Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o osudu malého Michálka (T. Josíf), který zůstává po smrti maminky sám. Chamtivý zelinář Haboš (M. Huba) jej chce připravit o chaloupku. Vyláká proto Michálka na cestu za pokladem a v temné sluji ho opouští. Dobroděj (L. Chudík), pán Radhoště, ukáže Michálkovi cestu za kouzelným kvítkem do čarovné zahrady. Když jej chlapec po překonání mnoha černokněžníkových nástrah získá, dostane se zpátky na zem jako dospělý mládenec (M. Dlouhý). Na knížecím zámku je svědkem toho, jak zlý černokněžník (K. Roden) unese komtesu Bělinku (J. Schneiderová). Vydává se ji proto hledat a vysvobodit. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Chudák malá. Vypadat v dospělosti jako Dlouhý a navíc se stejným hlasovým projevem, šla bych si hodit mašli. Navíc Kuklová ve své milionté roli krásné děvy v nesnázích, Schneiderová v roli dementní komtesy (ani nekoukne nápadníkovi do tváře, hlavně že přinesl odoporné zlacené srdce) a Roden zase jako záporák. V záporné roli Roden sklouzne (myslím v pohádkách) do naprosto stejné šablony. Mezi tímhle černokněžníkem a padouchem z Ptáka Ohniváka nenajdete rozdíl. ()

PhillM.

všechny recenze uživatele

Pohádka, která je pro mě nekoukatelná (a tudíž nehodnotitelná) kvůli jedné jediné technické záležitosti - tou jsou postsynchrony, které se nahrávaly snad někde v plechovém barelu, u kterých vidím herce dřepět u mikrofonu a číst repliky z papíru. Dělají z TV filmu rozhlasovou hru, na kterou odmítám přistoupit. ()

Reklama

Attta

všechny recenze uživatele

Velké a milé překvapení na mě čekalo v televizi když jsem si pustil tuhle pohádku, od které jsem čekal mnohem míň. Čekal jsem opět nějakou béčkovou studiovku, která je tak maximálně dobrá na nedělního šlofíka, ale hned z rozjezdu jsem byl "donucen" věnovat více pozornosti. Pěkné přírodní scény doplněny scénami ze skanzenu z Rožnova s velmi příjemným hereckým obsazením mě velmi bavily a ani dějově na tom pohádka není špatně. Slušná hudba a už jenom fakt, že jsem se vydržel po včerejším flámu dodívat v neděli na pohádku je zázrak. Slušné 3 hvězdy. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Bože to bylo co? Pohádka? Ani omylem. Spíše depresívní báseň o ničem. Michálek byl zřejmě dementní, protože nepoznal bylinkáře, který jej chtěl obrat o ovci, a pustil si jej do domu. Dále stojí o komtesku, která se při výběru ženichů chovala, když ne jako kráva, tak jako fetlá určitě. Nepoznal ani babici jako vandráka, alias příšerně dabovaný pan Chudík. On ten zvuk byl vůbec celý divný. Já nevím už přesně, ale tuším dvě scény jsem musel jet znovu. Ne, že by se mi líbily, ale že prostě nešlo rozumět co ten či onen říká. Oni tam snad na postsynchronech dali omylem efekt sportovní haly či co. Prostě příšerné. Dějově to skáče jako koza na ledě. Nic se nevysvětluje, a celé to ani pan Roden, který snad jediný se tam snažil, bohužel nezachraňuje. Hudbu pana Hapky mám rád, a zde perfektně podkreslovala depresívní práci kamery. Ale že bych to považoval za klad, to se říci nedá. A tak je pohádka, či co to bylo, z kraje mého mládí nadobro zprzněna a už o to nechci ani zavadit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka. Některé momenty byly jako z hororu. Ta rakev, kterou se lezlo do podzemí, na mě působila hrozně. Michaela Kuklová vypadala jako mírně vyšinutá. Roden asi nebude nikdy v pohádkách hrát kladnou roli a ani si nedokážu vybavit, jestli měl někdy v pohádce kladnou roli. Michal Dlouhý byl sympaťák a nezklamal. Příroda byla krásná, jako vystřižená z nějakého přírodovědného seriálu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Rešovských vodopádech, na zámku Velké Losiny a na hradě Hukvaldy. (SONY_)

Reklama

Reklama