Reklama

Reklama

Invaze talířových lidí

(neoficiální název)
  • USA Invasion of the Saucer Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Blízko malého městečka přistává v lese mimozemská loď. V tu dobu se po silnici vracejí domů milenci, kterým něco uvízne pod autem - podivný netvor. Vyrazí tedy pěšky vše oznámit, ale kolem není příliš bezpečno. Armáda mezitím nachází mimozemskou loď a zničí ji. Podivná stvoření se nemohou vrátit, a tak se rozhodnou zabíjet ... (Chupacabre)

(více)

Recenze (22)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jedna z nízkorozpočtových scifáren, které vznikaly v 50.letech jak na běžícím pásu a která vzhledem k názvu a plakátu slibovala mnohé, ale výsledek je poněkud chatrný. Což o to, největší lákadla v podobě samotných ufounů vypadají pěkně - malá skřetí postava s velikou hlavou a vypouklýma očima - ale člověk si jich moc neužije. Záběry na ně jsou střídmé, celý film se pořád schovávají ve křoví, celí jsou vidět jen málokdy a když už se odhalí, tak díky neustále tmě (celý film se odehrává během jediné noci) nejsou moc vidět. Co stojí za zmínku, jsou jejich schopnosti. Zabíjejí tím způsobem, že jim z rukou vyjedou jehly, jimiž stříknou do oběti velkou dávku čistého alkoholu, jehož přemíra člověka zabije. A aby to nebylo málo, když jeden z ufonů je zabit při automobilové nehodě, odpadne mu ruka, které naroste oko a začne se pohybovat přibližně jako ruka v Addamsově rodině. Bohužel tyto divácky vděčné momenty jsou dost řídké. Film podivně osciluje mezi sci-fi, dramatem a komedií. Scenář se točí kolem páru teenagerů, kteří mimozemšťany během randění v lese objeví a jejich hlavním problémem není, jak mimozemské vetřelce porazit, ale jak přesvědčit policejní autority, aby jejich nálezu věřili. I díky rozjuchané, komediální hudbě se příběh místama nese v lehce ironickém tónu (ale s absencí jakkéhokoliv vtipu), místama se tváří jako drama (ale není čeho se bát) a ve výsledku se jedná o poměrně fádní, nudnou záležitost. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jedno ospalé maloměsto, jeden nadržený pár, jedna zdánlivě nudná sobotní noc a jedno vesmírné blikající plavidlo. Podaří se zamilovaným nezletilcům přesvědčit oficiální místa o hrozícím zeleném nebezpečí? Dokáže armáda zahladit všechny stopy emzáckého výsadku? A co na to postarší majitel pozemku? V tomhle sci-fi, které kouří hororu a líže komedii, je dovoleno naprosto vše. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl výborně našlápnuto, docela nápadité ufony... a předpoklady být špičkou. Ale nějak se nepovedlo pospojovat ani tak jednoduchý děj dohromady. Jsou tam skupinky lidí (obvykle cca po jednom či dvou), které tak nějak různě narazí na ufony (nebo narazí na ty, co narazili na ufony), jenže jakoby každá hrála na vlastní pěst. To je za mě asi nejslabší aspekt. Jinak se herci snaží dolovat humor, hlavně jemně ironické průpovídky -- ale vyznívá nějak planě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie príliš vážne sa tváriaci, či skôr by som povedal, že mierne komediálne ladený, alien/horror o skupine neveľkých, ale nebezpečných, mimozemšťanov, ktorí jednej noci uviazli niekde poblíž malého amerického mestečka. Tuctový starý čiernobiely sci-fi film. Nič moc. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na pomezí komedie (většinou úmyslné) a hororu (mimozemšťané jsou vážně děsiví) se odehrává příběh, který musí mít rád snad každý fanoušek béčkových filmů. Plus je, že se v něm vlastně pořád něco děje... No a že je to až na kost naivní? To je právě ono! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Ví o tom jen prezident a naše jednotka." „A co když čistících jednotek, jako je naše, je více?" Klasické sci-fi o návštěvách z vesmíru má sice temná místa a úmrtí, tísnivou atmosféru však narušuje až příliš rozverný hudební doprovod.Rovněž scény s omladinou či s farmářem, ochotným bránit komukoliv, aby přešel po cestě jeho pozemek, vypadají spíše komicky. Gumoví mimozemšťani dnes stěží vyděsí, kosmické plavidlo je sice plastový model, ale nejedná se o typický létající talíř, což je fajn. Zpestřením je uťatá ruka z pozdější Addamsovy rodiny, která používá jeden z nejhojnějších a nejvyhledávanějších jedů na Zemi. Zneklidňující jsou právě momenty, které ukazují na možnou konspiraci s mimozemskou rasou a snahu využít jejich technologii. Dnes spíše lahůdka pro sběratele. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ultra nízkorozpočtové béčko, ktoré je mizerne nakrútené a takmer celé sa odohráva v tmavých kulisách lesa, kde skoro nič nevidieť. A ešte sa neúspešne snaží tváriť vtipne. Na druhej strane má fantastické masky emzákov, že je strašná škoda, že ich nevyužili v nejakom drahšom (a farebnom) sci-fi. A ten plagát je parádny! