Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet, ktorý si zaslúžil menej deravý scenár i dôstojnejšie sfilmovanie. Impostor vyzerá, akoby ho zbuchli za tri týždne v béčkoých štúdiách. Ako východoeurópske vysokorozpočtové sci-fi by bol príjemným prekvapením. Ako hollywoodský trhák podľa Philipa K. Dicka je ale prúserom. Na troch hviezdičkách ho drží iba dynamická réžia, vďaka ktorej sa ani sekundu nenudíme. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jediné, co je na tomto filmu potěšující, je ´dickovsky´ depkoidní konec. Jinak jde o lacinou ubohost s nulovými triky, natočenou bez špetky invence. Z tak zajímavé Dickovy předlohy šlo vymáčknout mnohem, mnohem víc. Gary Sinise už léta nenatočil nic dobrého a Impostor, který si dokonce sám produkoval, je dalším důkazem jeho úpadku. Jediným pozitivním zjištěním je, že Madeleine Stowe je pořád krásná. Za ní a za ten uspokojivý konec dávám za dvě*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Android naprogramovaný k tomu, aby věřil, že je člověk a přitom vědomě či nevědomě splnil kýsi úkol, kolikrát už jsme tohle slyšeli? A kolikrát dostala tato oblíbená Dickovská vychytávka od filmařů ošklivě na prdel? A kolikrát už diváky zklamal film s vysoce kvalitním obsazením a pohlednou vizuální stránkou? Myslím, že všichni víme, že takových případů bylo až příliš mnoho:P A bohužel jim stále není konec... Kde se to tak hloupě zvrtlo směrem k, řekněme nedobrému filmu? Asi někde kolem práce na scénáři, protože D'Onofriův vyšetřovatel je sám o sobě slušná klasa, což platí i o Madeleine Stoweové (nehledě na to, že je to kus;)) a Garym Siniseovi. Jeho strach o život v útěkové scéně a emoce při první krvi mohou akcie Impostora jedině zvednout...a že je hodně kam zvedat. Co se mi na Impostorovi ale líbí suverénně nejvíc je to, že s podstatně menším rozpočtem dokázal dosáhnout stejného provaru jako megaloprojekt Minority Report:) 40%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film sice disponuje solidním hereckým obsazením a byť poněkud otřepaným, přesto stále zajímavým námětem, leč to je (kromě triků) snad vše, co může nabídnout. Gary Sinise i Madeleine Stoweová jsou ve svých rolích jakoby svázaní, paradoxně mě více zaujal Vincent D'Onofrio jako hlavní záporná (?) postava, jehož motivaci se dá věřit přece jen víc ("obětovali jsme deset, ale zachránili deset tisíc"). Tato lehce nadprůměrná sci-fi sice asi nebude patřit mezi perly svého žánru, ale fandy vědecké fantastiky snad aspoň trochu potěší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $6,285,176Tržby Celosvetovo $8,145,549║ armádne kostými vypozičané z Vesmírnej pechoty ale to by nevadilo, skôr jednoduchosť prevedenia, ktoré vôbec nestrhne, niektoré momentky fajn ale ako celok ničím zvláštne, bližšie to má k nejakej seriálovej epizódke než ku kinofilmu /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hloupost, která vás na konci chce opravdu “nečekaně“ překvapit. Na druhou stranu podobných sci-fi nikdy není dost, ale to ocení jen fanoušci žánru a to jen v minimálním množství. Je tu hromada zbytečností a hloupé vaty v jinak zajímavém světě s nápadem. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o pronásledovaném člověku zabalený do hávu sci-fi. Zajímé je, že až do konce divák neví, zda je hlavní hrdina skutečně vinen či ne. Tento sice již stokrát viděný, ale vděčný námět by si ale zasloužil lepší zpracování. Hlavní problém je nepřehlednost mnoha scén. Akční scény jsou stříhány tak podivně, že se v nich těžko člověk vyzná, navíc se většina děje odehrává v tmavém prostředí a tím se přehlednost stává ještě menší. Hudba Marka Ishama je vyloženě otravná, Gary Sinise je jen průměrný stejně jako další herci. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nebýt <3 Sinise, nepustila bych. Nakonec ale ani moc nenudilo a nějaké zabité sychravé nedělní odpoledne by to klidně sneslo znova. Třetí hvězda za konec a polonahého Garyho. