Reklama

Reklama

Platinová párty v Buckinghamském paláci

(koncert)
  • Česko Platinové výročí královny Alžběty II. (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Její Veličenstvo královna Alžběta II. se 6. února letošního roku stala prvním britským monarchou, jenž oslavil 70 let služby lidu Spojeného království. Velkolepé oslavy byly naplánovány na první červnový víkend. Největší pozornost si vysloužil velkolepý koncert, pořádaný 4. června v Buckinghamském paláci. Na pódiích vystoupili umělci z celého světa – Diana Ross, Queen + Adam Lambert, Alicia Keys, Duran Duran, Hans Zimmer, Ella Eyre, George Ezra nebo Andrea Bocelli. Publikum si rovněž vychutnalo předem nahrané vystoupení Eltona Johna, který je momentálně na evropském turné. Mezi gratulanty nechyběli ani režisér Sir David Attenborough, sportovci Emma Raducanuová či David Beckham nebo herci Stephen Fry a Dame Julie Andrewsová. Z celkového počtu 22 tisíc vydaných vstupenek bylo 10 tisíc přiděleno zájemcům ve veřejném losování a více než 7 500 vstupenek bylo rozdáno klíčovým spolupracovníkům, příslušníkům ozbrojených sil, dobrovolníkům a charitativním organizacím. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to, ač některé výstupy samozřejmě méně, než jiné, ale jako celek je tahle oslava veliký zážitek. Paddington, Charlesův proslov, Queeni, Fantom opery a mnohem více parádnějších výstupů dalece přebíjejí ty, které jsou slabší (a těch je také mnohem méně, což je samozřejmě pouze můj osobní názor). Neskutečná párty s velmi příjmenou energií a povedenou dramaturgií, skutečně se to povedlo a nic tam není navíc. 90%. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Každému nemusí asi sedět ta britská adorace královské rodiny téměř děj se co děj či spíš tomu neskrývanému obdivu až posedlosti v našich končinách nemusí každý zcela porozumět. Na téhle párty se také člověk přesvědčí, kolik toho asi musí být často upravováno v rámci studiových nahrávek některých větších či menších hitů (naživo se ty tóny mimo zazpívané ztrácí hůře, no)... Na druhou stranu si na tomto velkém koncertu užijete spoustu skvělých čísel, jde z toho velice příjemná energie, díky které nakonec až tak nevadí, když občas někdo zapěje trošku falešně (a také chápu, že je to mnohdy i ozvučením, že ten zpěvák za to vlastně asi tak úplně nemůže). A i ty odkazy na královnu, vsunutí různých jejích promluv či blahopřání různých osobností jsou provedeny mile, upřímně, důstojně. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Britové umí slavit a umí si to užít. Opulentní výprava a kostýmy, úchvatná pěvecká a taneční vystoupení. Líbil se mi Charlesův proslov a Paddington. Trochu dlouhé a místy nudné (to když rytmy nelahodily mému uchu). ()

Reklama

Reklama