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podivný mix sci-fi hororu a komedie (ta obsahuje buď opravdu hodně křečovité vtipy, nebo není humorná vůbec) o bandě stylově vypadajících klasických mimozemšťanů (malé zelené tělo, velká žilnatá hlava), kterým z pazourů lezou jehly s koncentrovaným alkoholem. Dává ten film v dílčích scénách smysl? Skoro vůbec. Ale kde jinde uvidíte mimozemšťana zúčastnit se býčího zápasu? Nakonec snímek vlastně vyzní jako bizarní agitka proti alkoholismu. Kdo by to byl čekal. Přitom dnes už se na Invasion of the Saucer-Men dá dívat snad jen s nějakou tou hladinkou v krvi, za střízliva je to bída. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní scifi béčko z 50 let. Nejvíce mě potěšilo kolik věcí vlastně poznávám, protože tohle scifi je snad nejvíce parodované v různých filmech má plno odkazů. Nicméně co mi nejvíce vadilo byly herci, ne že by byly špatní hrály co měly ale ty jejich postavy jsou tak trochu stupidní a plno dialogů bylo dost divných a kolikrát ani nedávaly smysl. Ale to je asi tak všechno z těch negativů. Jinak je to hodně příjemné béčko plné zábavných kostýmů, zábavných scén a useklé mimozemské ruky která mi připomínala rukavici Freddyho Kruegera. Příjemné překvapení. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tak trochu počítám s tím, že si koleduju o označení žánrového neznalce a idiota, ale nejvíc mě mrzí, že záběry podle fotografií "Z filmu" ve zdejší galerii ve filmu vůbec nejsou. Nebo aspoň v té finální verzi, kterou jsem viděl já, čemuž těch 69 min odpovídá. I ten plakát připravuje na hořké zklamání. Ale jo, je to místy zcela úmyslně vtipné. Morbové však bohužel nudní, i když jejich schopnosti i "Krytonův zachránce" jsou nápad za všechny prachy. Scéna s kravičkou výborná! A rád jsem se setkal s Riddlerem. Tedy ne Jima Carreyho (ten se narodil až 5 let po filmu), ale v0.01. Ovšem všichni jsou figurky na šachovnici, která nemá moc ucelená pravidla a vždy se čeká dlouho na další tah. Jde o všechno a šach mat. Za pár hodin si nikdo nevzpomene. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Navzdory nádhernému (a dost klasickému) vzhledu mimozemšťanů, zajímavému způsobu zabíjení a podivnému chování jejich utrhnutých končetin je to film slabý a bohužel dost nudný. Nekonečné pokusy mládežníků, aby jim policie a vůbec ostatní uvěřili, že opravdu srazili zelenou příšeru, a ne chlapa, co se ocitl v márnici, časem začnou být otravné, a přestože policajti odpálí létající talíř, stejně jsou pořád otravně skeptičtí. A tak všechno opět musí vyřešit celá banda puberťáků, to nikdy nevidím moc rád. Dalším mínusem je to, že jelikož se příběh odehrává během jedné noci, není toho po většinu času moc vidět, a to ani zelení mužíčci, kteří bývají většinu času schovaní v křoví. A aby toho nebylo málo, nesmyslně zvolená veselá hudba a rádobyvtipné zvuky tomu dodávají punc cirkusového představení. Je to škoda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už len z toho prístupu k látke, nemôžem hodnotiť menej. Toto je naozaj podivnosť, ktorá síce nemá parametre filmov Eda Wooda, alebo z druhej strany sféra napr. INVASION OF THE BODY SNATCHER, ale priaznivcov potešiť rozhodne môže. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nadržený pár from Outer Space. Hahahaha!!! Ale jo, loď byla pěkná. Jinak zde jako opět přesně píše ,Vy víte kdo, toho moc neuvidíte. Často si říkám, že měli jen vyrobiti ty různé plakáty, páč ty měli II. v drtivé většině větší náboj a švunk, než následné dílko. Což vlastně platí i dnes. Tzv. typicky 50tkový, POSTER MOVIE. Nezaměňovati za monster movie.;-) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Fakt hodně cheesy ufounský béčko, který díky komediálnímu pojetí baví i teď. Design mimozemšťanů je absolutně nadčasovej a bizarně srandovní, a kdykoliv se objeví v záběru je o zábavu postaráno. A třeba takový scény jako souboj mimozemšťana a býka, nebo štrapáce s utrženou ufounskou rukou, která si žije vlastní životem a neustále napadá kohokoliv v její blízkosti, ty z hlavy jen tak nedostanu. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Televizní komentátor Morbo z Futuramy a mechanická ruka s přidělaným okem, kterou Kryton v jednom z dílů Červeného trpaslíka vyšle směrem k mateřské lodi, aby mu zachránila život, když havaroval, pochází právě z této zapomenuté sci-fi komedie. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Mierne prihlúply film,je to šmejd,ale zároveň aj veľká sranda.Škoda lenže tieto stvorenia ukážu len veľmi málo,stále sa skrývajú v kriakoch.Len pre tých,čo majú radi takéto šmejdy z 50´rokov.Takéto stvorenie vstriekne do človeka toľko alkoholu,že zomrie.Kde na takéto nápady tvorcovia takýchto filmov chodia.Prvý názov filmu bol ale Hell Creatures,no potom ho premenovali.Naozaj veľmi zábavný film pre deti aj pre dospelých,ale len keď majú radi šmejd.Len pre zaujímavosť,originál plagát k tomuto filmu sa predáva cez ebay za viac ako tisíc dolárov. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mile, cernobile padesatkove sci-fi, v temer noirovem havu! (aneb kdyz bojovat s ufouny - tak v noci, nejlepe v kvadru a s holkou po boku, s coltem v ruce). Spis potesi, nez pobavi. Po fajnsmekry povinnost. 3+ ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

