Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stříbrná Háta (J. Molavcová), co vládne kraji pod Radobejlem, už nevěří v lidskou dobrotu ani v lásku. Svoji nejmilejší kouzelnou lesní bytost, mladičkou a krásnou Vohnici s rudě zářivými vlasy (M. Hilmerová), za žádnou cenu nechce pustit mezi lidi. To, aby ji nezklamali a nezradili. Jenže Vohnice den co den vyhlíží lidský svět z toho nejvyššího stromu v lese. Zvědavost ji zkrátka přemůže a ona se tajně vydá přímo na zámek, kde žije princ Kiliján (V. Rašilov). Láska mezi těmi dvěma vzplane jako divoký oheň. Jenže Kiliján je následník trůnu a Vohnice tak trochu lesní kytka, tak trochu víla, tak trochu čarodějka… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jista, zda je tahle pohádka tak dobrá nebo tak špatná, každopádně moje průměrné hodnocení neodpovídá skutečnosti, protože je všechno, jen ne průměrná. V tradiční šabloně zamilované víly a rozdílu mezi čarovným a lidským světem máme dvě o moc soupeřící královny, které ve svých rolích obě překvapují. Vidět Jitku Molavcovou v charakterní roli, byť hraje strašidlo, je nevšedním zážitkem. Bez předstírání naivity, hlouposti a puerilního chichotání a přehrávání jí to sluší. Eva Holubová je střídavě taková, jak ji známe a chvílemi přehrává jak poslední ochotnice v inscenaci na hasičském bále. Stejně tak přehrává i princezna Krásotinka, která je svým jménem zároveň mou favoritkou v souboji o nejpitomější jméno sympatické princezny a princezna Prezentýna. Ta se v celém příběhu jeví jako postava nejzajímavější, a tak pro mě nakonec očekávané prozrazení, jak to s ní je, docela zklamalo. Člověk litoval Vohnici i Krásotinku, že z nedostatku vhodných reprezentantů druhu homo sapiens sapiens rodu mužského se zamilovaly do jediných dvou exemplářů, co tam byly. Štěstí chodí dokola, až si sedne na vola. Za co to takhle odnesly ty ubohý holky, ví jenom Stříbrná Háta. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem jednoduchá televizní pohádka, ve které sice povážlivě hapruje logika, ale Eva Holubová si roli královny labužnicky vychutnává, Monika Hilmerová i Eva Dvořáková jsou pohádkově krásné a jako nenáročná zábava na víkendové odpoledne to funguje bez problémů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabota. Ona se mi Hilmerová nijak extra nelíbila, se slovenským přízvukem mluvící vílu jsem taky nepobral, a s těmi zrzavými parukami to prostě v ČT neumějí (Zrzavá Andula!). Jinak mamka královna chce stůj co stůj syna oženit za princeznu, a co královna víla nechce, zrovínka v té chvíli běží kolem prince jedna z jejího stáda a princ nejspíše podle ladnosti běhu nebo čeho se rozhodne, že tuhle a žádnou jinou na celý život nechce. Ona ho víla ještě vyzkouší, jeho kamarádi mu pomůžou, sami si nevěsty najdou, a nakonec si všichni mohou v přírodě zakřepčit a zatancovat. Snad jen ten Strach to krapet shazuje, jinak mi to přišlo zcela bez vtipu a zbytečně vážné a ukecané. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Ta pohádka by vůbec nebyla špatná, kdyby si ji vzal do parády nějaký schopný scénárista a z šedesáti minut vydoloval nějakou slušnou a ne na první pohled předvídatelnou zápletku s naivními dialogy. Monika Hilmerová je správná volba, naopak Jitka Molavcová jako Stříbrná Háta je krok vedle. Nepovedené a nedotažené. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co, královno, která z nás je mocnější ?? Ty nebo já ??" V tom duelu Molavcová, Holubová je to asi opravdu nerozhodně, ačkoliv Evu Holubovou lze snad i považovat za herečku, protože jinak si děvčata coby dvě silně nesympatické, svého času velmi protěžované, stálice, s až umíněnými sklony k přehrávání nemají co vyčítat.. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nechutná nemecko-seriálová kamera zachytávajúca kŕčovitú rozprávkovú blamáž vo všetkých smeroch. A to si tvorcovia vážne myslia, že sa to bude deťom páčiť? ()

gogos odpad!

všechny recenze uživatele

Obsazení - zajímavé. A to je asi poslední klad této "pohádky". Absolutně dementní příběh, příšerný scénář, extrémně kýčovité pohádkovské sračkohlášky a neuvěřitelně brakový výkon nejen komparzistů! Jestli něco dokáže pokazit odpoledne, tak je to tento shit v čele s Jitkou Molavcovou! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka není nijak zvlášť originální a i příběh těžce pokulhává. Ale má celkem příjemné herecké obsazení, díky němuž se dá pohádka docela v pohodě skouknout, aniž by hrozila nějaká ujma na zdraví. Zvláště tu exceluje Eva Holubová, která se na potvoru hodí akorát. Neumím si na jejím místě představit jinou herečku. Líbila se mi i Jitka Molavcová co by Stříbrná Háta, ale byla poněkud změkčelá. Neuškodilo by trošku více zákařnosti. Jenže to by z ní potom malé děti mohly mít strach. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak hloupý a divně přeskakující děj-neděj se jen tak nevidí. Rozporů mezi tím, co postavy říkají a dělají je až příliš. Navíc herci se příliš nepředvedli. Tedy až na největší čarodějnici, kterou si stříhla Eva Holubová. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná pohádka s hroznými hereckými projevy v čele s Evou Holubovou v roli hrozné matky královny. Na této pohádce není absolutně co chválit. Ani jindy standartní Molavcová není dobrá. Námětově pohádka zcela o ničem, dějově prázdná, pro děti nepřitažlivá, pro dospělého neskutečně nudná a blbá. Trapas. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

No to je ale kravina. Prince za prase, hovorový jazyk a tupé herecké výkony s naprosto debilním scénářem dělají z této "pohádky" pro diváka utrpení. 32% hvězdiček ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka o tom, jak láska překoná všechno... Vzlyk! Je fajn, že se pohádka netočí jenom tak, že známého herce komicky nalíčí a o dvou víkendech ho šoupnou do studia na Kavkách. Tady je opravdu krásná příroda. Ale každý si tu najde něco, co mu neuvěřitelně vadí. Pro mě je to Jiří Strach (se svým univerzálním vykuleným herectvím) jako pohledný a laskavý mládenec v naprosto zbytečné roli. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strašně nudná pohádka, ze které mám pocit, že filmaři České televize ještě nevěděli, jak mají studiovou televizní pohádku převézt do exteriérů. Na jednu je dobře, že bylo již upuštěno od těch příšerných ateliérových hrůz, které se tu točily od 60. let a jejichž vrchol nastal v 80. a začátku 90. let. Ovšem to převedení někam do přírody k vodě a na ten snad nejvíc oprýskaný zámek se značně mihlo účinkem. Navíc téma je strašně nudně zpracované, herci hrají toporně a kamera je fakt strašná. [541. hodnocení, 26. komentář, 48%] ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Co se to, proboha, v posledních letech točí za pohádky? Kvalitní pohádku, hezky natočenou, vtipnou, zamilovanou, naivní a hlavně takovou, která by zůstala v paměti lidí další roky, už jsme tu dlouho neměli. Mrzí mě to. ()

Reklama

Reklama