Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mexicko-americké hranici zastaví policisté dodávku pašeráků lidí. Záhadný agent K mezi zadrženými imigranty objeví mimozemšťana. Když se tvor pokusí uprchnout, zastřelí ho speciální zbraní. S kolegou D pečlivě zamaskují stopy a policistům vymažou vzpomínky. Mladý černoch James Edwards, který slouží u newyorské policie, pronásleduje zločince, který se ho těsně předtím, než spáchá sebevraždu, pokusí varovat. Na Zemi přichází brouk a světu hrozí nebezpečí. Poblíž opuštěné farmy přistane létající talíř. Jeho pilot zabije buranského farmáře Edgara a navlékne si jeho kůži. Agent K se setká s Jamesem a pozve ho na konkurz. Ten si díky nestandardnímu přístupu k řešení úkolů vede nejlépe a nakonec přijme nabídku nastoupit u tajné vládní organizace MiB (Muži v černém), která monitoruje pohyb mimozemšťanů. Stává se agentem J v době, kdy se celá planeta ocitá uprostřed krize. Byla uloupena galaxie Arquillianců, po níž pase i mimozemšťan z nebezpečné rasy brouků. Arquillianci hrozí, že pokud nebude vrácena v termínu, zničí celou Zemi. K a J po ukradené galaxii i broukovi pátrají. Zabaví jeho létající talíř, vetřelec jim však unikne. Když se brouk zbaví Edgarovy kůže a stane proti K a J ve své skutečné podobě, je zřejmé, že půjde o velmi nerovný souboj. Jenže v sázce je osud celé planety! (TV Nova)

(více)

Recenze (690)

golfista 

všechny recenze uživatele

Mediálně nafouknutá bublina MiB nebyla vůbec špatná. Dvojici T.L.Jones a W. Smith to sedí a navíc nádherná Linda Fiorentino, výborné triky, spousta vtípků, zkrátka dobrá zábava. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná a nápaditá hříčka, která neurazí a když se chcete bavit a máte rádi sci-fi, tak se pravděpodobně bavit budete. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film je to opravdu hodně povedený, ale při druhém zhlédnutí až neuvěřitelně zdlouhavý (úvod, některé pasáže ve filmu). Co se týče sci-fi komedií, určitě se jedná o jednu z nejlepších v posledních letech, ale to nutně neznamená čtyři hvězdičky. Zůstávám na velice solidních třech... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem to jednou, přišlo mi to vtipné a svěží a originální a nechci to vidět potřetí. 65% Zajímavé komentáře: tron, Cornon, Bilky ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Spousty hlášek a humorných scén a fakt vychytanejch mimozemšťanů.Teda taky uměj mejdla ne že ne ! No a Linda zase po dlouhé době na plátně to vše pro mě dělá velmi příjemný zážitek.Ale hodně mužů v černém bylo taky na mých tanečních, takže mistr byl asi taky vesmírnej šmejd, no vesmírnej možná ne. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když se člověk baví, proč by mělo být něco špatně? Luční cvrček všechno vyhraje a co ne to J doběhne a možná, že i zapršej černoši. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I po druhém či třetím zhlédnutí se na to stále ještě dá koukat a dobře se bavit. Vtipná, místy dokonce hodně vtipná sci-fi komedie, sice bez náznaku jakéhokoliv přesahu k čemukoliv výjimečnému a nezapomenutelnému, ale alespoň ústřední dvojice hrdinů má šmrnc a přívažek nadčasovosti. Planetární (i když velmi lokálně, čistě americky, pojatá - svět rovná se Amerika) konkurence nejen federálnímu úřadu FBI, ale možná dokonce i samému agentu 007... Podobné filmy: Muži v černém 2, Krotitelé duchů, Mars útočí! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější vypořádání se s tolik oblíbenými konspiračními teoriemi na všechny způsoby. To, že se v amerických filmech svět zmenšuje na území USA, je stará známá věc. Ale, aby se svět scvrknul jenom na samotný Manhattan, je už dost silná nadsázka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Men in Black ,2. We Just Wanna Party with You ,3. I'm Feelin' You ,4. Dah Dee Dah (Sexy Thing) ,5. Just Cruisin' ,6. The 'Notic ,7. Make You Happy ,8. Escobar '97 ,9. Erotik City ,10. Same Ol' Thing ,11. Killing Time ,12. Waiting for Love ,13. Chanel No. Fever ,14. Some Cow Fonque (More Tea, Vicar?) ,15. Men in Black Main Theme ,16. Men in Black Closing Theme , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vtipná a nápaditá sci-fi jízda, kde vše stojí a padá s chemií mrzouta Jonese a pohodáře Smithe. To je také důvod, proč další projekce díky hluchým místům občas nepříjemně klopýtají. Dětská senzace, kterou trochu hryže čas. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bol som na tom v kine ako 16-ročný. Dokonalý vek na takýto film. Napriek tomu ma to nikdy nebavilo (na rozdiel od dvojky). Nechápem pozoruhodnému komerčnému úspechu Mužov v čiernom, ale tak to bolo, vtedy to proste každý "musel" vidieť v kine. Smithovu pesničku rádiá hrali nonstop. Pre mňa to však už vtedy bola len priemerná akčná sci-fi komédia. Má ťažkopádnu, nevzhľadnú televíznu akciu, zato ponúka humor, ktorý sa prejavuje tým, že tu skoro žiadny nie je (znova: na rozdiel od krásne wtf dvojky). Snáď len masky stoja za niečo, ale napríklad titulné monštrum je s tvárou Vincenta D´Onofria (OLOVENÁ VESTA, ED WOOD) otrasné. Najlepšie postavičky (šváby, Zed, buldog) sa len mihnú (opäť: na rozdiel od báječnej dvojky). Príbeh nestojí za veľa a chémiu medzi Tommym Lee Jonesom a Willom Smithom budete hľadať dlho (možno nájdete, možno nie, ťažko povedať). Ten rok sa naozaj nemal čím pochváliť: SOPKA, STRATENÝ SVET: JURSKÝ PARK, NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ 2... všetko zle. Keby neprišiel istý film Johna Woo, tak ozaj bieda Rozpočet 90 miliónov, celosvetová tržba úchvatných 589. Napriek tomu sa sequel dostavil až o 5 rokov neskôr. Kino Považan NMnV 1997 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadprumernej popcorn, nic vic, nic min. Dvojice Smith - Jones je v pohode a nektery dialogy jsou fakt vtipny (Elvis je mrtvej. Neni, jen se vratil na svou planetu). Pribeh je taky docela slusnej, zadny zdrzovani, furt se neco deje a triky jsou nadprumerny (teda krome par mimozemstanu, ktery vypadaj jak gumovy). Celkove to je jedna z lepsich sci-fi komedii poslednich let a vyborna oddychovka. ()

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

02.12.2016

První filmový Jump Street stál 42 milionů dolarů a vydělal 201 milionů. Dvojka pak vyšla na rovných 50 a utržila 331, což je jasný důkaz, že studio Sony narazilo zlatou žílu. Jak ale možná víte,… (více)

Jump Street vs. Muži v černém

Jump Street vs. Muži v černém

06.03.2016

Když se na konci roku 2014 začalo mluvit o crossoveru Jump Streetu a Mužů v černém, všichni to brali jako podivný vtip. Záhy se ale ukázalo, že je tenhle koncept reálně ve hře, protože by jím studio… (více)

V Sony chystají nové Muže v černém

V Sony chystají nové Muže v černém

25.09.2015

První Muži v černém byli blesk z čistého nebe, dvojka ale takový úspěch nezaznamenala. Na trojku se tudíž čekalo 10 let, a když v roce 2012 konečně dorazila, byl to docela zázračný hit. Studio Sony… (více)

Reklama

Reklama