FUN FACT: Bill Warren v Keep Watching the Skies! píše, že scénaristé ten film plánovali původně jako komedii až parodii, ale tato informace nedoputovala ke stříhačovi, který se z toho následně pokusil udělat běžné SF drama a většinu scén, které měly být komické, buď přestříhal nebo úplně vyhodil. Zůstali jen hlášující armádní důstojníci a WTF scéna s býkem. Gumoví mimozemšťané jsou nicméně esencí 1950s brakové SF a dodnes na ně mnoho tvůrců odkazuje nejen vizuálně. ()

bubblebobble 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si klamať. Tento film je už v dnešnej dobe v TV nevysielateľný. Vtipné miesta by sa možno našli ale zrejme aj v zástupe žánrových béčok sa nájdu aj lepší a vtipnejší zástupcovia. Neurazí, nudiť nestihne ale vyfučí z hlavy a myslím, že o rok si budem pri pozeraní svojho zoznamu videných filmov búchať hlavou o stôl a rozmýšľať o čom to vlastne bolo. Tak pre istotu: Robo, bolo to o nadrbanej krave a o jednej otravnej pobehujúcej čapatej ruke. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Hlášení místního rozhlasu: „Obyvatelé, pozor! V blízkosti našeho městečka, za rančem, který je hojně využíván mládeží jako šmajchlplac, přistál létající talíř s mimozemskou formou života. Zelení mužíčkové jsou sice jen metr vysocí, přesto buďte ostražití a neutahujte si z jejich velkých hlav a vykulených očí. Moc o nich zatím nevíme, ale je jisté, že mezi jejich koníčky patří vyklepávání plechů aut a vpichování tvrdého alkoholu do lidských obětí. Dále jsou náchylní na světlo a neradi se fotí, takže to, prosím, vemte v potaz.“ Konec hlášení. Armáda, snažící se celý tento mezigalaktický incident ututlat, hrozné gumové masky pištících ufonů, mimozemská ruka s jehlami v prstech napuštěnými alkoholem, skoro až hororová likvidace býka a teenageři, kteří nás zachrání před invazí. I když pochybuju, že by se teenageři chtěli zbavit zrovna těch, kteří své oběti dopují alkoholem. V tomhle filmu se každý chová jako idiot a všechno je špatně… a to je jedině dobře. ()

Reklama

Reklama