Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mexicko-americké hranici zastaví policisté dodávku pašeráků lidí. Záhadný agent K mezi zadrženými imigranty objeví mimozemšťana. Když se tvor pokusí uprchnout, zastřelí ho speciální zbraní. S kolegou D pečlivě zamaskují stopy a policistům vymažou vzpomínky. Mladý černoch James Edwards, který slouží u newyorské policie, pronásleduje zločince, který se ho těsně předtím, než spáchá sebevraždu, pokusí varovat. Na Zemi přichází brouk a světu hrozí nebezpečí. Poblíž opuštěné farmy přistane létající talíř. Jeho pilot zabije buranského farmáře Edgara a navlékne si jeho kůži. Agent K se setká s Jamesem a pozve ho na konkurz. Ten si díky nestandardnímu přístupu k řešení úkolů vede nejlépe a nakonec přijme nabídku nastoupit u tajné vládní organizace MiB (Muži v černém), která monitoruje pohyb mimozemšťanů. Stává se agentem J v době, kdy se celá planeta ocitá uprostřed krize. Byla uloupena galaxie Arquillianců, po níž pase i mimozemšťan z nebezpečné rasy brouků. Arquillianci hrozí, že pokud nebude vrácena v termínu, zničí celou Zemi. K a J po ukradené galaxii i broukovi pátrají. Zabaví jeho létající talíř, vetřelec jim však unikne. Když se brouk zbaví Edgarovy kůže a stane proti K a J ve své skutečné podobě, je zřejmé, že půjde o velmi nerovný souboj. Jenže v sázce je osud celé planety! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Veľmi príjemné prekvapenie s dobrým vizuálnym prevedením, výbornými trikmi, štandardne solídnym Tommy Lee Jonesom a nečakane cool Willom Smithom. O to viac vás zamrzí odfláknutý koniec, ktorý si na jednej strane čo do akčnosti nezadá so zvyškom filmu, ale po inteligentnom nadhľade už nie je ani chýru, ani slychu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I po druhém či třetím zhlédnutí se na to stále ještě dá koukat a dobře se bavit. Vtipná, místy dokonce hodně vtipná sci-fi komedie, sice bez náznaku jakéhokoliv přesahu k čemukoliv výjimečnému a nezapomenutelnému, ale alespoň ústřední dvojice hrdinů má šmrnc a přívažek nadčasovosti. Planetární (i když velmi lokálně, čistě americky, pojatá - svět rovná se Amerika) konkurence nejen federálnímu úřadu FBI, ale možná dokonce i samému agentu 007... Podobné filmy: Muži v černém 2, Krotitelé duchů, Mars útočí! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když u vás dojde k setkání třetího druhu s mimozemským návštěvníkem, uděláte nejlíp, když se obrátíte na agenty "J" a "K". Elegantní afroameričan a stárnoucí bručoun si budou vědět rady v každé vypjaté situaci s vesmírnými kreaturami. Dvojice Will Smith a Tommy Lee Jones funguje a jejich vzájemné špičkování je do jisté míry i zábavné. Film nepřišel s nejlepším scénářem. Digitální triky v dnešní době už působí celkem dýchavičným dojmem a nejednou jsem měl pocit, že film je právě tady jen od jejich prezentace. Neškodilo by vyhrát si více s příběhem, který tak nějak zaostává a dnes již v neoslnivé trikové stránce se postupně ztrácí. Film se stal hitem, ale nebavil jsem se u něj až tak mimozemsky. 40% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krotitelia duchov pre 90. roky. Bývalý kameraman bratov Coenovcov bol po úspechoch s Adamsovou rodinou a satirou Get Shorty! pri režijnej chuti. Jeho komiksová adaptácia nemá so svojou relatívne vážnou predlohou takmer nič spoločné a vydáva sa vlastnou cestou. Supertajná organizácia MIB je snom každého konšpirátora a hlavne zdrojom veľmi slušnej zábavy. Aj napriek nie úplne využitému potenciálu si film získal obrovské množstvo fanúšikov a jeho obľubu nedokázali zničiť ani menej vydarené pokračovania. Will Smith a Tommy Lee Jones v najlepšej forme sú spolu s chytľavým námetom najväčším tromfom tejto rodinnej popcornovky. Držiteľ Oscara za masky a ďalších dvoch nominácií. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Výborná popkornovka, možná vůbec nejlepší, jaká byla v rámci sci-fi kdy stvořena. Tommy Lee Jones představuje protřelou zkušenost, která se opírá o přísný řád a léta praxe, zatímco Will Smith překypuje mladistvím entuziasmem a nebojí se za to pořádně vzít. Oba dohromady jsou pak zárukou prvotřídní zábavy a úderných fórků, které můžu opravdu vždycky a všude. Originální námět je jim postavený přesně na tělo a Sonnenfeld ho dokázal zpracovat takovým způsobem, který prostě musí přitáhnout lidi do kina- humor, spousta akce a pekelně vydařená vizuální stránka. Ovšem to, co předvedl pan režisér ve dvojce, je vyloženě zločin. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Ochránci zvířat bedlivě střežili, zda při filmování nebylo ublíženo žádnému zvířeti, včetně švábů. Když tedy některý z agentů rozšlapává šváby, ve skutečnosti dupe na sáčky s hořčicí. (NiaWolf)
  • Při natáčení se spotřebovalo téměř 100 litrů modrého slizu. (NiaWolf)
  • Will Smith (J) po přečtení scénáře nechtěl ve filmu hrát, přesvědčila ho jeho žena. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

Jump Street se má vrátit hned dvakrát

02.12.2016

První filmový Jump Street stál 42 milionů dolarů a vydělal 201 milionů. Dvojka pak vyšla na rovných 50 a utržila 331, což je jasný důkaz, že studio Sony narazilo zlatou žílu. Jak ale možná víte,… (více)

Jump Street vs. Muži v černém

Jump Street vs. Muži v černém

06.03.2016

Když se na konci roku 2014 začalo mluvit o crossoveru Jump Streetu a Mužů v černém, všichni to brali jako podivný vtip. Záhy se ale ukázalo, že je tenhle koncept reálně ve hře, protože by jím studio… (více)

V Sony chystají nové Muže v černém

V Sony chystají nové Muže v černém

25.09.2015

První Muži v černém byli blesk z čistého nebe, dvojka ale takový úspěch nezaznamenala. Na trojku se tudíž čekalo 10 let, a když v roce 2012 konečně dorazila, byl to docela zázračný hit. Studio Sony… (více)

Reklama

Reklama