Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jediném momentě se život Dannyho Parkera alias Toma van Allena otočil o 180 stupňů. Dnes je z něho troska, zmítající se v nekonečném kolotoči drog, násilí a udávání policii. A přitom mohlo být všechno úplně jinak. Jen kdyby tehdy se ženou nezůstávali na pláži. Večer pak se stavili v motelu v Salton Sea, kde se tajně vyráběly drogy. Během jejich přítomnosti místo napadli ozbrojení zabijáci, Danny byl postřelen, manželka zemřela a on se z toho všeho zhroutil. Nyní mu však svítá naděje. Pravděpodobně narazil na stopu vrahů. A jediné, co ho ještě drží při smyslech, je touha po krvavé pomstě nesmyslně utraceného života jeho životní lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více. Ten způsob vyprávění samotného hlavního hrdiny se sem moc nehodil. Kilmer zahrál přesvědčivě, ale i přesto ho moc nemusím. Líbili se mi některé vedlejší postavy jako Doug Hutchison, Adam Goldberg nebo chvilka slávy Glena Plummera, jelikož u něj v bytě to byla jedna z nejlepších scén filmu. Celkově mě to ale nezaujalo a nepomohla ani Newmanova hudba. 45% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Salton Sea mě asi neodzbrojil tak intenzivně jako zdejší ostatní hodnotitele. V každém případě je to režisérsky i řemeslně strašně koukatelný film pro široké publikum. Val Kilmer je zde snesitelnější než kde jinde, i přes to, že na něj mám v některých jeho rolích absolutní averzi, tady bych si nedokázala představit nikoho lepšího. Byla jsem až nadšená jeho přirozeným výkonem a dost s ním soucítila. Další vyzdvihnutí si zaslouží Vincent D'Onofrio za svou bláznivou, ale atraktivní postavu a své odvedla i hudba. Škoda, že hlavní twist nebyl o něco rapidnější a více kulervoucí a děj se jen tak nenápadně přesunul na úplně jiný level. Byl sice hodně překvapující, ale na můj vkus až moc klidný. Většinou film ocením lépe až po dlouzé odmlce a Salton Sea není výjimkou. Čtyři slabší. ()

Reklama

mrksik 

všechny recenze uživatele

V ako Salton Sea, ktorý ale takou s(ú)kromnou vendetou je. Postava (alebo postavy?) Vala Kilmera trumpeťáka, feťáka a pomstiteľa síce zomreli, no Val Kilmer s týmto snímkom aspoň na chvíľu ožil (ťažko si Salton Sea bez neho predsťaviť). Perfektne vykalkulovaná mozaika, ktorej krásy, koniec koncov ako to už býva, oceníme a vychutnáme až na konci. Btw viete ako Medvedík Pu strkal nos do včelieho úľa? ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ve skládance životních událostí hlavního hrdiny směřuje děj film k nevyhnutelnému finále. Po tragické události ve svém životě pálí za sebou všechny mosty, zbavuje se své identity, upadá na nejšpinavější dno mezi dealery drog a se starým životem ho pojí jen starý kufřík a vzpomínky. Tak to alespoň vypadá na začátku filmu. Později divák zjišťuje, že je svědkem promyšleného plánu cesty za pomstou. Abych řekl pravdu, tak film mi moc nesedl. V některých chvílích jsem měl pocit, že sleduji jen pokus o nějaký černý vtip. Zejména některé nepříliš povedené mikropříběhy ze života feťáků působily jako pěst na oko (magor s harpunou, nebo příprava jakési loupeže čehosiho v laboratoři). A po takové rádoby humorné vložce následuje pád do totální deprese a bezvýchodnosti. Přesto dávám poměrně vysoké hodnocení, kterým oceňuji zejména herecké výkony a bravurně ujeté charaktery vesměs všech postav. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Divočina. Vizuálne úchvatná, v duchu 8MM. Jedna z najlepších rolí Vala Kilmera a prehliadka mimoriadne pošahaných záporákov - beznosý Vincent D’Onofrio mi poriadne zaťažil žalúdok. Ale niekde The Salton Sea zadrháva. Obrazové pseudo-artové vložky (trumpetista, more, strom) v ňom nemajú miesto a súčasne v ňom škrípe harmónia medzi neustálou dynamickou formou a silne psychologickým obsahom. V tomto smere bol Joel Schumacher lepší. Zostával pevne v psychologických vodách a dynamikou vyhrocoval iba vybrané scény. Neutápal sa v nich. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Predstavitelia štúdia Warner Bros. neboli fanúšikmi scény atentátu na JFK v podaní Macíka Pú (Vincent D'Onofrio) a ani narážok na jeho drogovú minulosť. (vander19)
  • Herci v rámci přípav strávili spoustu času v odvykacích klinikách ve společnosti skutečných narkomanů. (POMO)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Reklama

Reklama