Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fan jako dítě vždy rád chodil s otcem do kina. Bohužel jednou při sledování filmu byl jeho otec nalezen mrtev. Fan přísahal, že zjistí jaký byl důvod střelby v kině. Mezitím však pomalu dospívá, on i jeho kamarád Ming jsou posedlí kung fu filmy, zlatou érou studia Shaw Brothers. Zapíší se do školy Gar Hung Fist, protože se jim líbí dívka Nam, dcera mistra školy. Fan však brzy potká tajemnou dívku Yew a kromě toho pořád se ještě musí vypořádat s jinými problémy... (Vavča)

(více)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Režisér Kam Hung je místní zázrak na hk scéně, má na kontě sice málo filmů, ale vždy se jedná o menší nebo větší poklad, jeho snímky ve vás zanechají silný dojem, který přetrvává dlouho. V tomto filmu krásně kombinuje lehkou komedii, drama, romanci v retro prostředí, kde vládly kung fu snímky 60.tých a hlavně 70.tých let. Ty narážky stojí vážně za to, obávám se, že hračičkovství autora mohou ocenit jen lidé co mají něco z Hong Kongu nakoukáno. Je zde pohodová atmosféra, neuvěřitelná lehkost v křížení žánrů, imaginace, skvělé nápady, dobré herecké obsazení, kterému vévodí Twins, Shawn Yue, potěší i Anthony Wong, cameo v podání Qi Shu, Sama Lee a dalších. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Typický nostalgický film o tom, jak to kdysi bylo v maloměstě (zde asi v rybářské vesnici). Nostalgii vyvolávající intertextualita v rámci hongkongské kinematografie - trochu alá Bio Ráj. Zábavný, ale trošku prvoplánový. ()

Reklama

Reklama