Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stříbrná Háta (J. Molavcová), co vládne kraji pod Radobejlem, už nevěří v lidskou dobrotu ani v lásku. Svoji nejmilejší kouzelnou lesní bytost, mladičkou a krásnou Vohnici s rudě zářivými vlasy (M. Hilmerová), za žádnou cenu nechce pustit mezi lidi. To, aby ji nezklamali a nezradili. Jenže Vohnice den co den vyhlíží lidský svět z toho nejvyššího stromu v lese. Zvědavost ji zkrátka přemůže a ona se tajně vydá přímo na zámek, kde žije princ Kiliján (V. Rašilov). Láska mezi těmi dvěma vzplane jako divoký oheň. Jenže Kiliján je následník trůnu a Vohnice tak trochu lesní kytka, tak trochu víla, tak trochu čarodějka… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Tuhle trapnost (umocněnou amatérsky hrající Jitkou Molavcovou) natočila režisérka filmu Krakonoš a lyžníci? Hvězdička za Holubovou, druhá za vizuální ztvárnění. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Krásná hudba. Ale to je asi tak vše. Ta pražština přímo rve uši. Jinde mně to nevadí, ale tady to byl přímo děs. Vlastně to prznilo celý film. Kde jseš, k vobědu, jakej seš, to mi znělo v uších ještě hodinu potom. Snad alespoň v pohádkách by se mělo mluvit česky, nepočítám samozřejmě nářečí. Ale jinak to ušlo, nebylo to až tak hrozné. Možná na tom neměly dělat dvě ženy v režii. Paní Molavcovou za herečku nepovažuji, takže její „výkon“ mne neobtěžoval. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je to taková nenáročná pohádka. Ještě, že není studiová, to bych šel ještě o hvězdu níž. Nelíbil se mi moc střih. Jinak se ale dá říct, že z celé pohádky bylo nejroztomilejší sele a nejsympatičtější prsatá princezna. Ale Monika Hilmerová mě taky zaujala - mám rád zrzky... ()

Leonora odpad!

všechny recenze uživatele

Děs a hrůza. Otřesný scénář, otřesné dialogy, otřesná mluva, otřesná kamera, otřesné herecké výkony, otřesné kostýmy. Leckterá padesát let stará studiová béčková pohádka s umělým mechem elegantně mrsknutým přes pařez z hnědého hadru (a že jich je) je stokrát kvalitnější. Ta nespisovná řeč... no tak ta mi trhá žíly už od doby, kdy jsem jako malá sledovala Makovou panenku. ()

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj! "Kde máte toho svýho prince? Je eště volnej?" Tak ještě jednou fuj! A abych dostála tomu příšernému jazyku, co zněl v pohádce: Votřesná Holubová, co je hérečka zrovna tak, jako já jsem jadernej fyzik! Tentokrát zklamala i jindy uvěřitelná Molavcová, která hraje jako vochotnice... Votřesný dialogy. Nepohádková kamera, tráva je tak nepřirozeně zelená, až z toho jednomu vodcházej voči... Votřesný postsynchrony... Hudební motiv několikrát recyklovaný (Nesmrtelná teta a další tv inscenace, J. F. Svoboda dokázal jeden motiv prodat několikrát, zrovna jako to dělal P. Hapka)... Prostě hnus, velebnosti...  Jediným kladem tak zůstává zámek Líšno, kde se natáčelo... ()

Savytan 

všechny recenze uživatele

Životní role Molavcové.... Bohužel to je tak všechno. Ideální pohádka na nedělní poledne, kdy s nacpaným náckem u toho usnete... Bohužel mně se to nestalo. Hodně slabá pohádka, která musela stát neskutečný prachy. Znovu bych si ji nikdy nepustil. Od odpadu to zachraňují pouze princezny s velkými výstřihy. ()

hindator 

všechny recenze uživatele

Filmové zoufalství. Dialogy jako na školní besídce, asynchronní postsynchron, děj proložený zbytečnými a naivními scénami... ()

malet 

všechny recenze uživatele

Ach, ach... jak zabít celkem zajímavý námět.. Nejen hrozná rádoby pražština, ale i postsynchrony stojí za starou belu, herci se netrefují sami sobě do pusy, zoufalá česká mluva Slovenky, Strach klátí svou budoucí na stole, žádný vtip, dětská uchopitelná zápletka... navíc je to děsně uondaný. Jen by mě zajímalo, kde je ten lom, kde se natáčelo. ()

Reklama

Reklama