Reklama

Reklama

Pippi na útěku

  • Švédsko På rymmen med Pippi Långstrump (více)

Obsahy(1)

Filmy o Pippi těží hlavně z přirozeného a mimořádně spontánního projevu představitelky hlavní role (Inger Nilssonová). Diváky okamžitě zaujalo nemožné děvčátko se zrzavými vlasy, které jednoho dne přijede na tečkovaném koni do švédského městečka a nastěhuje se do vily Vilekuly. Tam žije nejen se svým koněm, ale i s opičkou panem Nilsonem. Brzy se skamarádí s Tomem a Anničkou a společně prožívají několik brodružství. Jejich kousky trpí především slečna Rosenblomová, která by Pippi najraději dala do dětského domova. V další části Tommy a Annička utečou z domu. Pippi musí překonat sérii různých překážek, aby je zachránila a dokázala opět sjednotit jejich úžasnou rodinu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Pippi s přáteli ve venkovských exteriérech. Absence původních příběhů je znát a postavení příběhu na trikových záběrech dávného střihu přes Hellbomův smysl pro tempo příliš neohromí. Dětské 2-3* ()

Reklama

PROTIVETRU 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť film ktorí je určený prednostne pre diváka ktorí ho s najväčšou pravdepodobnosťou nepôjde na čsfd ohviezdovať, ale kedže viem že som to svojho času úplne žral, tak za 5. Pippi je skvelá rozprávka plná zaujímavých dobrodružstiev a zážitkov ktoré by detský divák chcel sám zažiť a táto časť bola moja obľúbená doteraz si pamätám na Konrádove superlepidlo. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

"Tak abyste věděli, utekli jsme z domova, protože jsme to tam už nemohli vydržet. Museli jsme si pořád mýt uši a čistit zuby." - žádný výrok neodrazí dětské vidění lépe. Ačkoli je Pippi nesmrtelná a její dobrodružství s přitroublými kamarády nezapomenutelné, už jí zkrátka nemohu tolik přijít na chuť jako kdysi. Prostě už nejsem takové dítě. :-) 75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Protože byl dům, který představoval Villa Villekulla, prodán a zahrada byla zrušena, museli filmaři použít pro natáčení exteriérů pouze model. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve Visby na ostrově Gotland a Stenhamra nedaleko Stockholmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama