Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král (P. Pavlovský) a královna (J. Preissová) měli jedenáct dětí. Byli chudí, peněz se nedostávalo. Když utekla komorná s posledním vojákem a peníze opět chyběly, objevila se dobrá víla Bábrlína (V. Kubánková). Poradila králi, aby dal princezně Elince (L. Matoušková) k večeři lososa. Z něj zbude rybí kostička, která jí splní přání, až bude pravý čas. A kdy nastane ten pravý čas? Uvidíte… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Moc hezké kostýmy, roztomilá dcerka pyšné Dory, která dokonce ve dvou verzích šikanovala Popelku, talentovaná Vévodkyně, důstojná královna a vcelku dobrá základní myšlenka nejsou dost, aby si tenhle filmový kousek zasloužil víc, než hodit do stoupy. Vidět mladého Hrušínského v podivné roli dětského ženicha, který ke své ještě dětštější vyvolené leze oknem, pro mě byl v dětství dost šokující zážitek. Dnes mi to připadá jen směšné. Jako děcku mi to připadalo divné, nudné a za vlasy přitažené. Zřejmě tím, že přesně takové to je. K té svatbě desetileté se čtrnáctiletým a proroctví o pětatřiceti dětech, které se z černého kašle vyléčí ještě před narozením, nemá smysl se vyjadřovat. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"No, tak to se stává, když je do výplaty tak daleko.." ;) Jurásková hodila na Dickense pořádnej Bobek a stvořila rádoby vtipnou šmudlu, kde nepoznají ani kapra od lososa.. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka, ocenila bych však především dětské herecké výkony. Myslím, že by se dnešní filmoví tvůrci a dětští herci mohli inspirovat..... ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Nápad s čarovnou rybí kostičkou není špatný. To je možná jediný klad této pohádky. Zbytek nestojí za nic. Šokovala mě scéna s dětskou svatbou. To jako nikomu nevadilo? Mě to přišlo přes čáru. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dickensovy příběhy o prostém, chudém lidu viktoriánské doby, který žil v bídě a nouzi nejsou prostě pohádky. I když zde sice je král a žije oproti běžnému lidu v blahobytu (v závěru filmu ale už nemá žádné peníze), tak ta bída Dickensových příběhů je tu znát, a to je prostě zmar této pohádky. Temná, tesklivá, šedočerně pojatá pohádka prostě pohádka není, i když je tam nějaká víla Bambrlína, čarovná kostička atd. Je to jen pohádkový příběh, který se dětem a ani dospělým nemůže líbit. [177. hodnocení, 6. komentář, 40%] ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Předlohu mám osobně moc ráda, obzvláště nádherné ilustrace Dagmar Berkové v českém vydání, ale tohle televizní zpracování je úplně na houby. Je to takové neslané-nemastné a ten závěr je obzvláště divný. V knížce totiž, když královna onemocní, Alenka se o ní sama stará a kostičku použije až ve chvíli, kdy jsou úplně finančně na dně. V téhle inscenaci použije Alenka kostičku na uzdravení královny, o její léčení se samozřejmě vůbec nepokusí. A nakonec si vezme Rudolfa Hrušínského nejmladšího. Oba jsou děti, ale vezmou se a víla jim oznámí kolik budou mít dětí. Jsem sama komu tohle připadá naprosto ujeté? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Opět něco, co jsem hodnotil u předchozí pohádky. Dvě scény a na těch se odehrává neskutečně nudná podívaná zakončená bohužel svatbou nezletilé princezny s nezletilým princem a už se mluví o dětech. To nechceš do pohádky pro děti! ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Podivný příběh i děj a ztvárnění mne moc nenadchlo. Pohádky Andersena jsou spíše podprůměrné. Hodnocení: 35 % ()

Reklama

Reklama