Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jediném momentě se život Dannyho Parkera alias Toma van Allena otočil o 180 stupňů. Dnes je z něho troska, zmítající se v nekonečném kolotoči drog, násilí a udávání policii. A přitom mohlo být všechno úplně jinak. Jen kdyby tehdy se ženou nezůstávali na pláži. Večer pak se stavili v motelu v Salton Sea, kde se tajně vyráběly drogy. Během jejich přítomnosti místo napadli ozbrojení zabijáci, Danny byl postřelen, manželka zemřela a on se z toho všeho zhroutil. Nyní mu však svítá naděje. Pravděpodobně narazil na stopu vrahů. A jediné, co ho ještě drží při smyslech, je touha po krvavé pomstě nesmyslně utraceného života jeho životní lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film z prostředí výroby a distribuce drog. Výborný scénář a překvapivě skvělý Val Kilmer. Řekl bych, že se výrazným písmem podepsal i Frank Darabont jako producent. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Divočina. Vizuálne úchvatná, v duchu 8MM. Jedna z najlepších rolí Vala Kilmera a prehliadka mimoriadne pošahaných záporákov - beznosý Vincent D’Onofrio mi poriadne zaťažil žalúdok. Ale niekde The Salton Sea zadrháva. Obrazové pseudo-artové vložky (trumpetista, more, strom) v ňom nemajú miesto a súčasne v ňom škrípe harmónia medzi neustálou dynamickou formou a silne psychologickým obsahom. V tomto smere bol Joel Schumacher lepší. Zostával pevne v psychologických vodách a dynamikou vyhrocoval iba vybrané scény. Neutápal sa v nich. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Hlavně skvěle natočená lahůdka zapadlá na policích videopůjčoven. Božská kamera, velmi dobrá režie a slušný scénář, který nahlíží na seriózní problémy zvláštně flegmatickým okem feťáka, to vše opepřené skvělými hereckými výkony s cool Kilmerem na prvním místě, tj. hned několik důvodů proč dát Salton sea šanci. Jenom mě mrzí, že tvůrci trochu nepřitvrdili atmosféru. Nechalo mě to docela chladným.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Val Kilmer neumí hrát a to nejen na saxofon. Salton Sea mě přesvědčil o opaku. Je to úžasná podívaná (hlavně scéna, kdy Val hraje na saxofon ať už na pláži nebo v pokoji, kde všude jsou plameny a scéna je zpomalená). Opravdu skvěle zvládnutý film s možná na první pohled komplikovaným scénářem. Ten však překvapí. I Méďovi Pů se to líbí ;-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Gayton .. Vrstvená drogová osnova včetně úvodního zasvěcení do historie speedu se zajímavým vizuálem, dobrým Val Kilmerem a zbytečně táhle podaným rozuzlením. D. J. Caruso, kdy nebyl ještě tak rozjetý resp. ho neprodukoval DreamWorks. 70%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

uz davno som si na ziadnom filme tohto zanru (ak sa vobec da zaskatulkovat) takto neposmakla. v prvej polovici deja ste zvedavi, akym smerom sa film posunie a v druhej polovici vsetko do seba krasne zapadne. A Vincent a Val, klobuk dole, skvelo zahrane. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobrá depresivní podívaná s drsně vypadajícím Kilmerem a fakt úchylným Vincentem D'Onofriem. Ze začátku jsem myslel, že to bude trochu jiný film a ty scénáristické twisty mne fakt překvapily. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád príbehy mužov, ktorí si uvedomia, že po strate lásky cudzím pričinením nie sú ničím a tak sa (tesne pred vstupom do pekiel) idú pomstiť. Krvavo a bez milosti. Už aj tak nemajú čo stratiť. Revenge movie SALTON SEA je ozvláštnené tým, že dlho ako revenge movie nevyzerá. Caruso výborne režíruje a má pevne v rukách atmosféru i hercov. Hlavne Val Kilmer sa na chvíľku zasa vrátil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela slusnej thriller, kterej je s pribivajicim casem cim dal tim lepsi, s nekolika peknejma zvratama a postupnym odhalovanim o co ze to tu vlasne de. Jen jedna vec me nastvala, kdyz sejmou hlavniho hrdinu, tak se probere, pac mel vestu, ok to bych bral, ale ne v tomhle pripade, kdy ho predtim prohledali, trochu divny, ze by to neodhalili. Taky rusi par skoro az umeleckejch scen, zabery na trumpetistu pred ohnem, more se stromem, kapajici pivo a vtipna scena s kradenim hovna, ano vtipna je, ale je tu k nicemu. Co se tyce Vala, tak ten tady byl fakt dobrej, taky tomu dost pomohlo jeho kruty tetovani, ale jednoznacne u me vede uzasnej parchant Vincent D'Onforio, ten fakt nemel chybu. Cekal jsem jen dalsi film o drogach a nakonec z toho byl film o vyrovnavani se se smrti zeny a pomste, kde jde o drogy spis okrajove, klidne by se tu mohlo kseftovat s cimkoliv jinym. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Téměř vynikající podívaná. MEMENTO bez hlavumatoucí pointy, TRAINSPOTTING bez jehel a PHOENIX s ještě mnohem silnější atmoaférou. Páradní visuální podívaná s propracovaným scénářem a skvělým hereckým výkonem Vala Kilmera! Paráda, kterou musíte vidět!!!! 9/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Plnej počet, protože na "pouhé" 4 * to pro mne prostě nebylo ... Pecka!! To, co se tváří z počátku dost dlouho jako další feťácký film z prostředí jak už užívání, výroby tak distribuce methamfetaminu (= meth/ice/, u nás klasickej pervitin, nikoliv speed-amphetamine) ... se po čase začne hodně chytře a zapeklitě měnit v něco úplně jinýho. Rozhodně jsem neočekával tu základní myšlenku a premisu filmu, o co tam vlastně půjde. O to víc mne film mile překvapil a na konci jsem si chrochtal blahem. A to nemyslím tím perníkem (!!!!), ale právě tím, o čem film je ... Nebudu prozrazovat víc, protože ta pozvolná změna tématu filmu je právě na tom filmu to nejlepší. Navíc mne neskutečně překvapil Val Kilmer, kterého vůbec nemusím, ale tady ta postava co zahrál, je naprosto dokonalá !!! Navíc vizual, další herecké výkony, pomalejší tempo filmu, vše super. Ten film jsem si maximálně užil!! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá jako velmi nudný film o feťácích, ale překvapivě dobře se to rozjede. Ostatně jak konstatuje sám hlavní hrdina hned na začátku (po skvělém úvodu do historie drog): "vím co si myslíte, ale vydržte to ještě se mnou..." a tak jsem vydržela a stálo to za to. Kilmerův Danny se v průběhu filmu stává dost zajímavou postavou a důvody jeho chování jsou čím dál jasnější. Pseudo-artové vložky (trumpetista, moře, strom) tuhle drogově detektivní story příjemně oživily a navíc Val Kilmer jako pankáč vypadal překvapivě dobře. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jmenoval se Thomas Van Allen a byl trumpetista... Jmenuje se Danny Parker a je pikař. Kdo nevíte, o co jde, buďte jen rádi... D.J. Caruso je ponejvíce televizní režisér, ale tahle >velká< filmařina se mu velmi povedla! Natočil skvělé krimi drama s výborně zpracovaným scénářem a vynikajícími hereckými výkony (zejména Val Kilmer v roli >anděla pomsty< a neodolatelně odporný Vincent D'Onofrio v roli "Medvídka Pú" - psychopatického magora, co si >upudroval< nos a dělá dealera na velké kšefty) a byť závěr filmu přinese vskutku nečekaná (opravdu v množném čísle ;-) rozuzlení (bohužel už trošku více v >hollywoodském< duchu než zbytek filmu), jde o střízlivě pojatý thriller o zločinu a touze po odplatě, v němž nenajdete mnoho kladných postav ani postojů... Dějové vrstvy i se vzpomínkami hlavního hrdiny do sebe zapadají ve skvěle vystavěné mozaice, podpořené výbornou kamerou a hudbou a vytvářejí spolu poutavý a neotřelý napínavý thriller. Příběh člověka, který trpí pocitem viny a přes zlé skutky dojde pomsty a rozřešení... Protože "...člověk je měřítkem. Všeho. Tom Van Allen se pomstil. Pašák! A Danny Parker? Za to, že byl práskač ho postřelili. Má smůlu. Oba jsou mrtví. Kdo je tedy tohle?... Ale má dobré vyhlídky! Fakt dobré vyhlídky..." Jo - a tenhle film má dobré vyhlídky! Čtyři a půl hvězdičky za film - a za tu odvahu tvůrců vyhnout se nějakým zbytečným žánrovým klišé - zaokrouhlené bez výčitek nahoru... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

