Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léto roku 1945. Svět sezačíná radovat z konce války. V této době přichází mladý důstojník Voloďa Šaranov (V. Kunikin) k MUR (Moskevská kriminální policie). Je přidělen ke kapitánovi Želgovovi (V. Vysockij) a jeho skupině, která se zabývá organizovaným zločinem. V městě právě řádí gang Černé kočky. Banda se jmenuje se podle malby, kterou vždy zanechají na místě činu. Šaranov se za nedlouho stává Želgovovo pravou rukou ... (bedlak)

(více)

Recenze (8)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá kriminálka je postavená na neuvěřitelném charismatu Vysockého, který opravdu válí v různých polohách. Ale fungovala by zřejmě i bez něj. Schema tak trochu okopírovali naši soudruzi, kteří dávali dohromady Majora Zemana, jen se jim to až tak dobře nepovedlo. Těsně po válce se z fronty vrací kdekdo, i ti, kteří zvlčeli a se zbraní v ruce provozují gangy. Na ně je v Moskvě zřízeno speciální oddělení MUR pro boj s organizovaným zločinem. Přichází sem také z fronty mladé ucho. Velitel se chová velmi přátelsky, bere ho pod svá ochranná křídla, a pomalu ho zbavuje nevinnosti, o čem policejní práce je. Tu a tam musí jít idealismus stranou, ač se zuby nehty brání opaku. Víš, chlapče, ve válce to bylo jasné, zajal jsi někoho v cizí uniformě, tak byl vinen. Ale tady jsou to občané, a mají svá práva, dokud jim nedokážeš vinu. Ale někdy se tomu dá trochu pomoci. Do toho se připlétá vyšetřování napohled nesouvisejících vražd, za jejichž vedení je velitel tu a tam na koberečku (že politické zadání je jasné, soustředit se na gangy). Seriál nabitý akcí, překvapivě věrohodnou a brutální, dokonce u scény v tančírně mi poklesla čelist, že něco tak syrového jsem viděl v produkci SSSR a nikoli v nějakém Dirty Harry. Dobové reálie a drobné detailíky z poválečné reality (sehnat cukr je svátek, tak se jí nasypaný na chlebu...) úplně skvělé... Tak 80% kriminálka a 20% příběhovka ze starého SSSR. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jak mě Voloďa vždy válcoval svými písněmi, tak výběrem filmů, v nichž hrál, to bylo právě naopak. Tenhle miniseriál je v té mizérii celkem nadprůměrný, sovětský Moulin vyšetřuje zločiny hříšných lidí města moskevského. Každý díl končí v napínavém okamžiku, aby správně nalákal diváka na ten následující. Vysocký je v roli kapitána kriminálky přesvědčivý, má šarm, dokáže jít s buldočí zarputilostí za odhalením zločinců, umí být laskavý k podřízeným, zkrátka je to sympaťák každým coulem. Nejsem zatížena nostalgickými vzpomínkami na tento seriál, takže bohužel vidím i to, jak třeba druhý díl oproti prvnímu nesmírně ztratil tempo. Bohužel je to dáno množstvím Vysockého, který zde působí jako ta nejlepší ingredience, bez něj je to nezáživné banální krimi. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nedávno se mi dostala do rukou kniha Arkadije a Georgije Vajnerových, která posloužila jako předloha pro tento (v originále stejnojmenný) seriál a já zjistil, že jsem ho zde opomněl ohodnotit, což tímto napravuji. Ve své době to byla solidní, poměrně akční podívaná, kterou kromě dobrého vystižení atmosféry poválečné Moskvy ozdobila i řada nadprůměrných hereckých výkonů. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......myslím,že toto často nebolo v televízii - ono také zvláštne - síce ako nejaký dobrodružný seriál to bolo v tej dobe (keď toho bolo ako šafránu)  vítané u nás i iste v ZSSR ,ale zasa Sovietsky zväz tesne  po voje a také problémy? lúpeže,vraždy,organizovaný zločin.... - keď skoro všetky filmy alebo seriály v tej dobe  boli len o budovaní a radosti z povojnových časov toto sa dialo v krajine hlavného víťaza II.svetovej vojny ?...myslím,že to tak nejako pomaly vyšumelo v našej - československej- tv. K serálu - ok ako raritka - dobrý dabing,klasicky rozvláčne,ale prečo nie....inak to povojnové bolo dobre navodené aj keď bolo toho exteriérovo pomenej a tak dietne - skôr zábery zospodu nahor napr.na kostol, budovu,aby sa vyhla kamera tomu čo sa deje na ulici reálne.... tri hviezdy .... ()

tuntavala 

všechny recenze uživatele

Место встречи изменить нельзя-фраза, которая каждому, кто выростал в СССР, очень знакома. ()

JJezek 

všechny recenze uživatele

Vlastně těžko říct, co na tom je dobře. Toporný herecký výkony, podivné vybudování děje, scény, které děj vlastně vůbec nerozvíjejí. Dějově by to asi stačilo na celovečerní filmy nebo 2-3 díly.  No a hlavně Žeglov. Vychcánek, kterých je po českých hospodách tři do tuctu - na frontu nešel, nakvartýroval se do bytu svýho podřízenýho, ale to mu nebrání dávat moralizátorský proslovy a zároveň dělat protiprávní podrazy na zadržené nebo podrazy na podřízené (složka Šarapova). Mnohem líp tam vychází Šarapov, narozdíl od nadřízeného čestný člověk, který chce zatknout opravdového viníka, který bohužel naletěl podvodníkovi. ()

kolacky 

všechny recenze uživatele

Komu se to v r. 1980 ve věku dvaceti let nelíbilo, ať zvedne ruku... nikdo, výborně. Ať chce jak chce tendenční, charisma Voloďky Vysockého s mladými mlátilo o zem, to se nedá popřít! ()

Reklama

Reklama