Reklama

Reklama

Volný jako vítr

  • Kanada Brother of the Wind
Kanada / USA, 1973, 88 min

Režie:

Dick Robinson

Scénář:

John C. Champion

Hudba:

Gene Kauer

Obsahy(1)

Obdivuhodný příběh stárnoucího muže, který po smrti své manželky se uchýlí do samoty kraje Skalistých hor. Zde nachází smysl dalšího bytí. Nalezne tam sice drsnou, ale o to více překrásnou divočinu. Záhy se ujme čtyř mladých vlčat... (tahit)

Recenze (4)

tahit 

všechny recenze uživatele

Rozmanitost přírodních krás Severní Ameriky je v tomto příběhu nevyčerpatelná. Symbióza vztahu a přátelství ke zvířatům nemohla být lepé ztvárněna. Režisér tohoto filmu Dick Robinson zahrál tuto jedinou a hlavní postavu přímo grandiózně. Kvalita tohoto příběhu vzbuzuje úžas a dále spočívá v tom, že teprve tady se může mluvit o dokonalé lásce ke zvířatům. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

4a1 nostalgická..Tenhle příběh samotářského muže, který se postará o čtyři osiřelé vlky mě jako kluka absolutně dostal.. Ano.. a nádherná titulní píseň... ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Jestli se nemýlím tak je to dobrodružný film o zálesákovi a vlku. Závěr je dost hustej a hlavně si matně pamatuji nádhernou hudbu a titulní píseň. ()

Udet 

všechny recenze uživatele

..ježíši, jak moc rád bych to zase chtěl vidět.. ..snad nejkrásnější příběh o člověku a zvířatech co jsem viděl, lvici Elsu nevyjímaje.. ..nádherná kanadská divočina, starý trapper starající se o čtyři osiřelá vlčata, jejich hry, růst, dospívání.. ..opět jeden z filmů ve kterých se téměř nemluví a přesto má hodně co říct. Napadá mi podobný ekvivalent, leč z druhé strany železné opony- a to ruská Cesta nezištné lásky. Oba mají stejný námět i děj a oba jsou stejně povedené. A stejné poselství- lásku dovede zvíře vděčně a nezištně oplatit, leč člověk často nikoliv. V tomto filmu čtyřnozí přátelé svému lidskému příteli dokonce zachrání život- na medvěda, který napadl jejich pána zuřivě zaůtočí a zaženou jej na ůtěk.. ..krásný film který potěší každého milovníka zvířat a divoké přírody.. ..snad někdo potěší i mne a třeba zařadí do vysílání nebo někam pověsí na net.. ()

Reklama

Reklama