Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediný způsob, jak se poctivě dostat k penězům, našli bratři Newtonovi v poctivě provedených loupežích. A tak než řeknete nitroglycerin vykradou 80 přísně střežených bank od Texasu po Kanadu. Nyní se jejich pozornost soustředila na vlak převážející miliony dolarů ze státních rezerv. Smyčka se však utahuje. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trošku mě šokovala ta naivita při těch loupežích, to fakt teda nedávám, aby uprostřed noci a naprostýho ticha udělala banka bum a Newton boys si za zvuku fanfár šli ládovat váčky aby měli na kafíčko, jednou budiž, ale osmdesátkrát, no tak přátelé trošku dekórum do těch historek by neškodilo. Matt mě tady připomínal Paula Newmana, možná i díky kostýmům. Film sice vysloveně nenudí, ale jako pohlcováka ho nevidím. ()

Porculus 

všechny recenze uživatele

Rozhodne krásny film. Jeho dosť nízke hodnotenia sú pre mňa veľkým prekvapením. Zo začiatku sa mi film zdal byť priemernejší a bez nejakej veľkej výnimočnosti, ale nič mi na ňom vyslovene neprekážalo. Čím ďalej film plynul, tým som mal z neho krajší a krajší pocit a cítil som z neho viac a viac Linklaterovho rukopisu. Herci boli poväčšine veľmi dobrí a Matthew McConaughey a Ethan Hawke absolútni králi. Scenár, réžia aj celkový vizuál na výbornú. V Linklaterovom katalógu je to jednoznačne netradičný počin, okrem iného aj práve tým, že ide o tradičnejšiu filmárčinu a v každom prípade musím hneď po zhliadnutí konštatovať, že filmu absolútne nemám čo vytknúť a v ničom ma nesklamal. Do posledných scén som si myslel, že to bude za štyri hviezdičky, ale nakoniec nemôžem dať inak ako 5. Opäť génius Linklater. *9/10 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - gangsterka je to pro mě nadprůměrná, jelikož mě tenhle žánr nebere a Linklater to naštěstí umí natočit tak zručně, že mě to dokázalo většinu času bavit, ale jinak mi to přijde jako takový příjemný průměr na jedno zhlédnutí, u kterého jsem rád, že jsem ho mohl vidět, ale znovu už nemusím. Asi se na tomhle mém celkovém dojmu podílel hlavně fakt, že celý ten příběh není víc využitý a že končí tam, kde by teprve začal být zajímavý, vzhledem k tomu, jak vše pak s postavami pokračovalo. Kdyby se místo vysvětlovacích titulků rozhodl vše napříč lety ukázat, byl by z toho možná i majstrštyk, ale takhle jsem dlouhou dobu musel přemýšlet nad tím, proč něco takového Linklater vůbec točil. Ale poznat tu je, tak aspoň že tak, na základě hodnocení jsem se obával dalšího průseru ve stylu Fast Food Nation. Linklater ale rozhodně natočil mnohem lepší filmy... 3* ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je zasazen do začátku 19. století do rodiny čtyř bratrů,které nebavilo se dřít kvůli pár dolaru a tak nejotrlejší z nich (Matthew McConaughey) dostal nápad a z bratrů se stali jedny z nejznámějších bankovních lupičů.Jenže jak už to tak býva u lidí tak nikdy neměli dost a na to posléze dojeli.Film má dobrou atmosféru ,která vás vtáhne.Za mě celkově 70 % a čtyři hvězdy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejším nízkým hodnocením musím říct, že se mi tahle loupežní gangsterka hodně líbila a zamlouvala jak svou atmosférou, celkovým pojetím, které přes humornější místa a retro půvab zachovává i rysy vážného kriminálního příběhu dle skutečných událostí, tak hereckými výkony a pojetím postav. Přestože antihrdinové ze zločineckého gangu tu mají v sobě nepopiratelné charisma, připadalo mi, že film se nesnaží za každou cenu navést diváka na jejich stranu a přimět ho k fanděním zločincům a dovede si zachovat odstup, aniž by ztratil při tom na atraktivitě. Tvorba Richarda Linklatera, s nímž jsem tady jako režisérem měl čest úplně poprvé, se má údajně zčásti vyznačovat i neotřelou práci s časem nebo různě časosběrně seskládanými a natočenými příběhy, což se zrovna tady (pokud pominu, že během vyprávně natočeného příběhu z minulosti uteče v jeho průběhu několik let) jaksi neprojevilo v nejvýraznější míře, ale v úplném závěru mě nakonec v tomto směru překvapila i potěšila koláž původních video materiálů se dvěma zločinci po mnoha letech, vyprávějících svou minulost v jedném případě doma na kameru a u druhého přímo v jedné z nejpopulárnějších amerických TV pořadů 70. let u Johnnyho Carsona. To byla fakt velmi pěkná tečka za celým filmem, který si 4 hvězdičky z mé strany tímhle určitě jen více potvrdil, na druhé straně jsem si říkal: škoda, že se v rámci onoho časového rozpětí příběhu vynechalo málem půlstoletí... bylo by totiž fakt zajímavé, sledovat na rozsáhlejší ploše příběh slavných lupičů i po zatčení, jak si odsedí dlouholetý trest, přežijí a nakonec se snad i zařadí do normálního života a popři tom z času na čas někde odvyprávějí nějakou tu dávno zapadlou historku ze svých dobrodružně kriminálních zážitků. [75%] ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama