Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediný způsob, jak se poctivě dostat k penězům, našli bratři Newtonovi v poctivě provedených loupežích. A tak než řeknete nitroglycerin vykradou 80 přísně střežených bank od Texasu po Kanadu. Nyní se jejich pozornost soustředila na vlak převážející miliony dolarů ze státních rezerv. Smyčka se však utahuje. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatická gangsterka, disponujúca slušným hereckým osadenstvom, situovaná do pre tento žáner možno nie celkom typického obdobia medzi skončením epochy divokého západu a začiatkom zlatej éry americkej mafie, postavená na pomerne otrepanom zločineckom príbehu o vydarenej súrodeneckej partičke, ktorej členovia síce nie sú žiadni bezohľadní badboyovia a s trochou nadsádzky by sa dalo povedať, že to vlastne nie sú zlí chlapci, no tak nejak sa im nechce poctivo makať za pár dolárov a tak skĺznu na šikmú plochu z ktorej už niet návratu... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trošku mě šokovala ta naivita při těch loupežích, to fakt teda nedávám, aby uprostřed noci a naprostýho ticha udělala banka bum a Newton boys si za zvuku fanfár šli ládovat váčky aby měli na kafíčko, jednou budiž, ale osmdesátkrát, no tak přátelé trošku dekórum do těch historek by neškodilo. Matt mě tady připomínal Paula Newmana, možná i díky kostýmům. Film sice vysloveně nenudí, ale jako pohlcováka ho nevidím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $10,452,012Tržby Celosvetovo $-║ Slušné obsadenie v otrepanom nezáživnom príbehu. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Trochu nečekaně slabší průměr. Ještě, že Richard Linklater neztratil snahu a točil dál. (jeho Před soumrakema Před úsvitem jsou mé best of :-)) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nejprůměrovatější průměrný průměr. Bez invencí, bez originality, solidní herecké obsazení nakonec převážilo hodnocení ze dvou na tři hvězdičky, ale pořád je to padesátka jako vyšitá. Tenhle snímek ničím nepřekvapí ani dítě. Jednou a dost. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení je silnější než celý film. Bratři Newtonovi jsou bankovní lupiči a už mají za sebou pěknou řádku loupeží, kdy nebyli dopadeni. Vlak převážející miliony ze státních rezerv je jejich dalším cílem, ale možná také posledním. Jejich řádění může brzy skončit, a když sklapne past, tak ani bratři v triku nemají šanci. Vypadalo to podle hereckého obsazení hodně dobře. Conaughey, Ulrich, Hawke a D´Onofrio jsou pohromadě opravdu skvostní, ale Linklater, který například s Ethanem Hawkem poté spolupracoval ještě i na jiných filmech, jako by nechtěl, aby film zaujal jaksi něčím navíc, než koncentrací v té době mladých hollywoodských hereckých nadějí. Režíruje dost průměrně. Občas to proloží nějakou zhola průměrnou akcí a tím to hasne. Je to škoda, protože tenhle film měl všechny atributy, ale nevyužil je natolik dostatečně, aby film vstoupil do diváckého povědomí jako stylový retro snímek o sympatických bankovních lupičích. Herecké cesty čtyř herců v hlavních rolích se postupem času dost rozešly a jen dva z nich, McConaughey a Hawke, patří k vyhledávaným hercům. A tak se film vyplatí vidět hlavně kvůli nim a občasná podobnost s mnohem slavnějšími filmy, je více než zřetelná, když Linklater poměrně neobratně opisoval ve svém režijním stylu od jiných a lepších. 60% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejším nízkým hodnocením musím říct, že se mi tahle loupežní gangsterka hodně líbila a zamlouvala jak svou atmosférou, celkovým pojetím, které přes humornější místa a retro půvab zachovává i rysy vážného kriminálního příběhu dle skutečných událostí, tak hereckými výkony a pojetím postav. Přestože antihrdinové ze zločineckého gangu tu mají v sobě nepopiratelné charisma, připadalo mi, že film se nesnaží za každou cenu navést diváka na jejich stranu a přimět ho k fanděním zločincům a dovede si zachovat odstup, aniž by ztratil při tom na atraktivitě. Tvorba Richarda Linklatera, s nímž jsem tady jako režisérem měl čest úplně poprvé, se má údajně zčásti vyznačovat i neotřelou práci s časem nebo různě časosběrně seskládanými a natočenými příběhy, což se zrovna tady (pokud pominu, že během vyprávně natočeného příběhu z minulosti uteče v jeho průběhu několik let) jaksi neprojevilo v nejvýraznější míře, ale v úplném závěru mě nakonec v tomto směru překvapila i potěšila koláž původních video materiálů se dvěma zločinci po mnoha letech, vyprávějících svou minulost v jedném případě doma na kameru a u druhého přímo v jedné z nejpopulárnějších amerických TV pořadů 70. let u Johnnyho Carsona. To byla fakt velmi pěkná tečka za celým filmem, který si 4 hvězdičky z mé strany tímhle určitě jen více potvrdil, na druhé straně jsem si říkal: škoda, že se v rámci onoho časového rozpětí příběhu vynechalo málem půlstoletí... bylo by totiž fakt zajímavé, sledovat na rozsáhlejší ploše příběh slavných lupičů i po zatčení, jak si odsedí dlouholetý trest, přežijí a nakonec se snad i zařadí do normálního života a popři tom z času na čas někde odvyprávějí nějakou tu dávno zapadlou historku ze svých dobrodružně kriminálních zážitků. [75%] ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je zasazen do začátku 19. století do rodiny čtyř bratrů,které nebavilo se dřít kvůli pár dolaru a tak nejotrlejší z nich (Matthew McConaughey) dostal nápad a z bratrů se stali jedny z nejznámějších bankovních lupičů.Jenže jak už to tak býva u lidí tak nikdy neměli dost a na to posléze dojeli.Film má dobrou atmosféru ,která vás vtáhne.Za mě celkově 70 % a čtyři hvězdy. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to poprvé, ale jako bych to viděl už tisíckrát. Tolik filmových klišé se nenakupí ani v tuctový romantický komedii. Nezachrání to ani sympatičtí zloduši... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - gangsterka je to pro mě nadprůměrná, jelikož mě tenhle žánr nebere a Linklater to naštěstí umí natočit tak zručně, že mě to dokázalo většinu času bavit, ale jinak mi to přijde jako takový příjemný průměr na jedno zhlédnutí, u kterého jsem rád, že jsem ho mohl vidět, ale znovu už nemusím. Asi se na tomhle mém celkovém dojmu podílel hlavně fakt, že celý ten příběh není víc využitý a že končí tam, kde by teprve začal být zajímavý, vzhledem k tomu, jak vše pak s postavami pokračovalo. Kdyby se místo vysvětlovacích titulků rozhodl vše napříč lety ukázat, byl by z toho možná i majstrštyk, ale takhle jsem dlouhou dobu musel přemýšlet nad tím, proč něco takového Linklater vůbec točil. Ale poznat tu je, tak aspoň že tak, na základě hodnocení jsem se obával dalšího průseru ve stylu Fast Food Nation. Linklater ale rozhodně natočil mnohem lepší filmy... 3* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem chytlavá gangsterka, u které si člověk řikal, jak bylo tenkrát všechno jednoduchy, když jste chtěli být zločinec. A tihle to docela vychytali. Všemu se dalo celkem věřit, ale to rozhodnutí soudu na konci, to mi nějak nedávalo smysl. Od té doby asi začaly být nízký tresty moderní. Jinak je to plny známejch hereckejch tváří, ktery ten film taky určitým způsobem obohacujou. Pro mě to byl příjemně strávenej čas, i když víckrát to už vidět nemusim... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok zbožňujem. Nie je to klasická gangsterka, nie je to ovenčené hviezdami typu Niro alebo Al Pacino, nepojednáva to o ničom novom, čo by sme už tisíckrát nevideli, ale je to natočené takým spôsobom, ktorý sa mi vryl do pamäti od prvého zhliadnutia... ()

Reklama

Reklama