Reklama

Reklama

Inspektor Taggart - Série 8 (1992) (série)


Mechanik (S08E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Ring of Deceit

Obsahy(1)

V jižní části Glasgowa řádí nebezpečný násilník, který děsí všechny ženy ve městě. Má na svědomí již čtyři útoky a jeho brutalita se stupňuje. V novinách dostává přezdívku Mechanik, protože svým obětem vždy předtím, než udeří, znepojízdní auto. Další obětí – a první, která byla zavražděna – se stává mladá laborantka Julie Smithová, jejíž tělo je nalezeno na městské skládce. Nebyla ale znásilněna, což neodpovídá zažitému scénáři dosavadních útoků. Případu se intenzivně věnuje ctižádostivá televizní reportérka Alison Bainová, což práci policie nikterak nezjednodušuje. Zároveň sledujeme bratry Richardsonovy, kteří se živí vyvážením odpadu a které si z nějakého důvodu tajně filmuje jejich konkurent Jamie O‘Hare. V další linii vyprávění se seznamujeme s rodinou klenotníka Alberta Newmana, jehož syn Maurice o posledním útoku možná ví víc, než dává najevo. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A po nejslabším dílu přichází naopak jeden z těch vůbec nejlepších. Mimořádně hutná atmosféra, výtečně vystavěná a od začátku až do konce zajímavá zápletka, sympatická stopáž, výteční herci... co víc si přát? Zatím můj nejoblíbenější Taggart. 90 %. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl odvysílala ČT rozdělený na 3 části. Taggart v dabingu Bareše to prostě není ono. Je zavražděno několik žen, firma na odpady vyveze azbest na dětské hřiště a nakonec jeden stařík přizná, že za války tavil po Němce židovské zlato a taky si z toho něco ulil pro sebe. Jak tohle všechno spolu souvisí, kdo se v tom vyzná? ()

Reklama

Reklama