SAlton Sea není bezchybný a už vůbec ne přelomový film.Je to jen poctivě natočený žánrový snímek s fungujícím scénářem a řadou zajímavých plnokrevných postav.Při pokusech o psychologizující artové obrazy se film dostává na hodně nejistou plochu, ale naštěstí převládá kriminální linie s řadou divokých tragikomických výletů kamery do bizarního feťáckého společenství. Dobrý výkon Val Kilmera, spolehlivé herectví Deborah Unger a odpudivé zločinecké týpky vytvořené D'Onofriem a Guzmánem vytvořili koktejl, který je schopen uspokojit i náročnějšího filmového fandu.Celkový dojem 75%. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Táhlý děj, který si hraje na rafinovaný příběh s promyšlenou zápletkou, a tentokrát více než kdykoli jindy. D. J. Caruso není schopen přijít s novou myšlenkou a tak využívá ty již dávno zažité - množné číslo používám zcela úmyslně -, nulová překvapivost se tak postupem času stává hlavním důvodem u kolísání atmosféry a hlavně pozornosti diváka... snímek začínán nudit. Prvním schématem je snaha o vykreslení atmosféry bezmocnosti, klasické feťácké doupě, hlas vypravěče jakožto nejsnadnější způsob vysvětlení nastolené situace a samozřejmě příjemné filtry a hudba. Caruso však nebre feťáka jako neustáleného vypravěče a pracuje se snímkem jako s obyčejným kriminálním dramatem. V druhém schématu se seznamujeme s hrdinovou minulostí a je nám naznačováno, že tenhle příběh má více vrstev a vůbec není jednoduchý, zůstává však pouze u náznaků, které na mozkové receptory útočí jeden za druhým, braňme se. Třetí je známá cesta pomsty, která je příliš rafinovaná a hrdina diváka stále překvapuje svou rafinovaností a důvtipem, hraje si s ním stejně jako s předmětem své msty. Jenže opět je to pouze póza. Krom neustálého oblbování a předkládání 'starých známých principů' tak nemá Selton Sea nic co by nám mohl nabídnout. Vlastně ano, přihlouplého Medvídka Pů bez nosu a s legračním úsměvem. [TOP 19/7 69%] ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Moderní noir s nádechem cracku, který nevyprchá ani po závěrečných titulcích. Val Kilmer v jedné ze svých nejlepších rolí (respektive ve "dvojroli"), s trumpetou u pasu, pohnutou minulostí, žádnou budoucností a opovrženíhodnou reputací práskače dokazuje, že na první ligu stále ještě dohlédne. Salton Sea se žene hlava nehlava ke svému konci a během těch 103 minut háže na diváka jednu informaci za druhou, ke konci informace vystřídají zvraty a stává se z toho takový menší guláš, ale budiž. Netradiční pojetí a smíchání žánrů přičteno k dobru, nakonec se z toho vyklubala velmi příjemná podívaná. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Snímek, kde v každém v záběru kouká megadávka depresí, syrovosti a beznaděje... Val Kilmer je herec a jestli jsem o tom pochyboval, tak jsem se mýlil. Škoda jen trochu překombinovaného scénáře, v každém případě tenhle snímek zaručí nadstandardní podívanou... 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

To je ono. Kilmer sa nám konečne chytil. Nehovorím, že prvotriedne, ale zahral to skvele a Caruso zase ukázal, že má šancu točiť aj kvalitné filmy, nielen seriály. Film o pomste, hlavne výborne spracovaná retrospektíva, čuduj sa svete, bez akéhokoľvek klišé a obohranosti scenáru. Dokonca aj záver je kvázi prekvapením. 80%. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer po dlouhé době měl štěstí na roli, s kterou se vypořádal poměrně dobře, ale celkově v kontextu filmu je to asi to jediné, co může diváka zaujmout. Neujasněnost vlastní identity, ba jakási schizofrenie cloumá s hlavním hrdinou od počátku filmu a prostřednictvím vzpomínek jsme vtahováni do jeho životního údělu. Zpočátku snímek nezatěžuje diváka složitým dějem, pomalu poznáváme osobu hlavního hrdiny. Postupem času však scénáristovi nejspíše nestačilo volné plynutí děje a účelovými kombinacemi lacině zašmodrchává děj. Ten se s blížícím koncem nejenom začíná tahat, ale i nudit. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Reklama

Reklama