Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (391)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh sa klasický thrillerový motív pátrania po masovom vrahovi snaží  inovovať výtvarným umením snových výletov do jeho mysle. Thrillerová rovina miestami dosahuje aj vďaka hudbe Howarda Shora pôsobivosti najlepších momentov zo Seven. Aj snové vízie sú úžasné. Ale skĺbenie týchto dvoch prvkov vo filme nefunguje a robí z neho iba rozorvaný filmový experiment. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Slušná režie, cit pro hezké kompozice a podprůměrný scénář. Celkově vratké dílo se zvláštní atmosférou. Za vizuálními cukrbliky jsem nevyhledal prakticky nic zajímavého. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám rád bizarní podivnosti. Mám rád filmy, které se vymykají běžné produkci, což CELA nepochybně je. Mám rád vizuálně propracované filmy. Tarsem Singh neskrblil režijními nápady a kameraman si dal taky záležet. A když se k tomu připočte GENIÁLNÍ, taky hodně ulítlý a těžce nedoceněný soundtrack Howarda Shorea, pak je mé hodnocení zcela snadné. A Lopez hrát UMÍ!!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez zjevně umí hrát, když nastane příznivá konstelace planet:) Ale Vincek D'Onofrio podává coby schizoidní od dětství týraná psychopatická troska daleko lepší výkon. A myslím si, že kamera a hlavně výtvarníci by měli dostat Oscara. Nádhera...a hnus, podle toho ve kterém místě filmu se zrovna nacházíte. A ještě je tu něco.....Howard Shore zabodoval, ať si kdo chce co chce říká. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dle prvního dojmu rozkošně zvrácený výlet do mysli psychopata, ve skutečnosti dojemný příběh o přátelství fešné psycholožky a malého chlapce. Cela není normálním filmem, to ani vzdáleně, je abnormálně nenormální. Z některých jejích výjevů mi skutečně zatrnulo, přičemž si myslím, že už jsem toho viděl docela dost, ale pravda, zaživa rozporcovaného koně ještě ne. Z vizuálního hlediska se jednalo o dílo natolik výjimečné, že jsem ani nedokázal příliš vnímat prosťoučký příběh. Také díky důmyslné práci s kontrasty a pestrosti šatníku J Lo bych si tentokrát dovolil zvolit hodnocení lehce přehnané, které by mohlo poukazovat na úchylnost mé osoby, nicméně domácí zásoby bělidla v nejbližší době doplňovat nehodlám. Zvlášť menší diváci by pak měli věnovat zvýšenou pozornost následujícímu varování: V tomto filmu se mluví sprostě! 75% Zajímavé komentáře: Pacco, Cooper, anderson, Bobek15, TotalFilm ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Teda...já pořád nevím, co s tou Lopezkou máte, herečka je to podprůměrná a je taková furt načinčaná, ale tím to končí...no ale proti gustu... Film je to zajímavý ve všech směrech. Plné hodnocení nedávám jen proto, že některé scény mě opravdu zhnusily (většina scén s otcem, či "zavěšení za kůži".) Fuj. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak nějak balancuji mezi 3* a 2*. Celý to bylo tak nesmyslně pomotaný, až jeden žasnul na druhou stranu vizualně velmi originální no o Jennifer jsou to tedy3* ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V kriminálním žánru už zřejmě nelze vymyslet nic nového a tak záleží už jenom na tvůrcovské fantazii a ochotě si se všemi zavedenými klišé pohrávat. Mladý režisérský debutant, plný dravé indické krve, Tarsem Singh, pojal snímek z větší části jako strhující snovou eskapádu, v níž je možné téměř vše. Většina tvůrců dává do svých filmů obtisk své duše a upřímně, pokud jsou snové výlety obtiskem té Singhovi, nechtěl bych být jeho psychiatrem. Obskurní obludárium, kombinující dětskou fascinaci v prostých hračkách (panenky) s kýčovitě přemrštěnou výpravou ve stylu Bollywoodu (výtvarné dekorace, kostýmy), vykreslené pomocí několika brilantně provedených kamerových výkrutů a podpořené fascinujícím a maximálně „mimo“ soundtrackem Howarda Shorea, se jen tak nevidí. Možná i díky tomu je pak možné pozapomenout na scénáristickou impotenci a do poslední kapky si vychutnat formu, která protentokráte drtivě vítězí a projednou to vlastně není na škodu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez tentokrát odhodila své uklizečské náčiní a romantický úsměv a naplno se vrhá do mysli šílence. Svět v kterém se objeví bych s okamžitou kritikou označil za úchvatnou směs odpornosti a zvrácenosti, vybroušenou do nejmenších detailů. Jen velká škoda, že tento svět je nám odkryt jen párkrát. Klidně bych na takových představách založil horrorový seriál, v kterém by se procházelo myslí vrahů, psychopatů a jiných zločinců. Moc rád bych se na to podíval:). Jinak Jennifer se snaží jak můž ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Kdepak tento hodne divny thriller me moc nenadchl - ne nezajimavy pribeh o patrani po uchylnem vrahovi s vybornou atmosferou je bohuzel rusen az prilis casto pro me zbytecnymi vylety hlavni hrdinky do rise jejich snu a predstav. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zdrcující vítězství formy nad obsahem. Herci průměrní a nevýrazní. Ovšem snové sekvence jsou natolik podmanivě atmosférické, že jim nelze nepodlehnout. Jsem zvědav co Tarsem Singh dokáže až bude mít k dispozici pořádný scénář. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nádherná vizuální masturbace! Pár scén mě vážně málem dodělalo - vertikální obkroužení kamery kolem křtu, kůň a hlavně scéna s matkou (matkami) - obraz jak z hlavy pološíleného malíře. Dokonalá lahůdka! I zvuková stránka je zajímavá - a nebýt pár dějových klišé a vůbec vcelku rutinní "venkovní" zápletky, hodně vážně bych uvažovala o 5* (vidět to napoprvé v kině a v původním znení, nemusela bych možná uvažovat moc dlouho). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok 2000 A Jsem si jist, že Jedno z nejlepších Hororových Scifi vyšlo na Svět! Super Vizuál, Fajn Atmosféra.. Sexy Jennifer, ale na 4* mě to nepřesvědčilo:( ()

tron 

všechny recenze uživatele

THE CELL ma úplne dostala svojimi skvelými morbídnymi (kôň) nápadmi už v kine - a dodnes sa to nezmenilo. Markýz de Sade povedal, že vždy, keď myslí na niečo zlé, postaví sa mu. Ak má režisér Singh podobnú úchylku, musel počas nakrúcania tohto úžasne kuriózneho halucinogénu trpieť nonstop erekciou. Kino Považan 2000 ()

Reklama

Reklama