Reklama

Reklama

Inspektor Taggart - Série 4 (1988) (série)


Kořeny zla (S04E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Root of Evil

Obsahy(1)

1. část: Taggart poněkud trpí návštěvou jedné z tetiček, brzy má však mít mnohem závažnější starosti. V ucpaném městském kanále je nalezena useknutá lidská hlava a mrtvý je záhy identifikován jako Willie Lomax, nechvalně známý lichvář. Willie měl dva bratry, Micka, který se rovněž živí lichvou a Kena, jenž z brutálního činu podezírá Franka Bella, jiného lichváře, který se s Williem přetahoval o klienty. Potenciálních podezřelých je ale mnohem více. Ve Willieho knize pohledávek Taggart s Jardinem objevují více než 220 jmen.
2. část: Taggart a Jardine vyšetřují brutální vraždu Willieho Lomaxe, lichváře z Glasgow. Z činu podezírali konkurenčního lichváře Franka Bella. Ten ale dříve, než si s ním stačili promluvit, zahynul při výbuchu bomby nastražené v jeho autě. K tomuto činu měl nejsilnější motiv Willieho bratr Mick, na inkriminovanou dobu má ale alibi. Celou noc trávil se svým synem Davidem, který za ním přijel z Edinburghu, kde žije u otčíma Billa Shirese. Policie také pátrá po majiteli zakrváceného kapesníku, nalezeného na místě Lomaxovy vraždy. A prošetřuje krádež sekyry, která zmizela z divadla, kde uvádějí hru o proslulé vražedkyni Lizzii Bordenové.
3. část: Po Williem Lomaxovi a Franku Bellovi byl v Glasgow zavražděn již třetí lichvář, Willieho bratr Mick. Superintendant McVittie se obává, že by si veřejnost z neznámého vraha mohla udělat jakéhosi lidového hrdinu, a žádá výsledky. Taggart svou pozornost soustředí na Helenu, ženu Kena Lomaxe, jediného žijícího z bratrů Lomaxových. Jardine mezitím sleduje Julii Adamsonovou, která v divadle hraje proslulou vražedkyni Lizzii Bordenovou a s Helenou se prokazatelně zná. Je zřejmé, že obě ženy vědí více, než jsou ochotné říci. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět opět luxusní, linka z Taggartova osobního života opět skvěle vytěžena, herci samozřejmě opět fantastičtí, atmosféra a hudba skvělá... ale všechno to už zase troskotá na výsledku, který vyšel z námětu. V porovnání s jinými díly je tenhle prostě naprosto průměrný a ve výsledku není zajímavý snad vůbec ničím. Ty třídílné příběhy jsou občas docela boj a tohle je jeden z těch případů, kdy by to asi mohlo utíkat i líp. 60 %. ()

Reklama

Reklama