Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť dobrý námet a vykonštruovaný pocit tajomna s niekoľkými otázkami okolo postavy Johna Olhama. To ostatné v scenári však bolo iba priemerné a dokázalo udržať pozornosť len do takej miery aby som sa nezačal nudiť. Prostredie futuristického sveta a atmosféra neboli najhoršie, pričom záver nič nepokazil ale ani neohromil, celkovo mám teda pocit len čistej priemernosti. 60/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Napínavě natočené scifi řešící tu typickou Dickovskou otázku vlastní identity a spiknutí. Levné a málo detailní kulisy a scény tomu trochu škodí a pár nedořešených momentů tomu taky zrovna neprospívá, ale naproti tomu je to velmi napínavě natočené, se sympatickým hrdinou a hlavně člověk čeká ten Dickovský zvrat, ale těch možností je tu několik a dokonce ani před úplným závěrem se nedá přesně odhadnout jak to s tou identitou nakonec je, takže to je velké plus, přinejmenším pro lidi, co se dívají na příběh spíš než na kulisy. :) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

P. K. Dick je bohužel u filmařů v kurzu, takže se do jeho adaptací pouštějí i lidé bez invence. Výsledkem je nelogický a blábolivý scénář a režie, která v lepších chvílích vykrádá jiné filmy a v těch ostatních jen nudí. I herci tam jsou zbyteční, triky za moc nestojí... Tohle prostě Gary Fleder a Gary Sinise naprosto nezvládli. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi tak posledních 10 minut už jsem se u toho dost nudil a spíš jsem myslel na to, kolik tomu zde udělim hvězdiček. No byl jsem rozhodnutej, že dám 2, ale úplnej konec mě překvapil a to hned 2× během asi 1 minuty, takže nakonec dávám 3. Ale jsou to spíš slabší 3 hvězdičky... Jinak hodně mi to připomínalo Blade runnera. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jediné, co je na tomto filmu potěšující, je ´dickovsky´ depkoidní konec. Jinak jde o lacinou ubohost s nulovými triky, natočenou bez špetky invence. Z tak zajímavé Dickovy předlohy šlo vymáčknout mnohem, mnohem víc. Gary Sinise už léta nenatočil nic dobrého a Impostor, který si dokonce sám produkoval, je dalším důkazem jeho úpadku. Jediným pozitivním zjištěním je, že Madeleine Stowe je pořád krásná. Za ní a za ten uspokojivý konec dávám za dvě*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)

Reklama

Reklama