Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. část: Při stavbě silnice odkryjí stavební stroje dvě lidské lebky. Inspektor Taggart doufá, že se jedná o římské pozůstatky, vždyť archeologické naleziště se nachází hned za kopcem, doktor Andrews to ale vyvrací. Jednak Římané své mrtvé spalovali a hlavně jim před pohřbem nevylamovali zuby. Kdepak, tohle spíš vypadá na něčí soukromé pohřebiště. Jednou z mrtvých by mohla být dcera květinářky Annie Gilmourové, která zmizela téměř na den přesně před čtyřmi roky. Lebky odnesou na univerzitu profesorovi Huttonovi, odborníkovi na rekonstrukci obličejů a hned tu noc se je někdo pokusí ukrást. Vrah již tedy o nálezu musí vědět. Mezitím dochází v laboratoři farmaceutické firmy Casco, kde doktor Nielson a jeho asistentka Christine Grayová vyvíjejí nové léky z hadího jedu, k zdánlivě nesouvisející krádeži několika jedovatých hadů a pavouků.
2. část: Inspektor Taggart a seržant Jardine vyšetřují nález dvou ženských koster, z nichž jedna by mohla patřit Janet, dceři květinářky Annie Gilmourové, pohřešované už čtyři roky. Při identifikaci ostatků pomáhá rekonstrukce obličeje metodou, kterou vyvinul profesor Peter Hutton. Pachatel tomu ovšem chce zabránit a pošle profesorovi poštou jedovatého pavouka. Hutton po jeho kousnutí umírá. A zatímco se Taggart pokouší nalézt spojitost mezi výzkumem ve farmaceutické firmě Casco – z jejíž laboratoře byl pavouk ještě společně s několika jedovatými hady ukraden – a Janet Gilmourovou, dochází k dalšímu vražednému útoku.
3. část: Taggart a Jardine vyšetřují nález dvou ženských koster. S identifikací ostatků policii pomáhal profesor Hutton, který vyvinul speciální metodu rekonstrukce obličeje z lebky. Poté, co byl zavražděn s pomocí jedovatého pavouka, ukradeného z laboratoře farmaceutické společnosti Casco, práci dokončuje jeho asistent Carl Young. A skutečně se potvrzuje, že jednou z mrtvých žen byla již čtyři roky pohřešovaná Janet Gilmourová. Stále se ale nepodařilo zjistit žádnou souvislost mezi ní a farmaceutickým výzkumem. A mezitím umírají další lidé. Po profesoru Nielsonovi se obětí černé mamby stává i jeho asistentka Christine Grayová. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásné. Ono to fakt bylo o hadech, to musím ocenit. Opět výtečná zápletka, opět skvěle provedená. Skvělí herci (zejména představitel vraha), skvělá atmosféra, Případ opět zabral dvě a půl hodiny, ty ale tentokrát utekly jako voda. Obzvlášť třetí část byla výtečná. Tohle za ten čas stojí! ()

Reklama

Reklama