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tady bych svaloval vinu na scénáristu a režiséra. S velmi dobře poskládaným hereckým obsazením šlo určitě dostat Impostora výš než jen do rozpačitého podprůměru. Pointa příběhu je bohužel natolik jednoznačná, že případné druhé zhlédnutí téměř nepřipadá v úvahu a stává se zbytečností, přestože základní myšlenka byla víc než solidní. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Knihy a povídky Philipa K. Dicka zbožňuju, ale IMPOSTOR není příliš uspokojívý. Dickův námět je jako vždy dost originální a zajímavý, problém je provedení. Kdyby byl IMPOSTOR ryze televizní snímek nebo třeba jen část nějakého seriálu, bylo by to mnohem uspokojivější. Chybí tomu rysy velkolepé sci-fi, ale bohužel i decentnost netradičního thrilleru se sci-fi zápletkou. Gary Sinise příliš neboduje, Madeleine Stowe je tu tolik upozaděná, že se ani nemusí snažit, jen z Vincenta D´Onofria je tu cítit to přesvedčení ... Nemohu říct zklámaní (i když uznejme že Dick by si zasloužil víc Blade Runnerů), ale spíš jen tuctovka, která se hodí spíš do tv a půjčoven. Dávam 2 a půl! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem docela zajímavý sci-fi thriller, kde nakonec nic není tak, jak se navenek zdá. Přes vcelku rutinní režii má film atmosféru, postapokalyptický svět bez slunce a lidských práv je pojednán velmi věrohodně a nebýt té až možná zbytečně zdůrazněné (ve vztahu k předloze Philipa K. Dicka) mimozemšťanské zápletky, byla by to vlastně spíše jakási >lidskoprávní< sci-fi o muži na útěku, obviněném bez dostatečných důkazů a bez rozsudku odsouzeném k smrti a o jeho marné snaze o dokázání "neviny"... Tři a půl hvězdičky za film, ale za toho >trpícího< Garyho Sinise a výborně vypointovaný závěr nakonec zaokrouhleno nahoru... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi tak posledních 10 minut už jsem se u toho dost nudil a spíš jsem myslel na to, kolik tomu zde udělim hvězdiček. No byl jsem rozhodnutej, že dám 2, ale úplnej konec mě překvapil a to hned 2× během asi 1 minuty, takže nakonec dávám 3. Ale jsou to spíš slabší 3 hvězdičky... Jinak hodně mi to připomínalo Blade runnera. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrné sci-fi, které opět využívá oblíbený motiv Philipa K. Dicka, velmi podobný Blade Runnerovi. Jeho kvalit ani vzdáleně nedosahuje, skutečně to není nic převrátného. Naštěstí je to svižně natočené, má to spád. Přesto, režie mohla být trochu lepší, o scénáři ani nemluvě. 65% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tragické sci-fi s výborným námetom, ktorý žial Fleder absolútne nezvládol a prakticky na všetkých frontoch je to jedno veľké utpenie. Najhoršia adaptácia Philipa K.Dicka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se všichni budou odkazovat na autora zlověstných románů Philipa K. Dicka a otírat se o tvůrce, co všechno zprasili. Viděl jsem nicméně větší průšvihy, takže tenhle pokus svézt se na tehdejší vlně paranoidních kousků, které tahají diváka za nos, není úplně špatný. Postupně si odškrtáváme, co by asi takové temné sci-fi mělo obsahovat, jenže solidní atmosféry nebo akce je málo, klišé a nelogických momentů naopak až moc. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Celý čas to bolo o naháňaní Garyho Siniseho. Trochu to pripomínalo "Utečenca" - ale to bolo jediné, čím boli tieto dve snímky podobné. Impostor mal plytší scenár a nedotiahnuté scény. Tri hviezdičky sú hlavne za záver, ktorý bol vydarený.... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, slabý scenár, skvelá réžia, efekty v pohode a príjemné obsadenie. Ak máte radi sci-fi a P. K. Dicka urcite si to pozrite. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Gary Gary, co jsi to udělal? Takový výborný herec, a zahodit se s tak průměrnou scifárnou! Není to nejhorší, příběh je vcelku stravitelný, ale to zpracování, kulisy, a režie jsou děs běs. Zvýraznění červených odstínů nicméně chválím, to se mi líbilo... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna nejlépe zfilmovaný P. K. Dick. Co na tom, že závěr umí mrazivě překvapit, když se do té doby divák slušně nudí. Béčkové provedení a bohužel v tom hraje Gary Sinise. 40% ()

Reklama

Reklama