Reklama

Reklama

VOD (1)

Oceňovaný režisér Alberto Rodríguez se vrací, aby zachytil španělský vězeňský systém těsně po pádu diktatury v roce 1977. Byl to bouřlivý historický okamžik, kdy se na osudy politických vězňů jaksi zapomnělo. Snímek, jehož autory jsou Rodríguez a jeho stálý spolupracovník Rafael Cobos, evokuje neklidného ducha doby. V hlavních rolích se představí Javier Gutiérrez a Miguel Herrán. (HBO Max)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (27)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo o úteku 45 väzňov z väzenia v Barcelone, ku ktorému došlo 2. júna 1978. Príliš dlhé a málo akčné, okrem toho, že sa tu striedajú scény mlátenia bacharmi so zúfalstvom hlavné hrdinu, ktorý sa ocitol nespravodlivo na nesprávnom mieste. Zvyšok je potom boj za slobodu plný vzletných hesiel v priebehu politických zmien. Na drámu z basy podľa mňa málo výživné. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Najkrajších bolo posledných päť minút (magické posedenie v električke), skoro všetko ostatné je hlavne mlátička väzňov bacharmi, čo je znakom necivilizovanej spoločnosti, ktorá zrejme v Španielsku v sedemdesiatich rokoch bola. Aby to dve hodiny nenudilo, sem tam sa aj niečo udeje, ale veľa toho zas není (jedna vzbura, jedna vražda). Mínusom (alebo skôr takým "neutrálom") je hlavná postava, ktorá bola na očiach stále a pritom sa filmom len akoby zviezla. Lebo všetky vedľajšie postavy boli od nej zaujímavejšie. No a herec hlavnej postavy nie je žiadny Ch.Bale (ktorý by kvôli divákovmu zážitku určite schudol o dvadsať kíl) a to tiež, myslím, robí svoje. Dávam štyri z piatich, ale je to len tak tak (70%). PS: Prepáčte za názor, ale chválabohu, že k žiadnej veľkej amnestii nakoniec v tom Španielsku nedošlo. A sorry za spoiler. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mě až mrazilo nad násilím ,kterému nelze uniknout ,pod dohledem dozorců.Zkorumpovaný systém .Nejde o to ,že provinilec by měl mít nárok na fešáckou basu,to není výchovné,ale to toxické násilí je až za hranou.Kdy požadavky vězňů jsou ignorovány.Kdy každé vzbouření je krvavě trestáno.Toho hubeného chlapíka mi bylo i jako herce líto.Názorného násilí si "užil"až až. Maskéři měli spoustu práce.No samo a na konci mě to dohnalo k slzám.Fakt ten příběh byl famózně poskládán. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasické vězeňské drama, které je sice opřené a skutečné události po pádu Francovi diktatury, ale v jádru nepřináší nic co by sme už neviděli jinde - hlavní "hrdina" uvězněn za ne úplně jasných podmínek, mentor který se vyzná v chodu vězení a ve vztazích uvnitř, sadističtí bachaři, hromada násilí atd atd. Špatné to nebylo a v rámci žánru to funguje jak má, ale za pár dní už si na tuhle věznici nejspíš nevzpomenu...70% ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Alternativní scénář kde toho klučíka z La Casa de Papel konečně chytli. Na jednu stranu se jedná o řadovou vězeňskou tuctovku. Na stranu druhou je zde vidět výrazný podpis španělské kultury a svérázného smyslu pro detail. Především kulturní a politický podtext je na celém snímku tím nejzajímavějším. Zápletka se drží při zemi a kulisy jsou nádherně prohnilé. Taková drámata si nechám líbit. Příště dvojitý nášup prosím! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v meste Sevilla - v opustenej delostreleckej továrni - a v bývalej väznici v Barcelone, ktorá bola zatvorená v roku 2017. Nakrúcalo sa od 2. augusta 2021 do októbra 2021. (Arsenal83)

Související novinky

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (více)

Reklama

Reklama