstreamových amerických komerčných thrillerov príjemne poteší, pretože primitívne jednoduchá vonkajšia fabula dáva priestor aj vďaka samotnému nápadu poriadne sa realizovať v tej druhej a podstatne dôležitejšej fabule - vnútornej. Po stránke vizuálnej naozaj poriadna pálka, na ktorej sa autori vyblbli dosýta. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zvrácený výlet do mysli sadistického vraha, který si vychutnává mimořádně krutou smrt unesených slečen – skleněná cela se začíná naplňovat vodou, okolo jsou kamery, nad jejichž záznamem i vyběleným mrtvým tělem oběti se následně bude náš psychopat s kroužky nastřelenými do zad ukájet. Při policejním zásahu upadne do katatonického stavu, což už je parketa pro Jennifer Lopez, která se na léčbu takto postižených pacientů zaměřuje. Detektivka je to prostá, podstatná je forma. Dravý Tarsem Singh přispěchal s vizuálními orgiemi a je fascinovaný zvrácenými fantaziemi. Takže se jeho výtvarníci, kostyméři a maskéři náležitě vyřádili. Přesto trošku nafouknutá bublina, trošku pseudointelektuálství v jinak scénáristické impotenci, každopádně rozhodně kvituju snahu něco v daném žánru vymyslet. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Co za chaos bych měl v hlavě asi já, kdyby mi do její mysli kdokoliv z vás pronikl? Cítili byste se tam báječně nebo by to byl zážitek jako z Noční můry? Já sám nevím, nevidím si tam. Ovšem výlet do těchhle cizích myšlenek, ať už s J'L, kterou normálně nemusím nebo s režisérovým vypůjčováním si obrázků od někoho jiného (třeba od Saudka), jsem si užil dokonale. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh ve svém filmovém debutu předvedl, že skutečně umí. Nenechte se vůbec odradit hereckým angažmá krásně hruškovité Chennifér Loupež, která má sice jednu z hlavních rolí, ale je neustále strkána do kapsy naprosto fenomenálním Vincentem D'Onofrio. Probůh, ten chalan je fakt ďábel, a to opravdu doslova! Zatím mě v žádném filmu nezklamal a svým samotným vzezřením a hraním strhává na sebe pozornost. Zde to platí dvojnásob. Cela už od začátku svým příběhem a hlavně překrásnou surrealistickou audiovizuální malbou, vtáhne k sobě a nepustí. Opravdu bez legrace jsem byl několikrát uchvácen snovým pojetím a nechal se unášet. I když naše původem portorikánská kráska ničím neoslňuje a je naprosto nevýrazná, tak vše ostatní je zde vskutku na úrovni. Na pět hvězd tu ovšem chybí "cosi", které jsem po skončení toužebně očekával. Těžko říci co, možná ještě větši příběhové zamotání, rafinovanější zápletku, pointu, propracované postavy... Ale i tak je Cela hodná obdivu a stojí za shlédnutí pro surreal-žrouty! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Scéna na poli se třemi ženami, ve které Vince Vaughn poprvé nahlíží do mysli vraha, je odkaz na slavný obraz "Dawn" norského malíře Odda Nerdruma. (Ai.ma)
  • Ve scéně, ve které Catherine Deane (Jennifer Lopez) doma sleduje televizi, vysílají československo-franouzský snímek Divoká planeta (1973). (Stegman)
  • Ve filmu tvrdí, že vrahův pes je albín, tím pádem vzácný pes. Ve skutečnosti je to švýcarský ovčák. Albínský pes nemá černý nos. (Nathaniell)

Reklama

Reklama